reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie

Oj zaczynam pisać w ksiązce jej pomysły, teksty itp i ... nauczyłam sie śmiać z tego i sobie z tego co ona mówi guzi robię jakby to był tekst z filmy ;)
mam kolejnego newsa : jakbym tak musiała leżeć to mamy jej wynająć pokój tam gdzie wynajmowaliśmy na ślubie dla krewnych ( dla niej i teścia bo ona sama nie moze z dwójką ) i ona będzie do nas przychodzić dzieci pilnować . A J będzie albo gotował albo woził jedzenie z knajpy ;) bo ona nie da rady wszystko ;) tam jest 150 zł za nocleg za 2 osobowy. toż taniej mnie wyjdzie niańce zapłacić za 10 godzin bo na jedzenie nie będę musiała płacić za dwie dodatkowe porcje . Się znalazła matka miłosierna
Wyśmiałam jej pomysł, obraziła sie, moze jutro nie przyjedzie ( chciała przyjechać bo nie moze sie doczekać zobaczyć jak wygląda dom i płot) . Ja ze względu na nią bym sie przeprowadziła do chin bo tam ona nie pojedzie ;)

reklama
cze laski!

się skończyło bieganie do łaźni - ufffffffffffffff. Ciekawe co teraz?:) My po sprzątaniu generalnym, Kajcisław u siebie, ja ino łazienkę, mężuś wsio inne. I tak chce się mi pomeblować trochę Laurki pokój...że aż namówiłam na małe akcje przemieszczeniowe. I mam do Was pytanie w związku z tym. Jak będzie lepiej? Żeby pokój Małej umieścić koło naszego (wiąże się to z przenosinami Kajtka, bo teraz On tam i z tym, ze w nocy będzie dziecię przez ojca słyszalne, natomiast przez brata nie) czy w drugiej części mieszkania? ( wiąże się to z tym, ze trza będzie przez całe mieszkanie w nocy biegać z dziecięciem, ale za to i tata i brat spokojnie się wyśpią) Ot i taki dylemat mam. Bo w naszej sypialni tylko łóżeczko będzie, a wszelkie inne akcesoria w pokoju Laury...

Ania - dzięki za link:) ja zazwyczaj tu oglądam:
Seriale Online - SerialNet.pl

bez rejestracji można i bez limitu, ale nie działaŁO COŚ OSTANIO...

Kasia - mi ostatnio Laura śni się! jako Laura, głównie Ją przewijam:) i w trakcie mam takie myśli "pamiętaj, inaczej niż chłopca, podcieraj inaczej niż chłopca":):):)

Magsus - no łatwe to nie jest...a wręcz cholernie trudne...ale tak jak piszą dziewczyny, to z czasem minie siostrze i pokocha Twe dziecię bardzo. I mam nadzieję,ze szybko będzie w kolejnej ciąży, a Ty Ją dopinguj do tego, weź nawet na zakupy jakieś, żeby pomogła Ci coś wybrać, bo przecież potem pozyczysz/dasz to Jej dziecięciu. Może przedstawianie sprawy w takim świetle pomoże?

Marika - Twój post mnie zmobilizował i napisałam do Kajtka szkoły rejonowej, ze tu spełnia obowiązek...tak na wszelki wypadek:)

Anisen -.......................................to tyle chyba na temat teściowej.............................

Czikusia - a co powiedział lekarz na te obrzęki? mam nadzieję, zę teraz wrócisz do nas na dobre:)

Akuku - nam lekarz powiedział, ze najlepeij 26 - 28 tydz na 4D

Nisiao - koniecznie zgłoś to! kurcze aż tak, to ja nigdy nie miałam...

Dona - kiedy Ty masz wizytę jakąs? Kurde no! niech już będzie dobrze!

DZWONILAM DO GIN w tej sprawie i kazal mi brac ta maść Clotrimazolum i smarowac 3 razy dziennie.Smaruje sie te zewnetrze tak starA SIE OMIJAĆ te wejscie do pochwy itp.Masakra....
Uplawy mi sie wydają przezroczyste ale na wkladce sa żóltawe ślady...

inomama kurcze to przed Tobą taka ważna startegiczna wręcz decyzja:p...ja chyba bym pokoj Małej dała w tej drugiej części...po pierwsze zeby Kajtek nie poczuł, ze sieostra mu zabiera pokoj...a poza tym Tatus I brat niech sie wysypiaja...tak bym zrobila:p:)

Witam Was kochane na tej pogaduszkowej stronie,wyzalilam sie juz na stronce o zdrowiu a aktualnie panadol zaczyna znow dzialac leca ze mnie tony wody,ale sobie kawke sparzylam, ciastko francuskie do tego i ciesze sie tymi momentami bez goraczki i straszliwego oslabienia.
Anisen powiem Ci ty dzielna dziewczyna jestes i stalowe nerwy masz:-)nie wiem kto by tak wytrzymal taka kule u nogi jaka jest ta kobieta.

Inomama widze,ze instynkt gniazda pelna para u Ciebie idzie;-)U nas teraz mamy tak,ze wlasnie pokoj malenstwa jest na drugim koncu i ja mam tu kanape rozkladana, na ktorej spalam do roku malej.ona teoretycznie powinna spac w lozeczku,ale jak ja karmilam a budzila sie po 6 razy w nocy to juz czesto jej do lozeczka nie odkladalam. i to byl blad! bo przyzwyczaila sie spac z mama i teraz sie wyprowadzilam z tego pokoju ona spi w lozeczku,ale nieraz jest tak,ze sie budzi w nocy i chce do nas.
Takze generalnie tez mielismy wybor czy pokoik zrobic tuz obok naszej sypialni czy na drugim koncu i wybor jak najbardziej trafny, bo tata byl wyspany do pracy a tak bysmy nie spali oboje. Niektorzy sie dziwili dlaczego mala tak daleko dalismy ale ma to gdzies co inni mysla. Ja jestem tego zdania co Ikasia jak najbardziej, pokoj nie za bisko sypialni.No chyba ze facet gluchy i nic nie slyszy to co innego.Znam takich co nawet jak sie obudza to zasypiaja po pol minucie wiec to zalezy od tego jak reagujecie na halas;-)

Ikasia widze,ze Wy sie strasznie cieszycie,ze chlopiec co? patrze tak po suwaczku:-)

a tak poza tym dziewczyny strasznie tesknie, by byc tu z Wami czesciej jedyna zaleta tego ze jestem chora to wlasnie ze wreszcie siedze na tylku i moge do Was zajrzec:-)
nic zaraz czytam dalej, bo narazie tylko ostatnia strone przeczytalam co tam napisalyscie;-)

No wiec poczytalam troche i powiem Wam, usg 4d zrobie po 30 tyg. ostatnio tez tak zrobilam i plec bylo widac a twarzyczka juz taka fajna okraglutka jest a nie taka chudzina jak w 20+ wiec jak najbardziej polecam po 30 tyg.

a jesli chodzi o edytowanie i buzki to tez mam problemy czasem,nieraz mi buzki na edycji nie dzialaja.

Dona trzymam kciuki,by to nie bylo nic powaznego,moze macica tak sie rozciaga i dlatego boli.ale ja bym napewno zglosila to lekarzowi

a co do snach o porodach to zawsze -juz 2 razy w poprzednich ciazach snilo mi sie ze bedzie chlopak i oczywiscie zero bolu przy porodzie, bo we snie nie boli.oj by ten sen sie na jawie spelnil...e tam jakos przezyjemy,ja juz o poprzednim zapomnialam. chce zmobilizowac troche mojego do posluchania wykladu na temaat co sie dzieje z kobieta w czasie porodu itp bo mnie wkurza pozniej jak facet nie ma pojecia co sie dzieje siedzi taki niedouczony a ja nie mam na porodzie sily,zeby mu wytlumaczyc.juz tak ostatnio bylo i nie chce powtorki.chodzi mi np o to kiedy bol zaczyna byc nie do zniesienia, co sie dzieje z szyjka macicy itd, zobaczymy czy mi sie ta gadka uda i czy zdaze przed porodem...

Ostatnia edycja:
anisen to zeczywiscie matka teresa z kalkuty eh... justynaj kuruj sie kochana ;* ja tez jestem na etapie tlumaczenia mojemu bo przy pierwszym pordzie sie tak zestresowal ze mnie boli ze jego musieli uspokajac ..hm ;) dona oby wszystko bylo wporzadku ;* inomama ja nie wiem kurde dla kazdej inaczej to sie widzi ale ja na swoim miejscu bym zrobila pokoik malej blizej was ale to jest naprawde indywidualna sprawa :(

Hej dziewczyny :*

W jakim rozmiarze kupujecie czapeczki ciepłe na wyniesienie np. ze szpitala?
Dzisiaj patrzyłam na nie i najmniejsze to 42 widziałam ale jakies ogromnie mi się wydawały :/

nie no kaha 42 to zaduze ja to kupilam malemu 38 zimówke zdaje sobie sprawe ze na spacer wyjdziemy po 3 tyg. ale to i tak nie jest najmniejszy rorzmiar moja luska nosila najpierw takei letnie 36 i byly przyduze a 42 to miala na zime jak miala 6-8 miesiecy :)

blue - właśnie w sklepie ciężko z tak małymi rozmiarami :/ w smyku same duże, jedynie w H&M coś tam było ale nie jakieś super. Dużo czepek robią z takimi uszkami na górze jak u misia lub pomponami co mi się osobiście nie podoba :p

reklama
Ahoj!

Dzisiaj z Mariuszem kładziemy panele. Nie chcieliśmy inwestować w to mieszkanie, bo mamy w planach coś własnego i nie chcemy na to czekać jakoś bardzo długo, ale kurcze tutaj wcześniejszy właściciel miał takie płytki brzydkie drewniane, malowane na ciemno i kurcze, jak tylko pomyślałam, że z Kajtulą większość czasu spędzać będę na ziemi na dywanie i na macie edukacyjnej to aż mi się słabo zrobiło jak o tych płytkach pomyślałam. W przerwach odkłada się pewnie dużo kurzu, nie ma możliwości czyścić każdej przerwy między deseczkami, a panele to raz dwa, zamieść, umyć i czyściutko możemy się tarzać :) O takie okropne płytki były:

IMG_0138.jpg

Zdjęcie jeszcze jak malowaliśmy tę naszą sypialnię i Mariusz łóżeczko składał, więc stare, ale przynajmniej tę okropną podłogę widać. No i w sypialni właśnie Mariusz układa panele :) Nawet jeśli mamy tu mieszkać dwa lata to opłaca się myślę dla jakiejś takiej wizualnej radochy i estetyki.
Duży pokój (gościnny) nadal nie ruszony, głęboki Gierek, meble tragisz, ale zajmiemy się tym jak sypialnia będzie gotowa z wszystkimi meblami jakie chcemy.

Tak poza tym to czuję się jak Fifka - jak wieloryb. Dużo nie przytyłam, ale samopoczucie dziwnie, takie jakbym co najmniej w III trymestrze była ;P Poza tym brzuch tak do przodu idzie szybko, w błyskawicznym tempie! Dosłownie z dnia na dzień! Mam wrażenie, że eksploduję, że skóra nie wytrzyma tego naprężenia. Łahaaa!!!

Tak poza tym to tęsknię za studiami, chodzę do szkoły policealnej w weekendy, żeby sobie jakoś czas zabić, ale kurdee :( Mam nadzieję, że jak najszybciej uda mi się wrócić do studiowania.

Anisen
- ale powiem Ci wytrwała ta Twoja teściówa w tym obrażaniu się i odbrażaniu :DD
Inomama - ja bym się chyba zdecydowała na pokój bliżej rodziców, tak mi się wydaje. Chociaż warto też zwrócić uwagę na to czy Kajcisław ma mocniejszy sen czy Mężulo :D Zróbta w nocy jakieś symulacje zacznij hałasować i kto się pierwszy obudzi ten przegrywa pokój obok Laury :D

Fifka - też się czuję jak wieloryb, jak wysiadam z auta, jak siedzę przy stole co chwilę muszę się poprawiać, bardziej w pozycji leżącej siadać, żeby się dobrze oddychało, Czizas! A na samopoczucie jak to wpływa!

Załączniki

• IMG_0138.jpg
    IMG_0138.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 30
Do góry