reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Hope - no niestety tu w "normalnym trybie" nie ma zwolnien lekarskich I musze chodzic do pracy do 23 grudnia <zalamka> :( Jak sobie pomysle to mnie az ciarki przechodza bo juz ledwo wyrabiam :(
Inaczej sie sprawa ma jesli oczywiscie cos z ciaza nie tak...np. szpital czy cos. Wtedy wiadomo ze zwolnienie lekarskie. Ale to ylko takie nieprzewidziane, "I nagle" przypadki :(

Anbas nie wiem co to jest, niestety po śniadaniu byla powtórka z rozrywki i znowu zwymiotowała ale tym razem przy kaszlu wiec mam nadzieje ze to z tego powodu. chyba nie jelitówka bo nie ma biegunki. sama nie wiem faszeruję ją lekami, dalam probiotyk i jak tylko zaczyna kaszleć to zagladam czy musze z miską biegnąć

Antinetka wspomniałaś cos o puchnięciu kostek.Ja po weselu na ktorym troche potanczylam mialam buty na delikatnym podwyższeniu mialam przez 3 dni opochniete kostki i wlasnie bardziej lewa niz prawa.Też bylo to dla mnie dziwnie,opuchlizna zeszla,pytalam gin o to,ale on powiedzial że to normalne,mimo wszystko raz jeszcze bede pytać....Lepiej nie lekceważyć.

Anbas nie wiem co to jest, niestety po śniadaniu byla powtórka z rozrywki i znowu zwymiotowała ale tym razem przy kaszlu wiec mam nadzieje ze to z tego powodu. chyba nie jelitówka bo nie ma biegunki. sama nie wiem faszeruję ją lekami, dalam probiotyk i jak tylko zaczyna kaszleć to zagladam czy musze z miską biegnąć

wiesz co Donka... czesto sie tak dzieciom robi z tymi wymiotami kiedy kaszel jes aki "odrywajacy"...Brzydko mowiac dlawia sie biedactwa ta flegma I od razu odruch wymiotny :( Moze to to... A ma taki wlasnie meczacy kaszel? Mokry?

Dona jakby miala jelitowke to chyba czesciej by zwracala, mam nadzieje ze to jednak od kaszlu i oby szybko przeszlo. Duzo zdrowka.

Badnyta ja do szkoly ni2 chodze (mialam isc na angielski ale jednak zrezygnowalam) a ze szkoly z dziecmi wracalam heh.

Fifka ah to dalej w stresie bedziesz, to nic nie chca pomoc? Ehh

Co jeszcze hmm, nwiecej postow nie pamietam, obiecuje poprawe.

No ja jak wczoraj sobie powiedzialam tak dzis wymylam lazienke i poprasowalam m pomyl omna zewnatrz. Niestety u mnie jest tak ze moglabym to samo robic codziennie, dzis juz nie widac ze wczoraj odkurzalam i khrze wycieralam, wiec jutro czeka mnie powtorka, o dzis juz sily nie mam. Biodra siadaja i ledwo chodze.

Na 15.30 ide na wywiadowke (w uk jest sam na sam z nauczycielem)

Wlasnie zjadlam zupke chinska , bo nie wytrzymam do obiadu a na obiad rowniez "zdrowo" pizza... ale jakos zapomnialam cos wyjac na obiadek. Dsieci sie uciesza zapewne.

Ide wloski suszyc.

Hej dziewczynki.
Długo mnie nie było, ale pomału staram się Was nadrobić :) Wczoraj byłam w pracy 12 godzin, od 13 po południu do 1 w nocy, non stop na stojąco myślałam, że się zapłaczę, to już chyba nie dla mnie, ale chciałabym pracować jak najdłużej. Dziś może zamówię wózek, bo kolor już ustaliliśmy- będzie czerwony :-)

hej dziewczyny! baardzo dawno mnie tutaj nie było :) nie wiem czy zdołam to wszystko nadrobić... :p w zeszłym tygodniu byłam u lekarza i wiem, że będę miała córeczkę :) prawie nic nie utyłam, na początku ciąży ważyłam 46 kg, w tej chwili ważę 50kg. brzuszek ledwo się pokazuje ;). współczuje tym, które muszą jeszcze pracować w niezbyt wygodnych warunkach. ja na szczęście mam jedno zatrudnienie, tzw. fikcyjne, a oprócz tego mam siedzącą pracę w perfumerii, w której raczej się nudzę niż przemęczam ^^. niestety w dalszym ciągu nie jesteśmy na swoim i zmuszeni jesteśmy mieszkać z teściami, a tego nikomu nie polecam... i czekam już na to, żebyśmy mogli się stąd wyprowadzić. choć przykrości mi żadnych nie sprawiają, to ciężko się z nimi żyje :p.

lecę coś zjeść, trzeba w końcu nabrać jakoś tych kilogramów :)

pozdrowienia!

reklama
No i bylam na wywiadowce i dostalam ohy i ahy na temat Alexa jak to sobie super radzi. Pani powiedziala ze w ciagu ostatich tygodni sie poprawil na tyle ze juz nawet nie musi go prosic zeby usiadl w kolku , wrecz pierwszys iada i czeka na innych. Hehe
Powiedziala ze w klaie jest b. Grzeczny ,ze sie bardzi skpia na tym co robi i ze wszystko robi z wielka dokladnosia, ze ma bardzo ladne pismo jak na swoj wiek oczyiscie i ze do wszystkiego sie przyklada. Powiedziala ze jak jest np. Konic czasu na zakonczenie jakies pracy i wszystkie dzieci sprzataja (na czas sprzatania wlaczaja muzyke, znka rozzpoznawczy co maja robic i zeby im milo bylo) a alex jeszcze dokancza wycina nakleja pisze itd... Pani mmowi ze juz koniec czasu i teraz tidy up time a Alex i have to finish..hehehe

Jesli chodzi o stuacje z zeszlego tygodnia to p. Poiedziala ze to widzziala jakas osoba dorosla ale ze skoro alex sie przyznaje do jednego a do drugiego nie to mu wierzy. Ale poiedziala tez ze nic to nie zmienia jesli chodzi o golden tickt za zeszly tydzien. Bo jezeli sie kogos uderzy to od razu dostaje sie czerwona karte. Za czerwona karte londuje sie na meduzie, i jezeli w ciagu tyg mialo sie jedna czerwona karte to w piatek siada sie na kkrzesle na 5 inut, jezeli dwie czeerwone lodnuje sie na srodkoej meduzie i 10 minut w piatek na krzesle a jak 3 razy to 15 min.
Jak przez caly tydzien ma sie zielona karte to w piatek w nagrode dzieci dostaja 15 min na zabawe ktora sami wybieraja, Alex z reguly rysuje, pisze albo bawi sie autami.

Ogolnie jestem b. Zadowolona. W Klasie maja porozwieszane literki ktorych juz sie nauczyli, slowa ktorych sie nauczyli czytac itd.
Tutaj robia tak zeby dziecko chcialo sie uczyc i ucza sie przez zabawe piosenki itd. A powiem am ze system super, bo Alex zaczyna czytac. Moglabym tak pisac bo tak mi cieplo na serduchu jak slysz i widzee ile sie wnim zmienilo.

Przez pierwsze tyg. Bardzo nie lubial sie przebierac na gimnastyke, i nie chcial uczestniczyc, a teraz uwielbia. Dodatkowo zapisalismy go na dodatkoe zajecia sportowe ktore tez uwielbia.
Wlasnie odrobilismy lekcje i Alex gra w formulke, a za godzine do spanka.
Staramy sie codziennie rano wyjsc trche wczesnie i dzieci do szkoly jada przez taki park na rowerach i troche sie wwyszumia i Pani mowi a to dla tego Alex tak sie skupia od samego rana i ze nie biega i nie szaleje, bo pusci torche energi rano. Tak wiec bedziemy to kontynuowac:):)

Do góry