reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Bluelovi też czasami sie zastanawiam, jak to wszystko będzie wyglądało, jak pojawi się noworodek. Na razie to odliczam dni do przyjazdu męża, a później już coraz bliżej.
Najbardziej przerażają mnie choroby, akurat rodzimy w takim okresie, ż pełno wirusów i bakterii. Boję się, ze synek będzie przynosił coś np z przedszkola

reklama
Inommama przepis na tort masz na watku kulinarnym.

Blue moj viki z lutego i nie chorowalismy, wiec mam nadzieje ze i teraz tak bedzie. Ja tez czuuje sie jak wielolryb juz hehe.

Właśnie zauważyłam, że mi pępek wywaliło, zawsze miałam taką dziurę :-D
Akuku m synek bardzo chorował, więc bardzo się tego boje. Dopiero jak miał 18mscy to ktoś wpadł na pomysł, ze ma refluks. A tak w kółko antybiotyki, często 2 w miesiącu. Nie ulewał, ani nie wymiotował, tyle że w kółko kaszlał i gardło czerwone. Więc ja bardzo chorób się boje :-(

"Na tacke poloz biszkopty i przytnij je na krztalt pupy"
"masa truskawkowa ale ja trzeba nalozyc tak zeby pupcia byla jedrna czyli bardziej na sroku a do brzegow mniej"
"Wyjmij udekoruj , mazakami stringi np. A jakies kwiatuszki na te majtochy mozesz nalozyc takie gotowe w sklepie."

przepis Akuku z wątku kulinarnego wymiata : DDD

dzien dobry:-)

INOMAMA no jakos tak mnie naszlo na takie danie, a ciasto upieklam i zawiozlam polowe do kuzynki , zeby za duzo nie zjesc;-) chociaz drozdzowe sa najmniej kaloryczne.

BLUE ja tez sie nie moge doczekac,jestem strasznie ciekawa do kogo bedzie podobny :-) i zastanawiam sie jak to bedzie, czy milosc rozklada sie po rowno na dwojke dzieci, czy jedno kocha sie bardziej a drugie mniej..nie wiem ..jakies takie mysli mnie na chodza..czy starszy nie bedzie zazdrosny itd.

Dona cieszę sie że juz Cie puścili do domu i że wszystko jest dobrze. Super,że szyjka ok.

Pomysłu na dziś brak, na obiad też brak... Uwielbiam moją organizacje w ciązy:)

A przepis Akuku mistrzostwo :)

Milej niedzieli babeczki!

cześć dziewczyny witam się niedzielnie. mąz sie wczoraj ze mnie śmiał czy nasze forum przetrwało tę moją nieobecność:), stale widzi ze mam stronkę właczoną.

powiem wam ze teraz po tym szpitalu jakos tak zyje w strachu, a to podbrzusze nie jest takie idealne i lekko spiete, a wczoraj znowu brzuch mi sie mocno napinał. o boze oby w tym dwupaku dotrwac do grudnia.

Cześć Dziewczyny,
Ja przez weekend poleguje, bo brzuchol jakiś inny choć już lepiej niż było w piątek. Vinga ja nie wiem, jak to jest jak się brzuch stawia więc ciężko mi powiedzieć :/ Nie mogę tyle kursować i tyle - czas się przyzwyczaić. Na szczęście na czas nieobecności mężula rodzice zadecydowali, że przygarniają nas dwie na obiadki domowe, to właściwie oprócz ogarnięcia delikatnego chałupki nie muszę nic robić - zakupów tyle co nic, dla nas dwóch. Ja zaczynam się teraz martwić o jakąś kurtkę na zimę, bo widzę, że na 1 listopada raczej już w nic swojego się nie dopnę a wyjść z domku trzeba będzie codziennie i ciepło w brzuchol być musi. Tylko jak oglądam te kurtki ciążowe, to ceny masakryczne :/ a kaska potrzebna na inne rzeczy jeszcze...

reklama
Cześć dziewczynki, a mi z wolnego weekendu mężusia nic nie zostało bo w piątek popołudniu powiedzieli mu że ma iść dziś do pracy na 6 prawdopodobnie na 12 godzin i nie ma zmiłuj:crazy: Więc kolejny dzień spędzam sama z dzidzią, dobrze że mała przynajmniej się rozszalała z tym kopaniem i nie chce by mamie się nudziło:-D Chyba zrobię na jutro krokiety, przynajmniej czas mi szybciej zleci;-)

Siva oby brzuszek już się uspokoił:) Ja myślałam o jakimś płaszczyku zamiast kurtki, bo jeszcze końcem października wybieramy się na wesele:) Na allegro są za 100-150 zł. Ale jak napisałaś że musi być Ci ciepło w brzuszek to przypomniało mi się jak rok temu na Wszystkich Świętych było tak strasznie zimno a jakaś kobitka w bardzo zaawansowanej ciąży chodziła sobie w samym sweterku i bardzo krótkiej mini:szok: Jejku aż mi zimno było jak na nią patrzyłam, bo temperatury wtedy serio nie były za fajne, a w naszym stanie o przeziębienie nie trudno. Wiem że są takie osoby którym zawsze jest ciepło ale jakoś nie miałam przekonania jak ją widziałam, ludzie już w czapkach i rękawiczkach chodzili...

Dona mam nadzieję że jak troszkę zwolnisz tempo to wszystko będzie w porządku i dzidzia nie będzie zbyt szybko się pchała na świat:)

Do góry