reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen - mi się jednak wydaje że wcześniaka urodziła. Bo ona chodziła ze mną do szkoły rodzenia, a tam są tylko ludzie to max.1 miesiąc wyżej. Zresztą jak urodziła normalnie, to dziwnie dziecko zostawić w szpitalu a samemu być w domu ;/ ;/
Na dniach się pewnie okaże:)

reklama
lokej babeczki :) w koncu ulatniam sie z pracy...Jakiez to szczescie ze dzis godzine krocej :) Zycze wszystkim milego weekendu :):):)

Anisen nie biorę żadnych witamin bynajmniej od kiedy jestem w ciąży one mi wypadają od urodzenia Julii cały czas a za to paznokcie mam super twarde długie mocna nie łamią mi sie. Jeszcze z pól roku przed ciaza robiłam badania krwi na tarczycy próby watrobowe brałam preparaty na paznokcie i właśnie zaczęłam kurację revalidem jak zaszałam w ciążę pytałam lekarza i kazał odstawić narazie bo maja jakiś składnik którego nie można zażywać w ciazy.
Kaha 171 jesli twoja sąsiadka była w ciazy i urodziła wczesniaka to musimy pamiętać ze nie zawsze a raczej rzadko kiedy matki mogą być w szpitalu ze swoimi maluchami. Wiem coś o tym bo mam w rodzinie męża kilka przypadków wczesniakow ostatni taki był w zeszłym roku dziewczyna urodziła w 32 tyg dziecko miało wiele problemów zdrowotnych i za żadne skarby swiata nie pozwolili być przy dziecku tylko w godzinach odwiedzin i to nie długo taka wizyta trwa lub na chwile jak zawozili mleko takze z całego serca współczuje tym matkom :(

Ostatnia edycja:
Heh... nie wiem co dzisiaj zrobiłam nie tak ale pół dnia boli mnie brzuch i mam skurcze :crazy: Teraz małego położyłam spać i leże odłogiem... a miałam tyle rzeczy zrobić - nie męczących - .... zaraz mnie coś trafi...

Magsus oj dzieci super szybko uczął się rzeczy niedozwolonych... dlatego tak bardzo przestrzegam męża przed słownictwem przy małym mimo że on jeszcze nie mówi... obyś szybko oduczyła małą tych słów (w przedszkolu mamy taki sposób. Zapytaj małą czy wie co mówi - wiedzieć nie będzie... i wytłumacz ze lepiej nieużywać słów których nie rozumie... bo po co?)

Pustiszi popieram słowa Anbas... ty się lepiej ogranicz do drygowania palcem... :-D

Blue heheh no ja też nie nadążam... strasznie szybko mknął do przodu.. a jeszcze jak czerwcówki zobaczyłam to już w ogóle kosmos...

Kaha
może ta ciąża wcale nie taka mała była? Mam nadzieję że maluszek dal radę!

Fifka - odpoczywaj kochana !!

Kochane moje trzymajcie sie cieplutko w te chlodne dni duuuużo odpoczywajcie, uważajcie na siebie !! My z samiutkiego ranka wyjezdzamy wiec duuuuuuużo zdrowka dla was i maluszkow i oczywiscie samych udanych wizyt!!!!!!! "widzimy się" za dwa tygodnie !!

Muuuuuuua :*

Super weekend zaczynam 38,5 temp boli garlo katar a dopiero 3 tyg temu przechodzilam z córka przeziębienie teraz pewnie ja ją zaraże :no: .
Jeszcze kłótnia przez tel z moim m i wogóle jest bosko.
Wiecie mam prawko 7 lat mieszkam 20 km od Warszawy wszystkie markety mam pod nosem i droga do nich prosta nigdzie dalej sie nie ruszam bo nie czuje sie pewnie za kierownica a szczególnie po Warszawie a moj luby każe mi jutro po siebie przyjechać na drugi koniec Warszawy :szok: I wielce zdziwiony jak mówię ze sie boje bo nie znam drogi i wogóle żadne argumenty nie docierają no dla zawodowego kierowcy nie ma miejsca do którego nie można dojechać jeszcze mając pod ręka nawigację ale ja nie kierowca zawodowy tylko tak zwany niedzielny :-) .
Moja córcia padła juz obejrzala Kubusia Puchatka i śpi smacznie :) wiec i ja sie kłade . Dziewczyny udanego weekendu pewnie dopiero w poniedziałek tu zajrze bo w weekend tyle wyjazdów ze nie mam na nic czasu chyba ze mnie rozłoży choroba to będę leżeć w wyrku :) Dobranoc :)

Magsus trzymaj się kochana i nie daj chorobie. Herbatka z cytrynką, sok z cebulki i takie tam na bieżąco..
Ja też właśnie się tak faszeruje, bo tak trochę mnie w gardle drapie, trochę katarek, a mąż chory i kombinuje jak tu się nie zarazić i nie załatwić na całego. Mężowi to Febrisan co kilka godzin parzę a sobie to nie wiem co? Boję się leków w naszym stanie, choć mój gin stwierdził, że w razie "W" Paracetamol można plus witamina C.

Dobrej nocki Dziewczyny,
Ja dziś chyba przesadziłam ze spacerami (najpierw na kasztany, potem spacer z psiną) :-(
Brzuch ciągnie, pokłuwa i ogólnie strach wstać - mam nadzieję, że do rana mi minie...
Muszę już chyba zwolnić tempo, bo brzuchol coraz większy i mogę sobie tylko kłopotów narobić.
3majcie się - udanego weekendu

jezu dziewczyny ja ju sie czuje jak slonica paznokci obciac nie moge u nog a zamierzam pomalowac aaa nie dosiegam i co luske wezme na rece to mnie brzuch boli ,naszczescie ona wazy tylko 9.700 kg ale i tak mama zakaz podnoszenia jej od ginekologa ale czasami sytuacje sa nieuniknione jak nikogo nie ma w domu ;):-(
coraz mi ciezej zaczelm jesc jak prosiak i waze juz chyba z 77 kg z rana czyli juz jakeis ponad 3 kg na plusie yy ;(nie umeim powstrzymac apetytu a pozneij sie czuje ochydnie i mam zgage, wysypuje mnie po slodyczach i czuje sie ciezka ;(

ktora juz czuje sie jak sloniatko xl?

reklama
Bluelovi ja jeszcze w miarę sie czuje, tylko chodzac to nie wiem czy bardziej w przód czy bardziej w tył sie przechylić :-D
A córcia sporo już waży, W ciąży powinno się jedynie do 2 kg ciężary podnosić. Macica to mięsień i przy podnoszeniu bardzo się obciąża ją

Do góry