reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anbas, ten worek z prezentami to bardzo dobre porównanie:)
Ania, może faktycznie chociaż tak profilaktycznie bierz magnez, powinien pomóc - wczoraj mówiłam ginowi że często czuję twardnienie brzucha, chociaż nie mogę powiedzieć że jest to jakieś bolesne i powiedział że spokojnie nawet do końca ciąży mogę łykać magnez tylko kupując mam zwrócić uwagę by był z B6 bo to pomaga we wchłanianiu:) I wczoraj się wydało że moja mała jest tak ułożona że ćwiczy sobie na moim pęcherzu uderzenia z główki;-) I też już obróciła się główką w dół:)

reklama
Ania na takim sprzęcie już powinnam się dowiedzieć na 99% :tak:
Dziewczyny mają rację co do magnezu, ja zaczęłam brać, jak dziewczyny mi taki pomysł podsunęły.
Ja mam taki
1_5e62ab34174c.jpg

Załączniki

• 1_5e62ab34174c.jpg
    1_5e62ab34174c.jpg
    49 KB · Wyświetleń: 17
Anbas, ten worek z prezentami to bardzo dobre porównanie:)
Ania, może faktycznie chociaż tak profilaktycznie bierz magnez, powinien pomóc - wczoraj mówiłam ginowi że często czuję twardnienie brzucha, chociaż nie mogę powiedzieć że jest to jakieś bolesne i powiedział że spokojnie nawet do końca ciąży mogę łykać magnez tylko kupując mam zwrócić uwagę by był z B6 bo to pomaga we wchłanianiu:) I wczoraj się wydało że moja mała jest tak ułożona że ćwiczy sobie na moim pęcherzu uderzenia z główki;-) I też już obróciła się główką w dół:)

Dziękuję Wam dziewczyny.
Ja mam magnez zawart w witaminach ciążowych, myślicie, że powinnam brać jeszcze dodatkowo?

Ania ja biorę Prenatal, w pierwszej ciąży też brałam najpierw Magnez plus B6, ale łapały mnie skurcze łydek to lekarz zalecił Aspargin czyli Magnez i potas.
W jednej aptece jak pytałam to, ze nie trzeba bo na macice nie pomoże, a jak teraz pytałam w innej, to mówiła, że dziwi się, iż kobiety w ciąży nie biorą Magnezu. Poleciła ten Magnez co pokazałam, za 30szt ok 15 zł i jedna tabletka dziennie

Ja biorę Pharmaton Matruelle
pharmaton-matruelle-kaps.jpg
Do tego jeszcze dodatkowo biorę żelazo :-) mam magnez z B6 w domu, ale nie dla ciężarnych tylko taki "zwykły":happy:

Załączniki

• pharmaton-matruelle-kaps.jpg
    pharmaton-matruelle-kaps.jpg
    52 KB · Wyświetleń: 13
wpadam na chwilkę powiedzieć, że wylądowaliśmy dziś w szpitalu. nie ze mną a z Natanielem. musieliśmy odwiedzić urazówkę po niefortunnym upadku. mały pod opieką babci rozciął sobie głęboko łuk brwiowy :no: przewrócił się na kubek od danonka, był ostro zakończony. na szczęście obyło się bez szycia, ma przyklejoną taką tasiemkę żeby ładnie się zrosło. ale co ja przeżyłam, myślałam, że zaraz urodzę z nerwów.
mykam posprzątać w domu, mąż miał mi pomóc ale słyszę że już chrapie na kanapie , no super

reklama
Dona Trzymamy kciuki żeby wszystko było ok i z Tobą i z maleństwem!
Marika z tymi zębami to ja Cię rozumiem. Starałam się zrobić wszystkie zęby już przed ciążą bo u mnie jest problem z wyrywaniem. Po wyrwaniu jeśli bez wkładki to długo krew leci a później to jeszcze kilka dni na kaszkach i jogurtach jadę bo buzia spuchnięta i ugryźć się nic nie da, nawet bułki. Co kilka dni na opatrunek muszę do dentysty chodzić przez jakieś 2 do 3 tygodni, no i antybiotyk łykać. Dlatego bardzo się cieszę że o wszystkie zadbałam przed ciążą, a teraz to jedynie mała dziura, która się na bieżąco utworzyła.
Vinga nie zazdroszczę i podziwiam, że tak dobrze ten stres zniosłaś, i że Ty i Maleństwo czujecie się dobrze.

Do góry