reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anbas ja też jeszcze nie przygotowana... ani piżamy, ani żadnych podkładów bielizny itp... ale chyba trzeba będzie się za to wziąć bo aż mi głupio że niektóre z was już prawie wszystko mają a ja w lesie ;p

reklama
cześć mamusie!

Ja ostatnio nie bardzo jestem jakaś aktywna ale mamy mnostwo spraw do zalatwienia urzedowych ;/ stare mieszkanie 2 dni malowalismy och szkoda gadac ....

zreszta wczoraj ciągle o Filipku myślałam Blanki naszej dzisiaj tak samo posępna jestem chodzę tylko po domu rozpakowuje co moge z pudeł...

co to wyprawki ja piżamowo jestem spakowana i kosmetycznie ale nie do końca w razie W najgorszego tfuuuu muszę dokończyć kompletowac ale nie mam tego kopa w dupe bo nic mi sie nie chce i Mikołaj od soboty jakby go nie było .... eeeh:confused2:

Hej ,ja po badaniu krwi i min teście glukozy,dalam radę to wypić także nie było chyba źle,poza tym to mdlilo ale nie puściłam pawika.

Jak czytam Was,że Wy juz kupujecie wyprawde,a ja mam tylko podklady higieniczne i to wszystko.
Zastanawialam sie ile zakupic butelek dla dzidziusia,mam na oku z Awenta wraz ze sterylizatorem do butelek i smoczków.
Kurcze trzeba bedzie coś niecos kupować.

A jest tego sporo.
Dziś znowu czuje macice,takie uklucia w dole

Oj nie wszystkie wszystko maja, bo aj tez nic prawie nie mam, tyle co po Dawidzie ale i tak jeszcze sporo rzeczy do kupienia. Ja kupuje z Tomme Tippee butelki , chce cos takiego kupic. ZESTAW STARTOWY TOMMEE TIPPEE 0m+ BPA% (3521973270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. plus u tego samego sprzedawcy jeszcze kilka innych rzeczy, zeby byla jedna przesylka.
No ale to wszystko tez jak przyjda pieniazki z L4, Vinga a dlugo czekasz na nie??

JA to będę kupować butelki i smoczki z tego klasycznego Aventu. Małe mam po synku, jedna nieużywana, pojemniki na pokarm. @ butelki z Tomme Tippy tez mam, małą i średnią. AVENt lepiej się sprawdził, bo i mam laktator Avent Isis, i buteleczki pasowały

Dobre jesteście ;) ja to nie iwem nawet gdzie mam koszulkę nocną ( spię aktualnie bez ) , nie mam wogóle żadnych podkładów, wkładek itp a ubranka dla malca jeszcze w kartonach w piwnicy. Ba nawet jeszce nie mam miejsca gdzie to poskładam ;) stykła by mi szuflada pod łóżeczko bo to jedyne miejsce w domu wolne ;) Ale coś sie wymysli . Możliwe ze wywalę J graty z szafy do piwnicy ;) Dziecko ważniejsze niz jego sprzęt rybkowy czy śrubokręty ;)

Dzis u nas pada, niańki nie mam, dzieci na rzęsach łażą. Masakra . A do tego przydały by mi sie zakupy bo ani jajek ani mleka :( myśle co na obiad zrobić i nie mam pomysłu.
Strzele kawe zwykła ( mleka niet) i moze sie ogarnę. Byle do stycznia ;)

nisiao, jeśli planujesz karmić piersią to wystarczy ci jedna mała butelka, w razie dokarmienia czy podania jakiejś herbatki. więcej nie potrzeba :) ja przy Natanielu miałam/mam TT i bardzo je lubię. mam też dwie małe z Aventu jedna ta Classic i jedna Natural i obydwie są też ok :)
Sylka ja jestem na L4 od końca czerwca, do tej pory dostałam od zusu pieniążki za koniec miesiąca lipca, teraz czekam na wypłatę za sierpień
lecę bo mały już ryczy że mama usiadła na 5 min

Hej dziewuszki:))) Uffff troche ochłonelam po weekendzie i czas wrócic do rzeczywistosci:)))) Dziekuje wszystkim i kazdej z osobna za zyczenia i te urodzinowe i zareczynowe!!:)) Było bardzo romatycznie i wogole bosko!!!!!!:p CO do zareczyn to pojechalismy w takie magiczne miejsce w naszej okolicy, byla mojego S najblizsza rodizna i moja najblizsza:) TO mial byc spacer urodzinowy:))) Niczego sie nie spodziwalam:) no i na takim mostku nad jeziorem/ stawem najpier poprosil o moja reke moja mame, a pozniej mnie:))))))))))))))))) Odwazny ten Moj chlop!!!:))) Ja bylam w takim szoku ze nie pamietam nawet co mówil;p jedyne co dotarlo do mnie to cos o wpsolnym starzeniu i ze dalam moj najwieksze szcescie jakie mogl sobie wymarzyc i pocalowal mnie w brzuszek :tak::tak::tak::))) Jestem najszczesliwsza na swiecie!!!!!!!!!:)))

No troche Was nadrobilam:)) ALe skrobiecie nie proznujecie!!!!!!!:))

lkasia : moze dzidzia Wasza nie bedzie miała alergii. Ja tez mam na wszystko praktycznie uczulenie a mój S nie jest alergikiem, wiec istnieje ze 40% prawdopodobienstwa, ze nasza mała bedzie tez alergikiem jak ja, mam nadziej jednak, ze nie dotknie jej to swinstwo!!

Milusia: no no no, ale masz męzucha!!!:))) dbaj o niego, bo kochany jest:))

Inomama : ja moge jesc slodycze tonami!!! tak mi sie chce! jak jestem w supermarkecie w dziale ze słodyszami to jak male dziecko . Oczy jak piec zlotych i nie wiem za co sie brac :D hehehe

CO do torby do szpitala, to ja jeszcze nawet o tym nie myslalam, a tu faktycznie coraz blizej hehe:Dnie wiem kiedy to zlecialO:)

miejskibandyta: super masz ta spizarke! az zaczelam sie zastanawiac gdzie by tu u siebie cos takiego zamiescic:p ale u mnie chyba poki co nie ma gdzie:((((( buuu

agasm: Spoznione stoooo lat!!!!!!!!!!!

EMka : witaj na pokladzie!!:)

jagus: u nas tez dywanow braK!!! jesli juz to jakis male dywaniki.... ja bym chciala takiego pluszaaka milego duzego na panelach, albo wykladzine wlochata:p ale niestety..... alergia!~!! za duzo kurzu tam sie zbiera! ta alergia wszystko mi psuje!!!!!!:p

Fifcia: daj znac jak z maluchem Twoim w szpitalU!!! Bede o Tobie myslec! i 3mam kciuki!!

Delewarre: no to dobrze CI z ta siostra. Ja tez mam dpostac wsyztsko od kolezanki:) Łacznie z koszulami do spzitala bo ma nowych od groma:D

VInga:Biedna z tymi skurczami jestes:((((. Mnie tez biodro strasznie meczy:(( budzi mnie bol w nocy:((

sylka: ja taki zestaw mam odkupic taniej od kolezanki bo nie uzywala;)))

Ufff naraazie tyle, teraz staram sie byc na bierzaco!!!!!!:)

No to dziewczyny powiedzcie mi czym się różnia te clasic butelki z Awentu a te Natural???czym sie wogóle sugerować???

Jasne że mam zamiar karmic piersia,ale jesli nie bedzie pokarmu...no to takie dwie na start mi starczą?

reklama
Jesli zamierzasz karmić piersią to jedna wystrczy. A moze nawet nie będzie potrzebna wogóle. Pamiętajcie ze dzieci cycowych sie nie dopaja ;)
Ja tam z butelką bym sie wstrzymała. W razie co po pierwsze w szpitalu karmią swoimi i nie pozwalają używać swoich a po drugie smoczki dla 6 miesięczniaków są inne. Zatem butelka, lakatator, podgrzewcz i inee takie mogą sie wogóle nie przydać przynajmniej na początku ;)
A co do rodzaju to tez loteria ;) Moja Kinga nie chciała nic innego tylko Nuby, Kuba tylko Canpol ;) gadnij jak nie wiesz. miałam kilka butelek z aventu oddałam siostrze bo nawet raz nie wypili z tego ;) W ostateczności Tommy Tippy ;)

Do góry