reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Deleware a co do koszul to ja kupowałam takie do karmienia, może tam jest przewidziane, ze brzuch rośnie. W normalnym rozmiarze M były dobre.
Super gadżety dostałaś :tak:
Anbas a ja to na bezsenność narzekam, śpię po 6 godzin. Rano bym pospała, ale co jak trzeba już wstawać :-D
Vinga współczuje tych dolegliwości. Trzymam kciuki za wizytę, aby wszystko było ok

Ostatnia edycja:
reklama
czesc lasencje!

coś czuję, ze nic konstruktywnego nie zrobię, póki Blanka nie napisze...

wczoraj przeszarżowałam trochę, powyciągałam ubranka dziecięce wsie jakie mam, spisałam, przejrzałam i ....padłam. Jednak prawda to, ze leżeć raczej muszę...

Fifka - nie denerwuj się! pojedziesz po to, zeby wrócić przecież! Mały da radę, trzymam kciuki!

Ania - o! a czemu? mogą Ci nie dac urlopu?

Akuku - ja też mam tabelkę na zachowanie Kajtka:) wczoraj nowa powstała właśnie

Siva - pisz, pisz, często pisz i długo:) tym bardziej, ze teraz jesteś słomiana wdowa:)

Delewarre - fajna niespodzianka! fajna siostra!:)

dziewczynki! życze jak najmniej bólu dziś! i jak najwięcej pozytywnych wieści!

Bandyta super spiżarnia a co najlepsze juz zapełniona, ja wogole nie mam ochoty na robienie jakichs zapasow na zimę

Agagsm wszystkiego najlepszego, wiesz taka 3 na początku tez jest fajna, mnie już bardziej ściaga ta 4:)

Akuku ty to jestes babka konsekwentna, ale przynam się że ja tez ostatnio nie popuszczam. a mala podobnie jak napisala Aga u mnie też pokazuje pazurki i to codziennie, bo to jej czapka nie odpowiada, a to piżamka nie taka, a to majteczki nie taki kolor, no jakis koszmar, a przy tym płacz i ryk,a i tak musi to pozniej ubrac, i tłumacze po co jej to bylo

hej, co do mojego limitu slodkiego to dlatego ze zjadlam w ciagu 2 dni z pol tego murzynka..a pozniej sie dziwic ze sie tyje..jakbym byla taka chudzinka jak Wy to pewnie nie zalowalabym sobie.bo uwielbiam, zwlaszcza takie swiezo upieczone ciasta.
Z Dawidem miałam takie etap, ze codziennie paczus byl bo chcialo mis ie tak jesc..a pozniej 22kg+:-)

Ja wczoraj po poludniu tez sie zle czulam, krzyze mi poprost odmawialy posluszenstwa, lezalam i sie nie ruszalam.

Jak tak czytam, ze niemalże każdej coś tam kuje, co tam boli, coś tam ciągnie to się uspokajam, ze te wczorajsze kucie to norma. Dzisiaj z domu się nie ruszam. Oj dziewczyny, a będzie tylko jeszcze gorzej. A 8 i 9 miesiąc :szok:
Sylka ja z Alanem w ciązy, to jadlam te szybkie budynie co wrzątkiem sie zalewa itp, czasami jakiś kebab. Przytyłam 16kg, ale niby 14kg to można przytyć

Marika ja w ciąży z Natanielem na początku okropnie się czułam, drugi trymestr też do najlepszych nie należał, wylądowałam też wtedy w szpitalu. a trzeci.... o matko, jakby mi ktoś skrzydła dał, tak dobrze się wtedy czułam :) więc nie jest powiedziane, że z miesiąca na miesiąc będzie z nami coraz gorzej. ja mam nadzieję, że teraz znów pod koniec będę w tak dobrej formie

Vinga to pocieszyłaś, u mnie w pierwszej ciąży to tylko lekkie mdłości na zapachy, drugi trymestr rewelka, a ostatni to tak spuchłam, że szok, stopy, łydki, twarz. Ból kręgosłupa, twardnienie brzucha ale to raczej norma. Dodam, że w poprzedniej ciąży chodziłam w upalne lato i do końca jeździłam do szkoły. Teraz celowałam na zimę, będę miała porównanie

Fifka aby z oczkami Konradka bylo ok. trzymam kciuki

Deleware super niespodzianka od siostry, takie bzdurki zawsze sie sprzydadzą a niby drobiazgi a na nie najwiecej kasy idzie

wczoraj zrobilam sobie listę rzeczy ktore musze jeszcze dla maluszka zakupic, wiecie takie jak smoczki, waciki i takie tam, no i z ubranek, no i teraz nie pozostaje nic innego tylko na zakupy isć:)

reklama
Ja wlasnie zaczelam myslec o torbie do szpitala...Wy kurcze jsztesciew wszystkie takie przygotowane juz a ja z tym to daleko daleko... A kurcze przeciez wszystko zdarzyc sie moze I przygotowanym warto byc...
Tak wiec postanowilam sobie ze od dzis zaczne kompletowac torbe do szpitala :) Musze kupic teraz kilka drobiazgow dla siebie. Typu pizama, bielizna jednorazowa, podpaski itd...Bo na to tez troszke kasiorki potrzeba a na raz tak wylozyc tez nie mam...

Do góry