reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witajcie.
Jakoś ostatnio nie mogę się ogarnąć, żeby aktywnie uczestniczyć w Waszych dyskusjach.

Emka- witaj wśród nas!
Delewaree - zdrówka dla Ciebie
Ikasia maleństwo faktycznie w ryzyku alergii, ale na szczęście teraz to już są takie metody na to paskudztwo, że można raz a dobrze wyleczyć.
Milusia – to Ci mężulek fajną niespodziankę zrobił.
Anbas moja Julka zaczęła być „niegrzeczna” jak skończyła 5 lat i jedyne co pomagało to konsekwencja, o którą u mnie niestety trudno. Jak jej tylko trochę odpuściłam, to wchodziła mi na głowę. Tablica to fajna sprawa – u mnie się sprawdziła.
Nisiao przytulam w bólach.
Miejskibandyta zazdroszczę energii na dodatkowe zajęcia ;) Ja w tej ciąży sapię i nie mam siły dosłownie na nic (to chyba kwestia wieku :laugh2: ). A spiżarka bardzo fajna!
Anisen masz rację, że zamiast marnować nerwy. wolisz omijać teściówkę dużym łukiem ;)
Fifka będzie dobrze, choć wiem, że każdy szpital z maluchem to stres dla wszystkich (sama przerobiłam szpital z Julą z 4 razy).

Marika dzięki za natchnienie – mam nadzieję, że się nie gniewasz, ale zawsze posiłkuję się chronologią w Twoim wpisie, żeby pamiętać co komu miałam odpisać :)

Nie pamiętam, która z Was pisała o opryszczce – mi lekarz polecił bezpieczny lek dla ciężarnych, nazywa się Erazaban. Ja ma często opryszczki i wywala mi wtedy na całe usta, więc prosiłam go o skuteczny i bezpieczny zarazem lek.

My z Julką na dwa tygodnie same z psiną zostałyśmy – mężulo wyjechał służbowo :/
Aaaaa powiem Wam, że od dwóch dni Lenka tak mnie kopie, że brzuch pięknie faluje :-) Julka była wniebowzięta jak to zobaczyła!
Się rozpisałam i zakręciłam – sama nie wiem, co jeszcze chciałam :rofl2:
Aara, jeszcze że zabrałam się za skompletowanie torby – wypisałam ładnie listę, czego mi brak i jak dostanę wypłatę, to kupuję wszystko elegancko, bo jestem w czarnym lesie :szok:

Kurczę, chyba wystarczy, bo żadnej z Was nie będzie się chciało takiego mega postu czytać ;-)

reklama
Dzięki Siva, ja z EM-KĄ pisałyśmy o opryszczce:) A miałaś już "okazję" testować ten lek czy na razie się zaopatrzyłaś tak żeby mieć w razie w?

Mnie lekko brzuch boli i krzyze tez lekko,cosjakby pieczenie,nie wiem czy to dobrze,ale jak czytam że Was też tak łapie,to może na tym etapie to norma hmm?
Nie chcę brac znowu nospy,bralam ja dwa dni po 1 tabletce.

Oj...

Jutro ide na badanie min glukozy ...
No ciekawe co to będzie ;):eek::-D

Aga gsm 100lat i spełnienia marzeń oraz oczywiście zdrowego Maluszka i łatwego porodu! Buziaki

Sylka podziwiam z tym limitem na tydzień
Bandytka u mnie to samo, ciągle ostatnio szukam w szafie czegoś słodkiego, a dziś nawet sernik na zimno robiłam:-p

Fifka ja jeszcze z pakowaniem torby też niestety daleko w tyle. Jak tylko będzie kasa i mój rozmiar to muszę nabyć wreszcie koszule nocne - i tu pytanie laseczki (znowu chce skorzystać z waszego doświadczenia:tak:) : jaki rozmiar? taki jak mam teraz? rozmiar większą? nie wiem, mówią że w tym 7 czy 8 miesiącu to się najwięcej tyje.
Nie mam pojęcia, ale skoro macie już torbę spakowaną to znaczy że obeznane w temacie jesteście;-)

Ostatnia edycja:
Witam ponownie.
Dziś trochę się wystraszyłam tego kucia w brzuchu, jestem sama, a co by było z synkiem, kto by go odebrał z przedszkola itp. I postanowiłam, ze jak mąż wróci, a to aż za miesiąc to zrobimy tylko remont korytarza, bo mamy trochę ściany porozbierane i podłoga skuta, a kuchnie to sobie daruje. Przerobimy tylko, aby była zmywarka. Wolę spokojnie w tej ciąży dotrwać do końca, a nie denerwować się, ze się nie wyrobimy. Muszę mieć czas na przygotowanie się na przybycie dziecka.
Dla psa kupiłam obrożę uzdową, jak ciągnie to mu się pyszczek zaciska i chodzi ładnie. Niby 6 kg ale wierzcie pociągnąć potrafi
Olich ALanek to często ma zapalenie krtani i właśnie musi przyjmować steryd wziewny, czasami w postaci nebulizacji, wziewów rzez tubę, a jak jst mocniej to w zastrzyku. Dlatego tak pytam, jak u twojego synka to zdiagnozowali. Ja jeździłam do jednego alergologa, później drugiego i szczerze to szybciej z rodzinną się dogaduje i dzięki leczeniu nie mamy antybiotyków
Mój synek tez ma okresy buntów, jak na razie dajemy radę, metoda nagród u nas się sprawdza. A w nagrodę daje np serek danonek, żelek, lizak, paróweczka itp, nie zawsze są to zabawki. Ważne że jest jakaś nagroda :tak:
Em ka Fifka oby wasze szyjki się nie skracały i był już z tym spokój
Fifka to jest właśnie najgorsze jak zostawia się dziecko w domu i trzeba pójść do szpitala. U mnie w 7tyg tak się złożyło, ze wylądowałam w szpitalu a następnego dnia z rana mąż wyjeżdzał za granicę. A synek do babci. Szkoda mi go było :-( Na szczęście leżałam tylko 5 dni
Siva czemu mam się gniewać, ja tak jak pisałam, otwieram 2 okienka i staram się odpisywać, jak najbardziej mozesz się posiłkowac moimi wpisami :-) JA wiesz nudzę się to mam więcej czasu na forum, jak mąż wróci to na pewno to się zmieni ;-)
Ja z kompletowaniem rzeczy dla dziecka i dla mnie też jestem daleko w lesie, ale myślę, że mam czas
Nisiao ja też zastanawiam sie czy nie łykać jednej nospy z rana zapobiegawczo, bo to co dziś przezyłam do horror i strach
Cleopatra ja kupowałam normalnie M, przytyłam 16kg ale spoko, były dobre, brzuch w obwodzie 108cm. Czasami sa fasony z odcinanym biustem i luźną talią, taki byłyby najbezpeczniejsze

Miejskibandyta, fajna ta spiżarka :tak: Ja mam w nowym domu takie pomieszczenie pod schodami zrobione (całkiem duże) i taż tak kombinuję żeby mi Ł takie regały tam porobił :-)

Fifka, trzymam kciuki za Konradka, będzie dobrze :tak:

Agagsm, wszystkiego naj :-)

Cleopatra, ciężko powiedzieć, ale ta moja koleżanka, która teraz jest w szpitalu kupiła sobie wcześniej koszule takie ciążowe w swoim normalnym rozmiarze, no i się okazało, że brzuch ma teraz taki duży, że legginsy musi do tego zakładać, bo tyłek ma na wierzchu :-D
A leży biedna teraz pod kroplówką i powiedzieli jej, że przed czwartkiem nawet ma nie wspominać o powrocie do domu. A później to się zobaczy.

Za to mnie wczoraj popołudniu znowu dopadły jakieś boleści i jeszcze do tego brzuch zaczął twardnieć, i tak dla świętego spokoju zadzwoniłam do ginki mojej i się umówiłam na dzisiaj na 20:20. Lepiej sprawdzę czy wszystko w porządku, bo nie będę mogła spać inaczej :tak:

No, a wczoraj siostra zrobiła mi niespodziankę i przywiozła mi pudło niespodziankę , a tam: podkłady do przewijania dzidziola, muszle laktacyjne, paczka wkładek laktacyjnych 64 szt. i smoczek do podawania leków. Dostała w pracy, bo mają tam poradnię laktacyjną i czasem dostają gadżety z różnych firm :-) dobrze mieć siostrę :-)
Trochę się uśmiałam, bo na pudełku napisane dużymi literami - Akuku i od razu pomyślałam o Naszej Akuku, nie wiedziałam, że jest taka firma :-D

Witam Was babeczki :)

Chodze dzis jak neptyk ;p Wczoraj padlam razem z mlodym o 21 :-) I dzis jestem przybita...hihihi....Tylko nie wiem czy to przypadkiem nie dlatego ze sie poprostu wyspalam I organizm moj jakis taki nie przyzwyczajony do tego :-D
milego dnia kobietki !!! :)

reklama
heloł odzywam się po kilku dniach nieobecności.
u mnie skurczów ciąg dalszy, do tego doszedł ból biodra... i trochę się o to boję, bo to biodro miało kiedyś dysplazję (urodziłam się z dysplazją lewego stawu biodrowego). trochę pochodzę i boli że kroka nie mogę dać :-(
do tego mój syn nabył alergię na Baby boom i za każdym razem gdy siadam do komputera to wiesza się na mnie i płacze. śmieję się że tatuś go namówił na takie zachowanie. teraz na szczęście się czymś zajął.
dziś wizytuję i szczerze mówiąc po wczorajszej wiadomości do Blanki strasznie się boję tej wizyty.. pewnie będę zasypywać gina gradem pytań o Gabrysia
ehh lecę kawkę wypić, koszmarny dzień dziś, ponury

Do góry