reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
o rany, kolejny ciemny dzień...................

Antinetka - zapraszam, zapraszam:) będę zachwycona:)

Vinga - cudowna wiadomość!!! gratuluję kredytu!

Fifka - wczoraj opowiadałam mężowi o Twym opisie domku, o plusach i minusach, bo przed nami ta decyzja. Za rok wracamy do Polski i coś trzeba bedzie przysposobić...a ja tak chcę domek...:) i brawo za decyzję! sprawdzić szyjkę mus jest!

Czikusia, Miejskibandyta - studenteczki nasze, będzie dobrze:)

Cleopatra - nie denerwuj się facetem, wiele z nas tak ma:) jeśli to pocieszenie dla Cię...:)

Cześć laseczki! U mnie też ponuro ale na razie nie pada - jakiś plus przynajmniej z psem da się wyjść.

Mąż wyszedł do pracy a ja zaraz muszę po jakieś zakupy się wybrać, ale dziś trochę lenia mam. Nic mi się nie chce.

Miłego dnia Wam życzę papa

W vademecum wstawilam dwa linki jeden jakis nowy krem na rozstepy dla mam i odpisali mi z musteli mozna wybrac jeden z 3 zestawow dla dziecka i mamy a tak sie zastanawiam gdzie ja wpisalam na slepo tego meila ze mi przysylaja linki bo kurde dla bym wam i kazda by miala na meilu i juz a cholera wie...jak ja to zrobilam

U mnie tez niebo brudne ale juz od niedzieli wiec ok Fikołajek mi sie chyba przestawil pomalutko na jesień bo kuksa i fikołajkuje dzis bardziej co kamienia z serca ściagneło uuuf

Hej Kobietki!!!!
Vinga - gratulacje na ten kredyt :) Czlowiek od razu dostaje skrzydel jak wie ze cos robi juz tak calkiem dla siebie :)
Czikusia - trzymam kciuki za Twojego chlopa dzis!!!! Obys nie musiala zabijac ani jego ani promotora :)))))
Fifka- bardz dobra decyzja z ta klinika! A co do 25 tyg - to gratuluje :)))) czas zapingala strasznie :)

Mnie wczoraj nie bylo bo mlody jednak wyladowal przedwczoraj z goraczka ponad 39st I zostalismy wczoraj w domu...A w domku baaardzo rzadko kompa uruchamiam. Zreszta wczoraj mielismy dzien szalonych zabaw I "odkrywania" wszystkich starych zabawek na nowo :)....Nie musze mowic jak wieczorem wygladal dom :)))) Dzis w nocy I rano juz bylo ok wiec poszedl do przedszkola. Mam tylko nadziee ze do jutra go nic nie zlamie bo znow weekend bedzie pod znakiem "szpitalnym".
Dzisiaj za to ja wstalam z okropnym bolem gardla...ehhh mysle ze moj malzonek kochany posprzedawal nam tego swojego wirusa I musimy to odcierpiec wszyscy....mam tylko nadzieje ze sie rozwinie w nic bardziej powaznego... :( Poki co bede probowala wszystkich domowych sposobow I moze jakos damy rade :)

a w ogole to mam ostatnio tak lenia na wszystko ze zaczynam sie obawiac czy mi dom nie "zarosnie" :) bo prania sterta I do prania I do prasowania...A pogoda u mnie juz nie sprzyja szybkiemu suszeniu wiec nie moge zrobic tego rach ciach w dwa dni np. :(

Vinga dla mnie też się zdaje że dopiero co robiłyśmy testy...:szok: Strasznie szybko ta ciąża zapitala....

Inomama hehe ja tam mogę jeszcze więcej tych różnic... plusów i minusow wymieniać :-D Ale najbardziej odpowiada mi hasło: Latem wole dom a zimą blok... :-p

Anbas ojej biedny mały... mam nadzieję że już lepiej co? :-( Przyłączam się w narzekaniu na swoje lenistwo... tyle że u mnie to przymus a robić mi się chce strasznie...

Malutki śpi, ja leże... mąż miał zrobić obiad i posprzątać w kuchni - dowiem się czy się wywiązał jak wstanę... ale to dopiero z jakieś 2 godziny :-D

Dzisiaj zaplanowałam sobie zrobić galaretki z owocami i placki z jabłkami :-) A tak na słodko! Ale oczywiście po obiedzie bo na obiad będą ziemniaki z kotletami rybnymi i surówką z buraczków.

fifka dobrze ze maz ci pomaga ty musisz najwiecej lezec ;)))) ja juz kopytka zrobilam , cebule do gulaszu przygotowalam a tescia z miesem na gulasz jak nei bylo tak nei ma :)
chyba pojedziemy dizs po komode dla malutkiego tesciu sie zaoferowal ze kupi ale ja nie chcem i tak mu oddam pieniadze jak bedziemy miec i tak ...a to wszystko ze wzgledu na tesciowa pozneij gada ile to nam ojciec pomaga... wiec na komode pozyczam a pozneij oddam nie bd sie denerwowac ..:sorry2:
ja tez dopiero co robilam test ciazowy hoho a tu juz jutro 6 miesiac :szok:

Ja tak na szybko, bo nie doczytalam całego wątku :-(

Nisiao - odnośnie cisnieniomierza,bo z samym ciśnieniem nie pomogę. Z racji tego,że moi rodzice znają się na tym bo mają sklep z produktami medycznymi... Omron to całkiem niezla firma,ale jest małe ale. Po pierwsze to że takie różnice masz w pomiarach wykonywanych jeden po drugim zaloze się że nigdy nie dawalas aparatu do kalibracji ;-) a powinno się to robić co roku! One,tak jak zegary i inne,rozregulowuja się. Po drugie dobrze też byłoby zmienić mu baterie. To też może być przyczyną. Po trzecie... To.cisnieniomierz nadgastkowy czy rekawowy? Cisnieniomierze rekawowe są dokładniejsze i należy pamiętać,że nadgarstkowe zdają egzamin u ludzi... poniżej 25 roku życia. Po tym wieku zaczynaja się różne rzeczy dziać z naszym organizmem,zaczynamy chorować,zdarzają się niewielkie problemy których nadgastkowy nie wychwyci. Mam nadzieję że choć trochę pomoglam.

reklama
A ja dzisiaj nie gotuje obiadu, bo jestem zla na meza..wczoraj mi powiedzial, ze powinnam chodzic na spacery, ze malo sie ruszam ..a pytanie ile przytyłam juz wyprowadzilo mnie z rownowagi!!!Koniec z obiadkami, ciche dni beda...
Dla siebie robie salatke grecka:-)

Do góry