reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kasiu ja też czasem intensywniej czuję małego, czasem mniej. może dużo ostatnio chodziłaś i ukołysałaś malucha? nie martw się, przecież się rusza tylko troszkę słabiej. może dziecko kopie w tylną ścianę macicy i tego nie czujesz... są różne opcje tego że mniej czujesz malca.

Tamtusia ja szczerze mówiąc nigdy nie liczyłam ruchów, Nataniel był tak aktywny w brzuchu że nie było takiej potrzeby
http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2011/jak-liczyc-ruchy-dziecka.aspx tu masz artykuł

Ostatnia edycja:
reklama
Czikusia - ja muszę moją sytuację na studiach wyjaśnić bo tragisz mam. W marcu zmarł mój ojciec, dwa dni wcześniej babcia i miałam sajgon jak cholera, wzięłam na siebie więcej pracy i na zajęciach mnie praktycznie w tym semestrze nie było letnim i mam miszung teraz. Dziekanki wstecz chyba się nie da wziąć, a powtarzanie semestru kosztuje 1800zł :(

Delewarre - maliny!!! Skąd maliny bierzesz jeszcze? Bo u mnie nigdzie nie ma :(

Łehhee najedzona jestem obrzydliwie. Zjedliśmy późny obiad - spaghetti z pulpetami mięsnymi. Najfajniejsze jest to wspólne gotowanie :D U nas trochę dużo czasu na wszystko schodzi bo gotujemy wszystko naturalnie i ile się da organicznie :D Najłatwiej byłoby z saszetki i mieliśmy taką ochotę dziś zrobić bo padnięci jesteśmy, ale NIEEEE DALIŚMY SIĘ LENISTWU!!! :D

Miejski bandyta to super, ze gotujecie naturalnie. Może twoja dzidzia nie będzie miała dzięki temu alergii i refluksów. Jest to bardzo popularne u niemowląt i trudne do diagnozy

Ale żeście naprodukowały....

Kochane dzisiaj miałam poważna rozmowę z mężem co robić... Brzuch się spina ale nie boli i w sumie nie przeszkadza mi to na tyle żebym czuła potrzebę robienia czegoś dodatkowo... No ale strach jest i przydałoby się sprawdzić co z tą szyjką żeby ten szew założyć w razie czego... :baffled: Po długiej rozmowie doszliśmy do wniosku ze jutro zapiszę się do kliniki prywatnej i sprawdzę czy szyjka przez ten tydzień ze skurczami się skróciła... jeśli tak - ide do szpitala... jeśli nie to na razie po koczuję w domu... wizytę mam na 23 września i wtedy po raz drugi sprawdzimy czy wsio okej..

Malinka
gratuluję!!! :-D A co do szkoły inaczej się zdaje w ciąży inaczej z małym dzieckiem... uwierz mi :-) Wypróbowałam prawie dwa lata temu...

Vinga
hehehe ja taż ostatnio kimam z młodym... w tej ciąży mam jakaś melodie do spania... a z Konradem cierpiałam na bezsenność :-D
No i GRATULUJĘ KREDYTU!!!! Wasze marzenie coraz bliżej!!! :-)

Hope hahaha dokładnie... chcemy tego czego nie mamy... ja już ponad dwa lata w domu siedzę... zwolnienie - urlop macieżyński - urlop wychowawczy.... zaraz czeka mnie to samo a teraz dodatkowo MUSZE leżeć i nawet na miasto nie pojadę... nawet nie wiesz ile bym dała za powrót do pracy... :-(

Anisen c
zemu tak daleko mieszkasz??? Wpadałabym często na obiad :-D

Ka_siaaa
właśnie rozmawiałyśmy dzisiaj o tym ze wszystkie maluszki jakieś spokojne teraz. Moj to walil aż brzuch chodził na boki a od 3 dni jest bardzo powściągliwy.... chyba wszystkim udziela się jesień..

Dole
witaj!!

Bandyta hahaha ostatnie zdanie mnie powaliło :-D

Dokładnie dzieciątka tez rosną muszĄ sie regenerowac odpoczywac :) tak sobie to tłumacze bo zawsze był Mikołajek-Fikołajek teraz tylko przeciągutki lekkie muski dostaje

Fifka to ja trzymam kciuki mocno mocno...!!!!

Vinga gratuluje z calego serducha moze i mi sie uda tak jak i tobie i nie dlugo sie stad wyniose!!
Jak sie jutro nie bede odzywala to znaczy ze albo zabilam meza albo promotora trzymajcie kciuki buziaki!!

fifika dobrze, że podjęłaś taką decyzję, w klinice się upewnisz co i jak, lepiej sprawdzić i być spokojną !
miejski badyta ja też lubię z moim gotować, choć nam to się często nie zdarza, no i przede wszystkim chyba, aż tak zdrowo to nie umiemy ;-) ,
czikusia i miejski bandyta trzymam kciuki, żeby na studiach wszystko udało się pozytywnie załatwić, ale myślę, że tak jak fifka napisała, kobiety w ciąży inaczej traktują :-)

Ostatnia edycja:
właśnie ja tez miałam pisac, ze d dwóch dni czuję troszeczke słabiej ruchy maluszka..moze sie ululał w brzuszku..mam nadzieje...tzn na pewno tak jest, bo go mimo wszystko czuje ale nie jest to tak czeste....a moze juz tak uwagi nie zwracam jak na pierwszym etapie gdzie te ruchy sie pojawiły./...

ja sie wlasnie dzisiaj zastanawiałam nad szkołą rodzenia...będę rodzic przez cc,...I zastanawiam sie czy taka skzoła jest mi potrzebna??;-):confused:

reklama
Czikusia będzie dobrze, nie nerwuj się!!!

ciekawe kiedy ten mój mężasty zamierza wrócić?? nie wiem czy czekać czy iść spać...

Fifka - przytulaski przesyłam, mam nadzieję, że szyjka ani drgnęła!!!

Do góry