reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Marika oj ja teraz się biedną bym nie nazwała... to co przeżyłam z Konradem w ciąży to horror i nie chce powtórki... pierwszy i ostatni trymestr to droga przez mękę i jak ktoś mi mówi że ciążą to nie choroba... albo piękny stan itp itd to mnie aż rusza... :no: Jedynie ruchy dziecka są czymś wspaniałym dla mnie i wartym by to przecierpieć... No i sano dziecko oczywiście.

Ja nie wiem czy teraz będę miała SN czy CC ale jak sama będę rodzić to na pewno znowu ze znieczuleniem... ogromny komfort!

reklama
Fifka sa dziewczyny, ktore rewelacyjnie znoszą ciążę, moja znajoma jest w 9 mscu i jeszcze pracuje. Wyniki rewelacja, żadnych dolegliwości, poza drobnymi. To taka ciąża to stan błogosławiony

No tak... ale nie każda przechodzi ciąże tak samo... ja akurat za ciążą jako stanem nie tęskniłam... :no: ale bardzo chciałam mieć drugie dziecko.

U mnie pierwsza ciąża była ok, tylko ostatni trymestr źle wspominam. Tą już gorzej znoszę. Pierwszy trymestr nie był fajny, szpital. Drugi trymestr skurcze. Mam nadzieję, ze trzeci będzie spokojniejszy.
Oj tak każda ciąża inna. Wkurza mnie, jak ktoś gada ciąża nie choroba, ja kiedyś worki przerzucałam. Ja mówię, a rzucajcie sobie, ja w szpitalu nie chce leżeć :angry:

hej dziewczyny ja znowu nie moge spac, tak sobie mysle ze moze organizm sie przyzwyczaja do nocnego wstawania bo pamietam ze w ciazy z Oli tez mialam ten problem.

Fifka mam nadzieje ze starasz sie leżeć

Co do magnezu to ja biore SLOWMAG (z polecenia lekarza)

Akuku Alex to dzielny facet bo neijeden w takiej sytacji juz by nie chcial do szkoly wracac. a ten drugi chlopiec skoro musi miec opieke dugiego nauczyciela to znaczy ze jest z jakimis dysfunkcjami rozwojowycmi, tak? ja pracuje z dziecmi niepelnosprawnycmi i od niejednego juz dostalam w sensei doslownym po glowie czy nerkach, opluta, wyzwana, wyklęta, te dzieci nie zawzse panuja nad swoimi emocjami i zachowaniami. potrafia byc mile w danym momencie a za minute dostaja niecyzm nie wywolanego albo jakas drobnostka ataku szalu. jest to ta druga strona niepelnosprawnosci. ale dla zdrowego dzeicka takie ataki z drugiej strony sa wogole niezrozumiale i ja to rozumiem , tak ze podziwiamAlexa za postawe

dona wiesz co ten chlopiec nie ma niepelnosprawnosci, w szkole nalozyli na niego dodatkowa opieke ze wzgledu na jego zachowanie... mi sie wydaje ze on w domu jako najmlodszy syn jest szturchany przez braci starszych i to pozniej przenosi na dzieci ktore takkch zachowan nie znaja. no i pewnie ci starsi bracia graja w gry ktore moze i sa na ich wiek ale na pewno nie dla 5 latka i przenosi to zycie z gier w real...ja tylko moge sie domyslac, bo mi nauczyciel nic nie moze powiedziec.

a wlasnie sie dowiedzialam ze Alex w szatni uderzyl sie wczoraj w nos tak ze mu krew z nosa leciala i cala koszulka w krwi, dostalam karte ze leciala mu krew z nosa przez 4 minuty, zmienili mu koszulke i tyle.
wiesz alex jest taki ze skrywa swoje emocje, on jak np. jedzie b. szybko na rowerze i sie przewroci a wie ze to jest z jego winy to nawet nie zaplacze... kgolnie przy kims kn nie bedzie plakal, co innego z nami...ale on nawet jak sie ze mna zegna przy szkole to nawet mnie przytulic nie chce i w przedszkolu tez juz nie chcial...a w domu tak przytuli buzi da. jest niewylewny przy innych. mam nadzieje ze faktycznie splynelo to ponim i sie nie stresowal.

dzień dobry!

zaraz przychodzi do mnie ciężarówka na kawkę - termin ma na grudzień, wiec jakby podobny wiek ciąży:)

Ale mnie laska kopie:) nie lubi chyba jak się schylam nad wanną do mycia włosów:)

Akuku - no co Ty gadasz???? nasiusiał ??? toż to coś z psychą nie halo!

Dona - ja z kolei zasnąć nie mogę, jak już sie uda, to spoko. Czyli jak ja zasypiam, to Ty się budzisz:)

Mnie dopadło przeziebienie ! Mam nadzieje,ze domowymi sposobami sie wykaraskam !

Fifka ja co do ciazy mam bardzo podobne uczucia . Nie jest tak lekko jak wiekszosc osob mysli. Wiadomo ciaza to fajny stan , ale nie wszystko jest takie łatwe i lekkie do przejscia. Są dziewczyny co całą ciaze przechodzą super, w sumie tego im zazdroszcze bo tez bym chciala :p

U nas na topie teraz temat - wózek . Zastanawiamy sie jaki kupić , bo chcielibyśmy juz w najblizszym czasie nabyć . czytam fora, opinie i sama nie wiem co robic .

Akuku masakra ! Mam nadzieje, ze Alex po takim incydencie nie zniecheci sie do szkoły.... w szoku jestem , ale widać ten chłopiec musi miec jakies zaburzenia skoro pozwala sobie na takie zachowanie ! szok!

Ostatnia edycja:
Hej kochane

Fifi kochana, musi być dobrze, mam nadzieję, że myślisz pozytywnie? Ja się w pierwszej ciąży czułam wręcz idealnie, urodziłam kilka dni po terminie bo szyjka ciągle długa i zamknięta. Byłam w 9 tym m-cu i pracowałam , także moja pierwsza ciąża wręcz książkowa. Bardzo żałuję, że Ty taka młodziutka i już masz takie przejścia. Ale będę się modlić, żeby wszystko skończyło się dobrze.

Blanka zdrówka dużo :)
Akuku dobrze, że Twój Alex taki mądry chłopczyk. Mam nadzieję, że tego drugiego będą pilnować bardziej.
Effcia cudne dzieciaki :)

Miłego dnia kochane, ja zmykam do pracy

reklama
Akuku - chyba ten chlopak koniecznie chce zwrocic na siebie uwage, Mam nadzieje ze bedzie pilnowany bardziej

Inomama - a ja stwierdziłam ze moj to nie lubi jak mu puszczam "puszka okruszka..." kokosi sie a jak wył... Ciiiiii jak makiem zasiał chyba ze to ma odwrotne znaczenie tanczy przy nutce a smutas jak wył.. Nie odgadniemy :)

Ja dzisiaj z bólem glowy wstałam chlop mnie zdenerwowal wieczorem ... Ze mialam ochote zabrac samochod i jezdzic po miescie bez celu co kocham robic.... No ale ze generalnie od 5 miesiecy malo co mi sie chce dla przyjemnosci robic tylko robie z przymusu to nie pojechalam...

Cos mialam napisac jeszcze zapomnialam

Achhh Blanka kochana duuuużo zdrowka życze niech ucieka to,przeziebienie sio

Do góry