reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

jak ja nie zadzwonię ( pod warunkiem ze sie dodzwonię) to ona nigdy! A zaczęło sie od tego ze ona była po ślubie a ja byłam w ciązy i przed ( ona jest mlodsza o 3 lata) i o to były dąsy. Jak ja sie ważyłam zajś w ciązę skoro ona pierwsze wyszła za mąz. Ehhh a wszystko wina jej teściowej :(

reklama
Wrr tak ładnie naprodukowałam i mi sie skasowało!!
Marika wspolczuje przejsc porodowych, lekarze i pielegniarki nie zdaja sobie sprawy ze swoim podejsciem moga kogos wpedzic w traume ktora zostaje w pamieci ludzie ktorzy pracuja w sluzbie zdrowia z przymusu powinni zmienic fach
Vinga te pierwsze kroczki musza byc takie slodkie:) tak jak ja lubie u dzieci pierwsze zabki wygladaja jak kroliczki :))
Inomama Akuku chlopcy sa dzielni, super ze takie madrale z nich widac po takich zachowaniach ze u dzieciakow rozwija sie nie tylko inteligencja ale i swego rodzaju madrosc zyciowa i zaradnosc !!:)
Fifka ciesze sie ze sie w miare uspokoilo rady Akuku sa super staraj sie jak najwiecej bawic z maluchem i jednoczesnie odpoczywac
Ja tak samo jak ty za ciaza tesknila nie bede nie znosze jej zbyt dobrze i nie jestem do niej chyba stworzona ale fakt sa kobiety ktore podczas ciazy moga gory przenosic
Blanka zdrowiej! wozek temat rzeka ja wiem jedno musi miec odpowiednie kola na zime i neutralny kolor bo nie wykluczam drugiego dzidziusia a jak bedzie dzieewczynka to nie bede przeciez nowego wozka kupowala
Pustiszi ciekawe czy lubi ta melodie czy nie lubi ze sie wierci moj maluch ostatnio fikołkował przy Mozarcie dla dzieci przypadkiem trafilam i wlaczylam:))
Anisen trudno mi sie odniesc do sytuacji z siostra bo nie wiem jakie relacje was lacza widac ze ty cchesz kontaktu bo jestes bardzo rodzinna ale z drugiej strony jak siostra taka jest to nic na sile glowa muru nie przebijesz
Anbas jak twoje zdrowko przeszlo juz?mi tez posiew jałowy wychodzil a swedzialo i szczypalo przy siusianiu tak, ze mialam ochote sie tam pumeksem drapac hahaha mi szybko przeszlo wystarczyly herbatki zurawinowe i duzo wody a i do smarowania clotrimazolum
Zauwazylam ze moje ostatnie posty sa malo optymistyczne i ciagle narzekam, ale niestety oddaje to moj obecny nastroj mam sporo problemow i trosk na glowie do tego zle sie czuje staram sie zmienic myslenie bo wiem ze maluszek odczuwa moj zly nastroj

Ostatnia edycja:
Hej kochane :*

Inomama moje dwie sąsiadki mieszkające płot w płot są w ciąży i obie mają termin na Marzec! Jedna ma też córę o rok starszą od Konrada a trzecia sąsiadka i małżeństwo ulice obok mają dzieci w wieku mojego małego! Ależ będzie wesoło na osiedlu :-D

Blanka
no jeśli ta ciąża będzie taka sama jak z Konradem jeśli chodzi o koniec - a tak się zapowiada to chyba ja już się na ciąże dobrowolnie nie zdecyduję.... marze o trójce ale nie dość że u mnie z zajściem problem to i donoszenie to nie lada wyczyn.... :no:

Akuku mam nadzieję że Alec da sobie radę i się nie zniechęci... :-(

Dziękuję Hope jesteś kochana! :* nie wiem dlaczego tak mam... moja mama zachodziła w ciąże szybko i też nic się nie działo... rodziła po terminie bez żadnych problemów... a ja? Nie dość że długo muszę się starać i zachodzę dopiero na lekach... to jeszcze później ciągły strach o to czy donoszę... :zawstydzona/y: Boże oby Adrian był cały i zdrowy jak się urodzi i chyba zaprzestanę po tym wszystkim na dwójce...

Pustiszi a czym cię tak zdenerował? Oj ja ostatnio ogólnie mam nerwy w strzępach...

Anbas nie dzwoniłam.. wczoraj jakoś nie miałam do tego głowy... :-( hehe a twój mały ma po prostu bunt 2 latka :-D mój zaczyna ale jeszcze daje rade go poskromić!

Anisen
to powodzenia u dentysty! Też muszę się przejść bo w poprzedniej ciąży strasznie miałam odwapnione...
Co do tego co napisałaś... bardzo przykre niestety... :-(

Blue
oooo żurku bym sobie zjadła! :-D a co do porodu to się postaram! :-D

Czikusia
chyba ostatnio każda z nas ma jakieś gorsze dni... serio tak zauważyłam niestety... :baffled: Oby w naszych nastrojach szybciej jakieś słonko zaświeciło!

Ah... wściekła jestem... biorę te leki rozkurczowe.... dzisiaj poszłam na spacer na dosłownie 30 minut żeby Konrad nałapał słoneczka i wróciłam do domu już z bólem brzucha (a wcześniej brałam już nospę) Teraz mały śpi więc i ja odpoczywam na leżąco... szlag mnie trafi... jeszcze z 3 miesiące muszę jakoś przeciągnąć...

Mąż do tego dzisiaj idzie do lekarza medycyny pracy... a w wynikach złe enzymy wątrobowe mu wyszły i cukier ponad 110... (cukier to od grejpfrutów bo najadł się przed snem..) a enzymy bo bierze leki na zbicie trójglicerydów bo ma wysokie... boi się jak nie wiem że mu nie przedłuży badań... a mi się to udziela niestety :-(

Jedyny optymizm? Zaczynam 24 tydzień! :-)

CZikusia - mozart dla dzieci ?? Poszukam :)

Fifka - a poszło o wyprawke ale już posprzatałam po tym zdarzeniu... Ja to chyba nigdy nie stwardnieje tylko bede taka miekka za czula jak nie ja jako rodowity skorpion ja sie nie poznaje !!

Ach jakies nerwy sa sa widze to czuuje i jeszcze te 28 w cieniu mnie wykancza bo w pokoju 31 i pakuj sprzataj czlowieku jak pot ciurkiem po dupsku leci :( buuu

Pustiszi jak znajdziesz wolna chwile zeby sie zrelaksowac, polozyc to wejdz na youtube i wyszukaj mozart for babies ;) ciekawa jestem reakcji malucha:)moze klasyka sie spodoba hah;)

Czikusia ja zaraz wyprobuje z ta muzyka, bo przeciez malenswta zaczynaja juz slyszec.

A ja zjadlam czekoladowa muffinke i maly sie odezwal, straszy braciszek przyklada raczke do brzuszka i nie dowierza ze brat go kopie:) pyta gdzie ma glowke, raczki...;-)

A moj znowu sie naprezyl az tak nisko zabolalo troszke i za jakis czas zaczął czkać albo czkawkać no w kazdym badz razie czkał tak nie cala minute ale to chyba dlatego sie polozylam i na luzaka sluchalismy nie wiem....

Sama też załączyłam Mozarta dla dzieci :) :) teraz zaczynają słyszeć nasze maluszki.
Jak bylam na weselu i muzyka szalala to tak w brzuszku czułam Kinie jak szalała,może była podenerwowana rytmem albo się jej podobało :)

reklama
Do góry