reklama
Marika30708
Fan(ka)
Witam
U mnie dziś dzień na zakupach, ale dla mnie Musiałam coś dokupić bo brzuszek rośnie i rośnie
Akuku mam rodzinę w UK to trochę słyszałam na temat szkolnictwa. Fajnie że darmowe. Ogólnie podoba mi się, jak tam jest
Emily bo rodzice, to przeżywają, gorzej niż dzieci ;-)
Dona76 u mnie synek stale chorował w 3 latkach, ale co odchorował w 3 latkach, to już nie powtórzyło się w 4 latkach. Dużo zdrówka dla córci
Siva trzymam kciuki za dziewczynkę
Milusia ja mam 55km do znaku Białegostoku, patrząc na moją poprzednią akcję porodową 18,5 godz to mówię, ze mogłabym cały dzień w tę i spowrotem jeździć
Rainbow dash witaj . Kliknij na któryś suwaczek, zrób swój. Później w Twój profilu - Edytuj syganturę i tak wklej link suwaczka, ten pierwszy który ci wyjdzie. Możesz zrobić podgląd, czy się udało
Hope za to u mnie dziś pięknie i słonecznie, aż humor się poprawił
Anisen a ja teraz co jakiś czas czuje takie stawianie się macicy, czy to normalne jak np jest odczuwalne 3 razy na dzień??
Fifka o kurcze, musisz kogoś do pilnowania małego zatrudnić. Uważaj na siebie
Blanka87 no a będzie jeszcze gorzej, ja to się boję tych ostatnich 3 miesięcy
Anbas no co za bajki opowiadają, przy antybiotyku to lepiej np Lactovaginal dopochwowo, albo Lacibios Femina. A czemu leczysz pęcherz u rodzinnej, a nie u ginekologa?? Ja w 6 tyg tak leczyłam, to w szpitalu na ginkologii wylądowałam. Zrób posiew, tydz czeka się na wynik, u mnie była bakteria E.coli. Urinal, Urosept, nospa i jednorazowy antybiotyk Monural pomógł. 10 dni Furaginu nici
Effcia jeju jaki słodki widok, na prawdę wzruszające
U mnie dziś dzień na zakupach, ale dla mnie Musiałam coś dokupić bo brzuszek rośnie i rośnie
Akuku mam rodzinę w UK to trochę słyszałam na temat szkolnictwa. Fajnie że darmowe. Ogólnie podoba mi się, jak tam jest
Emily bo rodzice, to przeżywają, gorzej niż dzieci ;-)
Dona76 u mnie synek stale chorował w 3 latkach, ale co odchorował w 3 latkach, to już nie powtórzyło się w 4 latkach. Dużo zdrówka dla córci
Siva trzymam kciuki za dziewczynkę
Milusia ja mam 55km do znaku Białegostoku, patrząc na moją poprzednią akcję porodową 18,5 godz to mówię, ze mogłabym cały dzień w tę i spowrotem jeździć
Rainbow dash witaj . Kliknij na któryś suwaczek, zrób swój. Później w Twój profilu - Edytuj syganturę i tak wklej link suwaczka, ten pierwszy który ci wyjdzie. Możesz zrobić podgląd, czy się udało
Hope za to u mnie dziś pięknie i słonecznie, aż humor się poprawił
Anisen a ja teraz co jakiś czas czuje takie stawianie się macicy, czy to normalne jak np jest odczuwalne 3 razy na dzień??
Fifka o kurcze, musisz kogoś do pilnowania małego zatrudnić. Uważaj na siebie
Blanka87 no a będzie jeszcze gorzej, ja to się boję tych ostatnich 3 miesięcy
Anbas no co za bajki opowiadają, przy antybiotyku to lepiej np Lactovaginal dopochwowo, albo Lacibios Femina. A czemu leczysz pęcherz u rodzinnej, a nie u ginekologa?? Ja w 6 tyg tak leczyłam, to w szpitalu na ginkologii wylądowałam. Zrób posiew, tydz czeka się na wynik, u mnie była bakteria E.coli. Urinal, Urosept, nospa i jednorazowy antybiotyk Monural pomógł. 10 dni Furaginu nici
Effcia jeju jaki słodki widok, na prawdę wzruszające
Anisen
kochamy Cię mocno
Marika jeszcze za wcześnie na skurcze przepowiadające. Ja mam nakaz ze jakbym czuła takie stawianie sie to mam sie półozyć i postrać odprężyć, a jakby to nie pomogło to mam dzwonić do gina. A bierzesz magnez?
Marika30708
Fan(ka)
Pisałam długiego posta i mi go wcieło
Fifka z tego co piszesz to rewelacja. Ja byłam nacięta, popekała całą szyjka, aż pod odbyt . Ledwo zszyli. Dobrze, ze zwieracze nie poszły bo byłabym kaleką. I wszystko nażywca, bez znieczulenia. Pod koniec niemalże mdlałam, budzili mnie tylko. 2 dni z cewnikiem leżałam. Opieka nad dzieckiem to taka, ze miał mega zółtaczkę, po 2 dniach przyszła siostra, która 20 mscy cycką karmiła i ona dopiero mi pokazała. Maluch 2 dni głodował . Opieka położnicy okropna, dobrze ze w depreche nie popadłam. Pediatra się czepiał, położne jak na humor trafisz, choć były i takie z oddaniem. Leżałam 8 dni, wiele widziałam i słyszałam.
Miałam również 2 wypalanki na szyjce, krocze by tego nie wytrzymało. Wszystko znowu by popękało doszczętnie. Stąd chce CC. A kto się nade mną zlituje, jak nie w prywatnej klinice ;-)
Anisen, miałam już sytuacje zagrożenai, gdzie macica non stop drętwiała, tak gdzie szyjka. Teraz jest dużo rzadziej, myślałam, ze to już ok
Ja biorę Prenatal, Wapno 3x2tabl, DHA i urinal, czasami meliskę z magnezem.
Dodam ze czasami coś pobolewa w pochwie i nie wiem, czy to od kości ogonowej czy pochwa. Mam macicę tyłozgiętą
Fifka z tego co piszesz to rewelacja. Ja byłam nacięta, popekała całą szyjka, aż pod odbyt . Ledwo zszyli. Dobrze, ze zwieracze nie poszły bo byłabym kaleką. I wszystko nażywca, bez znieczulenia. Pod koniec niemalże mdlałam, budzili mnie tylko. 2 dni z cewnikiem leżałam. Opieka nad dzieckiem to taka, ze miał mega zółtaczkę, po 2 dniach przyszła siostra, która 20 mscy cycką karmiła i ona dopiero mi pokazała. Maluch 2 dni głodował . Opieka położnicy okropna, dobrze ze w depreche nie popadłam. Pediatra się czepiał, położne jak na humor trafisz, choć były i takie z oddaniem. Leżałam 8 dni, wiele widziałam i słyszałam.
Miałam również 2 wypalanki na szyjce, krocze by tego nie wytrzymało. Wszystko znowu by popękało doszczętnie. Stąd chce CC. A kto się nade mną zlituje, jak nie w prywatnej klinice ;-)
Anisen, miałam już sytuacje zagrożenai, gdzie macica non stop drętwiała, tak gdzie szyjka. Teraz jest dużo rzadziej, myślałam, ze to już ok
Ja biorę Prenatal, Wapno 3x2tabl, DHA i urinal, czasami meliskę z magnezem.
Dodam ze czasami coś pobolewa w pochwie i nie wiem, czy to od kości ogonowej czy pochwa. Mam macicę tyłozgiętą
Ostatnia edycja:
anbas
Mamusia Kubusia
Marika...bo ciaze prowadzi GP czyli lekarz ogolny a do gina chodzilam prywatnie bo do 12 tyg bralam progesterone w zelu dopochwowo bo bym nie donosila nawet do 12 tyg...Tylko ze te wizyty prywatne z usg kosztuja 150 euro...I jak do 16 tyg musialam chodzic co 2 tyg...+ 150 za kazdym razem za leki... no to sie wyplukalismy zfdrowo z kasy niestety I teraz to chodze juz tylko do GP I niedlugo mi sie zaczynaja comiesieczne wizyty u poloznych...Dlatego wolalam uniknac wizyty u polskiego gina bo znow bym musiala zplacic 80€ za wizyte I upieral by sie przy usg za kolejne 70€ a do tego wymaz za 30€ poprosu nie mam kasy na to teraz...
Ale zadzwonilam do szpitala mojego polozniczego I romawialam z polozna I doradzila co moge kupic bez recepty wiec kupilam 3 takie globulki (jednk sie da...) I jak przez dni nie bedzie zadnej poprawy mam od razu do nich pojechac...
A posiew z moczu to ja wlasnie mialam I wyszlo czysto (co mnie bardzo zdziwilio bo wszystkie objawy zapalenia pecherza mialam)...ale moze musialabym zrobic wymaz z pochwy poprostu...
Ale zadzwonilam do szpitala mojego polozniczego I romawialam z polozna I doradzila co moge kupic bez recepty wiec kupilam 3 takie globulki (jednk sie da...) I jak przez dni nie bedzie zadnej poprawy mam od razu do nich pojechac...
A posiew z moczu to ja wlasnie mialam I wyszlo czysto (co mnie bardzo zdziwilio bo wszystkie objawy zapalenia pecherza mialam)...ale moze musialabym zrobic wymaz z pochwy poprostu...
Anisen
kochamy Cię mocno
zapytaj gina o magnez bo melisa z megnezem to jak na moje oko za mało. Ja mam teraz brać 3X dziennie po tabletce tego forte a jakby sie stawiała to zwiększyć do 3 X po 2 . uslyszczałam jeszcze będąc w szpitalu : magnezu nie da sie przedawkować. Tam we mnie ładowali kroplówki z magnezem 24 na dobę
acha tez mam tyłozgiecie a do tego mam prosta szyjkę juz krótka jak diabli
acha tez mam tyłozgiecie a do tego mam prosta szyjkę juz krótka jak diabli
Ostatnia edycja:
Marika30708
Fan(ka)
Anisen to zmartwiłam się, moja szyjka jest po przejściach to wiadomo co tam się dzieje. Powiedziałam, ze wszystko ok, ale teraz już trochę dygam. Wizyta 27.09. W aptece pytałam to mówiła tylko nospa forte, magnez nie pomoże, tym się sugerowałam
Anbas to straszne, mi jeszcze przy okazji cały czas USG robili, przez pierwszy trymestr miałam ich 5. Straszna ta opieka u was, ciągły strach i niepewność, dobrze, ze znalazłaś położną, która coś doradzi.A tak to żurawinkę pij pod rózna postacią dodatkowo
Anbas to straszne, mi jeszcze przy okazji cały czas USG robili, przez pierwszy trymestr miałam ich 5. Straszna ta opieka u was, ciągły strach i niepewność, dobrze, ze znalazłaś położną, która coś doradzi.A tak to żurawinkę pij pod rózna postacią dodatkowo
Anisen
kochamy Cię mocno
Magnez powstrzymuje skurcze. Mozna go brać z nospą razem ( ja tak brałam w pierwszej ciązy) z tym ze co do nospy to nie jest ona tak obojętna i to musi zalecić lekarz.
reklama
Marika30708
Fan(ka)
A jaki bierzesz ten magnez?? Jutro sobie kupie. Lekarz zalecił w razie potzreby, Nospa forte, maksymalnie 3 razy po 1