reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka no pewnie wbijaj się między pacjentkami, koniecznie muszą cię zbadać.
Moja siostra cioteczna chodziła do Arciszewskich i tam CC miała rok temu. Druga siostra to już na parkowej. U nas w Bielsku właśnie lekarz otworzył przychodnie ginekologiczną na NFZ i to było bardzo potrzebne kobietom. Bo tak to średniowiecze. :szok:
Z pierwszą ciążą na USG 3D jeździłam do Mastermed, tylko tam drożyzna

reklama
witam was wieczornie :)
Marika, jasne, że razem na forum jest raźniej :) można sobie ponarzekać na ciążowe dolegliwości, bo mąż nie zawsze zrozumie :p
Inomama, gratulacja dla Kajtka :) pilny uczeń z niego :)
Fifka, oj wiem jak potrafią boleć kopniaki, Nataniel strasznie kopał
Marika, Fifka, to ja już się pogubiła jak to jest z tymi 6-latkami w pierwszej klasie. osobiście jestem tego zdania co Fifka, nie każde dziecko 6 letnie nadaje się do 1 klasy. moja siostra ma 6 lat, nauczycielka w zerówce powiedziała, że intelektualnie nadaje się już do szkoły ale emocjonalnie nie... i dziś poszła drugi raz do zerówki :)
Fifka, leć jutro do lekarza!

a ja się pochwalę, mój syneczek dziś zaczął sam chodzić :-D a jaki szczęśliwy jest z tego powodu , szczerze to łzy miałam w oczach jak nagle przez cały salon przeszedł do mnie na nóżkach :) i ta jego mina, z każdym krokiem coraz bardziej szczęśliwy był :) wcześniej potrafił zrobić dwa kroczki i koniec, ostatnio w ogóle przestał sam się puszczać a dziś taka niespodzianka!!!

Nic się nie dzieje... wzięłam profilaktycznie nospę ale nie mam na ta chwilę skurczy i staram sie zachować spokój... powtarzam sobie ze mogłam sobie to wmówić z powodu paranoi jaką odczuwam po poprzedniej ciąży a jutro idę tylko "dla własnego spokoju"...

Vinga to gratuluję!! Dzielny chłopiec! Oj aż mi się przypomina jak Konrad uczył się chodzić... a teraz na dup&e usiąść nie umie... :-D

Marika z Bielska jesteś? :-) to blisko! Ja rodziłam w USK i teraz też będę tam rodzić. Dobrze wspominam poród, dostałam znieczulenie itp itd. Połóg gorzej... ale tego się już nie boje bo teraz wiem ze i bez pomocy dam sobie radę :tak:

Dobra będę mykać spać... bo za dużo myślę... Dobranoc :*

Vinga mojego to i nie ma, trochę mu tam w sms napiszę, albo przez skype :-D To ma spokój. Ale kto bardziej zrozumie ciężarną, jak druga ciężarna :-)

A dziś doła złapałam bo spadła mi pełna szuflada w zamrażarce, użerałam się z nią tyle czasu, jakoś kolanami sobie pomogłam. Wcisnęłam, teraz otworzyć się nie chce. I w jednej chwili uświadomiłam sobie, ze jestem bardzo samotna :-( i jeszcze ta dołująca pogoda
Gratuluję pierwszych kroczków, takie chwile są bezcenne :tak:

Fifka ja to rodziłam w naszej rzeźni w Bielsku 18,5 godz bez znieczulenia i żeby lekarz nie wydusił dziecka to nie wiem ile jeszcze to by trwało. Później jeszcze 7 godz przywracali mi czynności życiowe, bo straciłam ponad litr krwi. Reszta też maskara, do domu wyszłam po 8 dniach. Ja wspominam to wszystko, jak traumę.Teraz chce rodzić w Białym, skłaniam się ku jakiejś prywatnej klinice. Dopiero teraz mnie mąż namówił na dzidziusia

Ostatnia edycja:
VINGA super szybciutko twój syncio zaczął

FIFKA jutro wszystko sie wyjaśni i na pewno będzie dobrze...:)

ale mieszacie z tymi 6cio 7mio- latkami aż zgłupiałam.

ja sie trzymam tego że Cypich pójdzie jako 7latek bo jest z sierpnia 2008... ale potem chyba normalnie 6latki idą( ale kto ich wie)

Marika o nie... USK to państwowy szpital ale ja sobie go bardzo chwalę... rodziłam 5 godzin od odejścia wód jeszcze w domu i połowe tego czasu byłam na znieczuleniu zewnątrz oponowym - nic nie płaciłam. Bardzo mili ludzie tam pracują (w sensie na porodówce). Sale pojedyncze - zamknięte... siedziałam sobie sama z mężem i położna była na zawołanie... wszytko nowe po remoncie z zajebi*tymi łóżami na które ustawiasz automatycznie guzikami a podczas porodu ustawiają ją w ciągu kilku sekund na łóżko do porodu! W prywatnej klinice ja bym rodzić nie mogła bo musisz mieć wzorową ciąże... ja rodziłam za wcześnie i mi by nie pozwolili... nie mają sprzętu do ratowania dziecka w razie czego...

Też straciłam dużo krwi... byłam nacinana ale dobrze poród wspominam :-)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny! Już dziś trochę lepiej się czuję albo nie miałam czasu na myślenie ...
choć w tej chwili już trochę zmęczona po tej wyprawie do Wrocka a wieczorem jeszcze goście

reklama
Vinga, gratulacje dla Nataniela:-) Faktycznie to musi być strasznie wzruszające widzieć jak maluch już tak samodzielnie sobie idzie do mamusi:-D

Do góry