reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Agagsm ja jak co to będę odwołanie pisać, będę walczyć żeby nie poszedł wcześniej do szkoły :no:. Ja słyszałam, ze rok podzielony jest do czerwca, a tu czytam że do końca lipca, jak to w końcu jest?

reklama
Marika: wg MEN, bo właśnie sprawdziłam jest tak samo jak na money.pl:

od 1 września 2014 roku: obowiązek szkolny objął wszystkie dzieci 7-letnie (rocznik 2007) oraz dzieci 6-letnie, urodzone w okresie 1 stycznia - 30 czerwca 2008

Czyli dzieciaki urodzone od 1 lipca 2008r. idą rok później do klasy pierwszej ( no chyba, że rodzice chcą by te dzieciaki poszły wcześniej, to mogą) - ale generalnie dla nich obowiązkowa datą jest 1.09.2015r. razem z rocznikiem 2009
(wrr po moim trupie moja 5,5 latka będzie chodziła z 7 latkiem do klasy pierwszej)

agagsm no widzisz... to mam jakieś stare informację a dałabym sobie ręce usiąść ze niedwno oglądałam nawet reportaż na temat zniesienia tego obowiązku....

W każdym bądź razie zmieni się to jeszcze kilka razy zanim nasze dzieci (te w brzuszkach) pójdą do szkoły. Gorzej z waszymi starszakami... :-( Mój Konrad ze stycznia więc mi to teoretycznie rybka... bo do szkoły pójdzie nawet z tymi nowymi przepisami jako 6.5 latek...

Ale powiem wam ze ja po poprzednich perypetiach chce żeby maluch urodził się zdrowy... a czy w grudniu czy w styczniu to już loteria i nie ode mnie to zależy niestety... Z poprzednim synkiem modliłam się by nie mieć wcześniaka jak ciąża była zagrożona i teraz też to dla mnie się liczy... Z terminem na 1-3 stycznia u mnie małe szanse na doczekanie...

[h=5]Dziewczyny trafi mnie odesłałam gościowi ten telefon któremu siadł wyświetlacz. po 8 dniach od dopominania sie co z nim dostaję widomośc : "Z szacunkiem ale telefon był rozładowany, po podłączeniu do ładowarki i testowaniu przez 4 godziny telefon normalnie działa, wyświetla itp.
telefon zostanie jutro odesłany."
Jak działa ? naładowany był w 50 % jak go wysyłałam, na pewno. Nawet na ładowarce nie bylo wyświetlacza. Gośc musiał by mi kasę oddać bo tel ma wady a tak, napisał że mu wysłałam sprawny i co będzie. moze coś wymienili, moze nie, czort raczy wiedzieć. oczywiście tel nie odbiera. Kolejna wysyłka, kolejne 20 zł w plecy.
Teraz myśle co z tym fantem zrobić, bo oczywiscie facet ; moze pani odesłać na swój koszt. Normalnie trafia mnie. 2 miesiące, ja dalej bez telefonu
macie jakiś pomysł?[/h]

Hej dziewczynki :)

agagsm u mnie w pracy niestety jest tak, że wyjdziesz jak robota będzie zrobiona czasami jest to 5-6 godzin, czasami może być nawet 12 i więcej :/ cały czas na nogach, na razie póki nic mi nie dolega to pracuję, chociaż i tak mi teraz ukrócili godzin, więc raz na jakiś czas mogę dać nogom wycisk :-) hihi

Ale pojadłam obiadku pysznego o mamuniciu:happy2:

Agagsm, cieszę się, że synek się załapał i mam wybór.
A twoja Michasia teraz chodzi do 5 latków? W grupie Alana jest dziewczynka ze stycznia 2009
Fifka oj to prawda, żeby zdrowo donosić do terminu. A jak dajesz sobie radę z ciążą i z tak małym dzieckiem. Ktoś jest przy Tobie?
Ja pilnowałam trochę siostry córeczki. Ma pół roczku, około 7 kg. Dostałam skurczy macicy. Miałam ciążę zagrożoną. Było to z przeciążenia, bo od ponad 3 miesięcy żadnego seksu. Przestałam podnosić, przyjęłam luteinę i nospę i przeszło. ZNaczy mam skurcze, ale myślę, że już są w normie

hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie, zreszta tradycyjnie, przelecialam tylko pobieżnie bo bylam ciekawa co u was, a zaraz pędze na moje pierwsze zebranie jako rodzica, bo od tej drugiej strony to juz 13 lat stoje:).

witam nową stycznióweczkę i gratuluję bliźniaków, super sprawa.

Anisen, wydaje mi się, że za dużo nie wskórasz z tym gościem - to chyba taki typ że tak wysyłkowo to poza stratą kasy nie załatwisz nic, przecież i za piątym i za dziesiątym razem może Ci napisać że nie rozumie o co Ci chodzi, wszystko działa bez zarzutu. I telefon niby jest na gwarancji ale jak sprzedawca nie jest w porządku to tak jakby tej gwarancji nie było. Mi na wyświetlaczu po pół roku tak jakby coś się wylało od środka i mam w jednym rogu czarne plamki które już nie schodzą, a jak byłam to zareklamować to dowiedziałam się że jest to uszkodzenie mechaniczne którego gwarancja nie obejmuje - tylko że jak szłam wieczorem spać to go nie było a rano już tak, więc widocznie telefon gdzieś się w nocy włóczył bez mojej wiedzy;-) A 100 czy 200 zł za wymianę wyświetlacza nie mam zamiaru płacić:tak:

reklama
kolezanka mnie pocieszyła ze jesli gość ma firme zarejestrowana na allegro a nie osoba prywatna to musi mi to przyjąć skoro odesłałam przed upływem 10 dni i napisałam ze rezygnuje z zakupu.
Bez wyświetlacza, a tak było ekran czarny to nawet jako awaryjny nie moze być :( a nie kosztował 100zł

Do góry