reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka: trzymaj się terminu OM:) ja w pierwszej ciąży miałam od samego początku (od usg w 7tc) przesuniecie z USG o 11 dni - tyle niby młodsza dzidzia była. I trzymałam się tego terminu z USG, a urodziłam dokłądnie w terminie z OM:) teraz mam niby młodsze o 3-4 dni, ale już nauczona doświadczeniem trzymam się OM:)
Effcia: wow bliźniaki - ja czasem tez myślę, ze fajnie miec bliźniaki - raz i dobrze - jeszcze jak parka to już w ogóle, ale potem jak pomyślę o podwójnym wysiłku to już mniej zazdroszczę;) co do kopniakó to moja córa baardzo kopała, bardzo się kręciła i taka sama jest dokłądnie poza brzuchem - 5 sekund nie usiedzi i ciągle skacze i biega - więc dla mnie ruchy zalezą od temperamentu dziecka bardziej niż od płci:)
Ania: nie szalej w pracy tak:) jak dzis nogi? ja mam prace siedząca - 8h przed kompem - i mnie kregosłup pobolewał wczoraj wieczorem...a w domu góra prasowania i dumam czy mamy nie sciągnąć żeby mi poprasowała;)
malinka: powodzenia - jeszcze chwila i będziesz odpoczywać po egzaminach:)
ikasia: odpoczywaj i ciesz się urlopem:) - ja przez urlop wyjazdowy przytyłam 2,5kg w 2 tygodnie - to się nazywa dobre jedzenie było ;)
marika: moja gin od usg powiedziała, że powie, jak będzie pewna dopiero na 100% żeby złudnych nadziei nie robić - jak nie widzi, albo dziecko źle ułożone to nie powie po prostu nic. W pierwszej dawała sobie rękę uciąć, że będzie dziewczynka - ale też dopiero od połówkowego. Potem byliśmy na 4D i inny lekarz też mówił dziewczynka, ja tak czułam od początku ciąży i generalnie kupiłam wszystko pod dziewczynkę - zaufałam:) a ty na co bardziej czekasz?:)
miejskibandyta: jak zakupy w Ikei? na mnie też czekają - drzwiczki do szafy muszę, od 2 miesięcy stoi szafa i jakos natchnienia na Ikeę brak, więc się ciuchy córy kurzą...
vinga: fajnie, że kopniaki mocniejsze - u mnie wczoraj boksowała dzidzia akurat jak zasnąć próbowałam.. a cały dzień cichutko jak makiem zasiał:rofl2:
cleopatra: może cię coś chwyta - w sensie jakiegoś przeziębienia albo osłabienia?

w stolicy tez zimnica... miałam dziś sweter i płaszcz wiosenno-jesienny i zimno - chyba jakąś przejściówkę wyciągnę, bo jak jadę o 7 rano to mnie telepie normalnie...

miłego dnia!

reklama
Hej kochane, tylko się przywitam bo z pracy
Ale zimnica u nas:szok:. Wiatrzysko, że łeb urywa.

Effcia, ale cudnie, bliźniaki, witamy Cię :-)

heloł!

słonko cudne, Kajcik letnio ubrany do szkoły poszedł był. I już wczoraj pierwsze pozytywne noty dostał, gdyż wiersz wyuczony piknie powiedział.

Agagsm - witaj nam po urlopie!

Dona - brawo dla Małej! i Tobie lepiej na dyszy na pewno:)

Miejskibandyta - urządzanie pełna parą zatem:) fajowsko:)

Malinka - brawa dla Ciebie!!!!! i fale też zrobiłam z Laurka razem:)

Ikasia - zarąbiście Ci! wczasuj się,wczasuj, tyj też!:)

Nisiao - po prostu nieźle naimprezowałaś się:) żądam fotek! wesela nie stóp:)

Vinga - cieszę się z Toba z tych kopniaczków:)

Emily - czekam zatem byś miała więcej czasu też dla nas!

czyli, ze tylko ja w majciochach samych siedzę i jeszcze mi za gorąco?

Agagsm marzy mi się dziewczynka, tym bardziej trudno mi w to uwierzyć. Jakby tak było, to będę mężowi do końca życia dziękować. A już na chłopca się nastawiłam, bo na genetycznym tak powiedział, ehh. ZOstało poczekać, do następnej wizyty 27 września. Tylko najważniejsze, nie napalać się za bardzo ;-) żeby potem się nie rozczarować

U mnie też zimnica, mało w co się już mieszczę, pogoda z dnia na dzień popsuła sie

Inomama - a jak Kajtek daje sobie radę z językiem? I w szkole jak mu idzie? Ma jakieś dodatkowe lekcje języka?

Pustiszi - nie przemęczaj się za bardzo przy tej przeprowadzce!

Ja na dwa dni jadę do Bytomia, bo dziadek w szpitalu wylądował, jakieś wewnętrzne krwawienie ma, nie wiem nic i jadę się dowiedzieć. Szkoda mi dziadzi bo taki bezbronny jest, zagubiony i wystraszony podobno w tym szpitalu :(
Jeszcze nie wyjechałam a już za Mariuszem tęsknię ;/
Chooore!
A w niedzielę sobie odrobinę po kałużach pojeździłam po kamieniołomie :) Kilka fotek tutaj martawidera.pl Frajdę miałam nieziemską :)

Effcia nie doczytałam , a masz mieć parkę?

Bliżniaki fajna sprawa moja siostra ma :) są za sobą bardzo, od małego sie razem bawia i to jest fajne ! Ale wiadomo początki bywają trudne. Jednak do każdej sytuacji człowiek sie dostosuje a w szczególności my kobitki dajemy sobie radę ! :) Powodzenia!

Inomama a powiedz , jak Kajetan na siostre zareagował?

Agagsm tak właśnie myśle,ze nalezy trzymac sie terminu z Om bo z Usg to sugeruja sie po wielkosci dziecka ! Wiec to nie do konca takie pewne :)

witajcie
Ja przez to l4 już zaczęłam dziadzieć :( az mi wstyd. Wczoraj wieczorem jak już dzieci piszły spać zerkam w lustro i sie przestraszyłam. O matulu! Kto to!
No i dzis wstałam uczesałam sie, pomalowałam lekko, pomalowałam paznokcie i mogę zerknąć choć w lusterko bez strachu ;) O nie nie zdziadzieje i będę wyglądać dobrze , nawet na L4 z dwójką łobuzów.
Niania przychodzi od następnego tygodnia. Bee miała po 2,5 godziny codziennie dla siebie :)

gonie odrobinę sprzątnąć kuchnie po drugim śniadaniu :0 Buziole

Bandyta zdrowia dla dziadka &&&&

Hej!!!

Koleżanka już pojechała a ja nadrabiam forum korzystając z tego że Konrad ma drzemkę :-D Było naprawdę miło :-)

Z innych miłych rzeczy mój M ma teraz dwa dni wolne więc się nim postaram nacieszyć :-) A poza tym ZIMNOOOOOOOOOOOOO..................

Katherina u mnie się sprawdziło w pierwszej i drugiej ciąży :tak:

Agagms jak fajnie cię widzieć!! Ah.. tak to jest że nam mamom czasem jest ciężej się rozstać niż tym małym dzieciaczkom...

Anisen
współczuję... domyślam się ze jest ci przykro a i pomoc by się przydała... :-( no ale zazdroszczę niani :-D ja czasem zapominam jak się nazywam a mam tylko jedno dziecko... przydałby mi się wypoczynek..

Pustiszi
ja sobie sama badam czasem dla świętego spokoju - teściowie mają glukometr. Ale w laboratorium robią zawsze z żyły przy okazji morfologii..

Vinga
cieszę się że czujesz coraz lepiej Gabriela! Ja to bym ci połowe tego co ja czuję oddała bo to się już robi nieprzyjemne - teraz też w pęcherz wali a siku mi sie chce...

Blue ja miałam taką "Kaśkę" jak Pustiszi! Bez prądu tylko musiałaś nią machać - fajna rzecz, aż muszę kupić sobie znowu jak kiedyś gdzieś zobaczę.

Hope o tym samym pomyślałąm patrząc dzisiaj przez okno... szkoda ze lato już odchodzi... :-(

Bandyta hehe takie zakupy to i mi by się przydały! Kurcze szkoda że u nas Ikei nie ma...
Zdrówka dla dziadka!

Malinko gratuluję!!! Trzymam też kciuki za egzamin ustny!! &&&&&&&&&&&&&&

Ikasia ależ zazdroszczę wypadu! Mi też by się strasznie chciało tak pohulać! :tak:

Effcia
ależ fajnie!! Zawsze chciałam mieć bliźnięta :-D Witamy!!! Rozgość się :-)

Marika
to zależy.. pierwszemu USG w 14-15 tygodniu nie ufałam bo nic nie widziałam... ale jak byłam na połówkowym i mój synek pokazał od razu coś takiego:
siusiak.jpg
To już wątpliwości nie mam... :-D Sama widziałam jak się mały ruszał i mu dyndało miedzy nogami - lekarka nawet nic nie mówiła tylko skwitowała - "No to nie trzeba komentować płci" :tak: Konrad też tak się ukazywał i ufałam USG - jak widać słusznie.

Blanka u mnie rozbieżność miedzy wszystkimi USG jest od 26 grudnia do 6 stycznia... a z OM termin mam na 3 stycznia! :-D Z tym ze ja synka rodziłam w 37 tygodniu i jeśli historia się powtórzy to już w drugim tygodniu grudnia mogę urodzić... :szok: Tak jak i ty wolałabym świat nie spędzać w szpitalu... albo przed albo po wole rodzić...

Ania ja jak Marika mam zaznaczone i zawsze jestem zalogowana :-)

Cleopatra
współczuję samopoczucia... :-(

Inomama
chyba tylko ty,... ja dzisiaj płaszcz jesienny już wyjęłam a i tak zmarzłam.. :-(

Tak piszecie o tych ruchach a ja czasem mam aż Adriana dość... z każdym dniem jego kopniaki stają się corazmniej przyjemne a to dopiero 23-24 tydzień... :no: Co to będzie pod koniec? Cieszę się że rusza bo wiem dzięki temu że wszytko z nim dobrze ale on się rusza niemal ZAWSZE! I to rusza... kopie, rozciąga, przepycha... to aż czasem zaboli jak walnoe nogą w pęcherz a mi się własnie chce siku... Strasznie energiczne dziecko będę miała :sorry2: choć i Konrad do spokojnych nie należy... no i nienależał...

Załączniki

• siusiak.jpg
    siusiak.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 174
Fifka teraz jestem sama z nimi od rana od 8 do 23 :( jedynie niedziele są razem bo w soboty mój już nie chodzi tak często do firmy za to na budowę na calutki dzień. A na teściową czy mamę nie mam co liczyć nawet raz na jakiś czas.
naniana umnie to jedyne wyjście z tym ze drogrie. Miesięcznie będzie mnie kosztować ok 1000zł

reklama
A mój synio Fifka jakiś taki od wczoraj markotny... :(

Jeja ale mi idzie pakowanie heh dwie walizki jedno pudlo ale i tak mam gora 2 h pakowania ale ide zająć się sobą szczecine przyozdobić nogi ogolić bo do 17 tak przebimbam

Do góry