reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka: trzymaj się terminu OM:) ja w pierwszej ciąży miałam od samego początku (od usg w 7tc) przesuniecie z USG o 11 dni - tyle niby młodsza dzidzia była. I trzymałam się tego terminu z USG, a urodziłam dokłądnie w terminie z OM:) teraz mam niby młodsze o 3-4 dni, ale już nauczona doświadczeniem trzymam się OM:)
Effcia: wow bliźniaki - ja czasem tez myślę, ze fajnie miec bliźniaki - raz i dobrze - jeszcze jak parka to już w ogóle, ale potem jak pomyślę o podwójnym wysiłku to już mniej zazdroszczę;) co do kopniakó to moja córa baardzo kopała, bardzo się kręciła i taka sama jest dokłądnie poza brzuchem - 5 sekund nie usiedzi i ciągle skacze i biega - więc dla mnie ruchy zalezą od temperamentu dziecka bardziej niż od płci:)
Ania: nie szalej w pracy tak:) jak dzis nogi? ja mam prace siedząca - 8h przed kompem - i mnie kregosłup pobolewał wczoraj wieczorem...a w domu góra prasowania i dumam czy mamy nie sciągnąć żeby mi poprasowała;)
malinka: powodzenia - jeszcze chwila i będziesz odpoczywać po egzaminach:)
ikasia: odpoczywaj i ciesz się urlopem:) - ja przez urlop wyjazdowy przytyłam 2,5kg w 2 tygodnie - to się nazywa dobre jedzenie było ;)
marika: moja gin od usg powiedziała, że powie, jak będzie pewna dopiero na 100% żeby złudnych nadziei nie robić - jak nie widzi, albo dziecko źle ułożone to nie powie po prostu nic. W pierwszej dawała sobie rękę uciąć, że będzie dziewczynka - ale też dopiero od połówkowego. Potem byliśmy na 4D i inny lekarz też mówił dziewczynka, ja tak czułam od początku ciąży i generalnie kupiłam wszystko pod dziewczynkę - zaufałam:) a ty na co bardziej czekasz?:)
miejskibandyta: jak zakupy w Ikei? na mnie też czekają - drzwiczki do szafy muszę, od 2 miesięcy stoi szafa i jakos natchnienia na Ikeę brak, więc się ciuchy córy kurzą...
vinga: fajnie, że kopniaki mocniejsze - u mnie wczoraj boksowała dzidzia akurat jak zasnąć próbowałam.. a cały dzień cichutko jak makiem zasiał:rofl2:
cleopatra: może cię coś chwyta - w sensie jakiegoś przeziębienia albo osłabienia?

w stolicy tez zimnica... miałam dziś sweter i płaszcz wiosenno-jesienny i zimno - chyba jakąś przejściówkę wyciągnę, bo jak jadę o 7 rano to mnie telepie normalnie...

miłego dnia!

reklama
Hej kochane, tylko się przywitam bo z pracy
Ale zimnica u nas:szok:. Wiatrzysko, że łeb urywa.

Effcia, ale cudnie, bliźniaki, witamy Cię :-)

heloł!

słonko cudne, Kajcik letnio ubrany do szkoły poszedł był. I już wczoraj pierwsze pozytywne noty dostał, gdyż wiersz wyuczony piknie powiedział.

Agagsm - witaj nam po urlopie!

Dona - brawo dla Małej! i Tobie lepiej na dyszy na pewno:)

Miejskibandyta - urządzanie pełna parą zatem:) fajowsko:)

Malinka - brawa dla Ciebie!!!!! i fale też zrobiłam z Laurka razem:)

Ikasia - zarąbiście Ci! wczasuj się,wczasuj, tyj też!:)

Nisiao - po prostu nieźle naimprezowałaś się:) żądam fotek! wesela nie stóp:)

Vinga - cieszę się z Toba z tych kopniaczków:)

Emily - czekam zatem byś miała więcej czasu też dla nas!

czyli, ze tylko ja w majciochach samych siedzę i jeszcze mi za gorąco?

Agagsm marzy mi się dziewczynka, tym bardziej trudno mi w to uwierzyć. Jakby tak było, to będę mężowi do końca życia dziękować. A już na chłopca się nastawiłam, bo na genetycznym tak powiedział, ehh. ZOstało poczekać, do następnej wizyty 27 września. Tylko najważniejsze, nie napalać się za bardzo ;-) żeby potem się nie rozczarować

U mnie też zimnica, mało w co się już mieszczę, pogoda z dnia na dzień popsuła sie

Inomama - a jak Kajtek daje sobie radę z językiem? I w szkole jak mu idzie? Ma jakieś dodatkowe lekcje języka?

Pustiszi - nie przemęczaj się za bardzo przy tej przeprowadzce!

Ja na dwa dni jadę do Bytomia, bo dziadek w szpitalu wylądował, jakieś wewnętrzne krwawienie ma, nie wiem nic i jadę się dowiedzieć. Szkoda mi dziadzi bo taki bezbronny jest, zagubiony i wystraszony podobno w tym szpitalu :(
Jeszcze nie wyjechałam a już za Mariuszem tęsknię ;/
Chooore!
A w niedzielę sobie odrobinę po kałużach pojeździłam po kamieniołomie :) Kilka fotek tutaj martawidera.pl Frajdę miałam nieziemską :)

Effcia nie doczytałam , a masz mieć parkę?

Bliżniaki fajna sprawa moja siostra ma :) są za sobą bardzo, od małego sie razem bawia i to jest fajne ! Ale wiadomo początki bywają trudne. Jednak do każdej sytuacji człowiek sie dostosuje a w szczególności my kobitki dajemy sobie radę ! :) Powodzenia!

Inomama a powiedz , jak Kajetan na siostre zareagował?

Agagsm tak właśnie myśle,ze nalezy trzymac sie terminu z Om bo z Usg to sugeruja sie po wielkosci dziecka ! Wiec to nie do konca takie pewne :)

witajcie
Ja przez to l4 już zaczęłam dziadzieć :( az mi wstyd. Wczoraj wieczorem jak już dzieci piszły spać zerkam w lustro i sie przestraszyłam. O matulu! Kto to!
No i dzis wstałam uczesałam sie, pomalowałam lekko, pomalowałam paznokcie i mogę zerknąć choć w lusterko bez strachu ;) O nie nie zdziadzieje i będę wyglądać dobrze , nawet na L4 z dwójką łobuzów.
Niania przychodzi od następnego tygodnia. Bee miała po 2,5 godziny codziennie dla siebie :)

gonie odrobinę sprzątnąć kuchnie po drugim śniadaniu :0 Buziole

Bandyta zdrowia dla dziadka &&&&

Hej!!!

Koleżanka już pojechała a ja nadrabiam forum korzystając z tego że Konrad ma drzemkę :-D Było naprawdę miło :-)

Z innych miłych rzeczy mój M ma teraz dwa dni wolne więc się nim postaram nacieszyć :-) A poza tym ZIMNOOOOOOOOOOOOO..................

Katherina u mnie się sprawdziło w pierwszej i drugiej ciąży :tak:

Agagms jak fajnie cię widzieć!! Ah.. tak to jest że nam mamom czasem jest ciężej się rozstać niż tym małym dzieciaczkom...

Anisen
współczuję... domyślam się ze jest ci przykro a i pomoc by się przydała... :-( no ale zazdroszczę niani :-D ja czasem zapominam jak się nazywam a mam tylko jedno dziecko... przydałby mi się wypoczynek..

Pustiszi
ja sobie sama badam czasem dla świętego spokoju - teściowie mają glukometr. Ale w laboratorium robią zawsze z żyły przy okazji morfologii..

Vinga
cieszę się że czujesz coraz lepiej Gabriela! Ja to bym ci połowe tego co ja czuję oddała bo to się już robi nieprzyjemne - teraz też w pęcherz wali a siku mi sie chce...

Blue ja miałam taką "Kaśkę" jak Pustiszi! Bez prądu tylko musiałaś nią machać - fajna rzecz, aż muszę kupić sobie znowu jak kiedyś gdzieś zobaczę.

Hope o tym samym pomyślałąm patrząc dzisiaj przez okno... szkoda ze lato już odchodzi... :-(

Bandyta hehe takie zakupy to i mi by się przydały! Kurcze szkoda że u nas Ikei nie ma...
Zdrówka dla dziadka!

Malinko gratuluję!!! Trzymam też kciuki za egzamin ustny!! &&&&&&&&&&&&&&

Ikasia ależ zazdroszczę wypadu! Mi też by się strasznie chciało tak pohulać! :tak:

Effcia
ależ fajnie!! Zawsze chciałam mieć bliźnięta :-D Witamy!!! Rozgość się :-)

Marika
to zależy.. pierwszemu USG w 14-15 tygodniu nie ufałam bo nic nie widziałam... ale jak byłam na połówkowym i mój synek pokazał od razu coś takiego:
siusiak.jpg
To już wątpliwości nie mam... :-D Sama widziałam jak się mały ruszał i mu dyndało miedzy nogami - lekarka nawet nic nie mówiła tylko skwitowała - "No to nie trzeba komentować płci" :tak: Konrad też tak się ukazywał i ufałam USG - jak widać słusznie.

Blanka u mnie rozbieżność miedzy wszystkimi USG jest od 26 grudnia do 6 stycznia... a z OM termin mam na 3 stycznia! :-D Z tym ze ja synka rodziłam w 37 tygodniu i jeśli historia się powtórzy to już w drugim tygodniu grudnia mogę urodzić... :szok: Tak jak i ty wolałabym świat nie spędzać w szpitalu... albo przed albo po wole rodzić...

Ania ja jak Marika mam zaznaczone i zawsze jestem zalogowana :-)

Cleopatra
współczuję samopoczucia... :-(

Inomama
chyba tylko ty,... ja dzisiaj płaszcz jesienny już wyjęłam a i tak zmarzłam.. :-(

Tak piszecie o tych ruchach a ja czasem mam aż Adriana dość... z każdym dniem jego kopniaki stają się corazmniej przyjemne a to dopiero 23-24 tydzień... :no: Co to będzie pod koniec? Cieszę się że rusza bo wiem dzięki temu że wszytko z nim dobrze ale on się rusza niemal ZAWSZE! I to rusza... kopie, rozciąga, przepycha... to aż czasem zaboli jak walnoe nogą w pęcherz a mi się własnie chce siku... Strasznie energiczne dziecko będę miała :sorry2: choć i Konrad do spokojnych nie należy... no i nienależał...

Załączniki

• siusiak.jpg
    siusiak.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 51
Fifka teraz jestem sama z nimi od rana od 8 do 23 :( jedynie niedziele są razem bo w soboty mój już nie chodzi tak często do firmy za to na budowę na calutki dzień. A na teściową czy mamę nie mam co liczyć nawet raz na jakiś czas.
naniana umnie to jedyne wyjście z tym ze drogrie. Miesięcznie będzie mnie kosztować ok 1000zł

reklama
A mój synio Fifka jakiś taki od wczoraj markotny... :(

Jeja ale mi idzie pakowanie heh dwie walizki jedno pudlo ale i tak mam gora 2 h pakowania ale ide zająć się sobą szczecine przyozdobić nogi ogolić bo do 17 tak przebimbam

Do góry