reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Wiecie, ale rozstępy rozstępami, mi się coś gorszego robi... Niestety mam tendencję do pękających naczynek, kiedyś nawet pod okiem miałam takiego wielkiego pajączka, którego próbowałam laserowo usuwać ale nic to nie dało, po latach na szczęście się wchłonął sam. Całe nóżki mam w pajączki. I widzę, że teraz w ciąży robi się jakiś dramat. Żyłek jest więcej, są grubsze, wyglądam koszmarnie, już się oczywiście zdążyłam spłakać z tego powodu, a przecież jak macica będzie większa i będzie uciskać różne rzeczy, zrobi się jeszcze gorzej...

reklama
Wiecie, ale rozstępy rozstępami, mi się coś gorszego robi... Niestety mam tendencję do pękających naczynek, kiedyś nawet pod okiem miałam takiego wielkiego pajączka, którego próbowałam laserowo usuwać ale nic to nie dało, po latach na szczęście się wchłonął sam. Całe nóżki mam w pajączki. I widzę, że teraz w ciąży robi się jakiś dramat. Żyłek jest więcej, są grubsze, wyglądam koszmarnie, już się oczywiście zdążyłam spłakać z tego powodu, a przecież jak macica będzie większa i będzie uciskać różne rzeczy, zrobi się jeszcze gorzej...

Tez mam ten problem katherinne. Treaz niestety nic nie mozemy zrobic zeby je pousuwac (tzn zadnych laserow itd) ale mozemy probowac ograniczyc ich liczbe. Po pierwsze 0 goracych kapieli bo to rozszerza naczynia krwionosne a po drugie zwiekszona dawka rutinoscorbiny (mozna lykac . Mozna ja spokojnie brac w ciazy. Zawiera rutyne ktora usczelnia naczynka krwionosne. I tylko tyle jestemy w stanie teraz z tym zrobic niestety.

Ania00 - na bol gardla proboj mleko z miodem I czochem, plukanie ciepla woda z sola I mozesz ez uzywac srepsilsa - tylko zapytaj tu w aptece bo wiem ze tu dla ciezarnych daja tylko jeden rodzaj... Aha no I herbata z sokiem malinowym I cytryna tez super :) trzymam kciuki - lecz sie :)

dzień dobry ale was dużo dzis ;))
katherinne, anbas ja tez nie stety jestem zyłkowa i do tego żylasta i rozstepowa wszystko co najgorsze sie mnie czepic musi :O! rozstepy w 1 ciazy na udach i kolo kolan dostalam juz w 14 tygodniu , na bokach jakos 6 miesiac a brzuch w 9 miesiacu a sie cieszylam ze nie mam ;O..oh.
a ja tez dzisiaj 19 tydzien zacznam super nie :)? hehe

Przyszłam się pożalić... :-( Byliśmy znowu u lekarza bo miałam dzisiaj ostawić syrop wykrztuśny dla małego i zaczęło być z nim coraz gorzej - do tego pojawiła się gorączka... No i posłuchaniu okazało się że to oskrzela które przechodzą już na płuca... :szok: przecież w środę nic nie było i lekarka mówiła ze da sobie mały radę bez leków!!!! Albo nawaliła albo w ciągu takiego krótkiego czasu sie rozwineło... :-( Mały dostał antybiotyk, leki na ten kaszel i inhalację... do tego mąż przy okazji się zbadał i też jest na antybiotyku tyle że u niego oskrzela czyste ale górne drogi oddechowe chore... kosmos... :no: No i jak wcześniej ja na atybiotyku...mam ochotę płakać... najbardziej małego mi szkoda...

Ania00
- można chyba ssać tymianek z podbiałem - takie tabletki o smaku herbaty dostępne w aptece. Naturalne ale też i dla mnie pomagały i fajnie nawilżały gardło. No i to co dziewczyny piszą - mleko z miodem. Herbata malinowa itp.

Co do rozstępów to wam współczuję... :-(

Blue
gratuję! :-D Coraz bliżej!!

No a ja zaczynam 21 tydzień! I mam połowę za sobą! :-D:-D Jedyna optymistyczna rzecz tego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry