reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja jak miałam 16-17 lat w przeciągu pół roku przytyłam 16 kg dlatego te rozstępy posiadam na dupsku łydkach cyckach eh egal.... teraz pewnie nie uniknę A smaruje nie zeby ich nie bylo Tylko zeby te dokuczliwe swedzenia załagodzić bo to mnie męczy a młody niech matke rozciaga dla niego i na czole moge być w zebre

reklama
Witam sie porannie.

Ja dzis zaczynam 19 tydzien. Wow juz prawie polowa !!
Jeszcze chwila I trzeb sie zabrac za grokadzenie wyprawki, bo sie noe wyrobie haha.

Pustiszi ja tez tak mowilam ze dla malucha moge.miec nawst na czole.
Teraz juz tak nie mowie, pewnie.dla tego ze schudnac po ciazy nie mogla, skura na brzuchu wygladala blee I jakos nie mam ochoty byc bardziej w paski niz jestem. A juz cos zalapalam w tej ciazy, wiec.taka moja natura, musze sie przyzwyczaic.
Ale po tej ciazy ostatniej zabieram sie za siebie :-)
Jak bede sie czula dobrze w swoim ciele to.te paski juz mi nie beda przeszkadzac. Jakos ostatnio jasne sie zrobily ze tak strazznie nie widac.

hej dziewczyny witam z samego rana, u mnie dosyc zimno na razie

wczoraj jechalam autem (na szczecie maz prowadzil) a mnie siekichac zachcialo i tak wiecie nie na caly glos tylko tak przytrzymalam i jak mnie cos szarpnelo na dole w brzuchu to myslalam ze umre, przyejchalam do mamy i musialam sie polozyc i nospe zjesc bo cale podbrusze mnie strasznie bolalo, chyba cos nie tam naciagnelo albo nadwyrezylo przy tym wysilku

dona-znam to też teraz uwazam na kichanie....

ja rozstępy mam a i owszem i to też z powodu nagłego nabrania[gorzej było ze schudnięciem no ale sie udało] ale na brzuchu też nie mam...i pierwsza ciaza dodała mi raptem 3-4 rozstępy na brzuchu ale za to całkiem sporo na nogach na udach ale nie przy zadku tylko powyżej kolan...no ale nie ma co sie dziwić jak 24 na plus w ciagu niecałych 9 miesiecy...wiec moja dewiza na tą ciaże....UWAZAJ CO I ILE JESZ...i tego sie trzymam

temat rozstępów....ja narazie smaruje sie oliwką..ale tylko w chłodniejsze dni....predyspozycje mam...kiedys jak nagle przytyłam to mam na posladkach, ale całe szczęście u mnie od razu miał się robią, więc jakoś nie przeszkadzają....mam nadzieje ze uniknę w tej ciąży:)

ja z rozstepami tez pewnie bede musiala sie zmierzyc...w ciazy z kuba wylazly mi chiolery w 39tyg!!! I to tylko kilka w okolo pepka. Ze wyglada moj pepek jak slonce ;p :) A smarowalam caly czas... No ale nic nie poradze ze maly byl spory :) Do teraz bardzo wyjasnialy I sa ledwie widoczne. No ale sa. I pewnie tym razem tez sie nie da uniknac bo przeciez skora w tym miejscu juz jest duzo slabsza... Oby nie powylazily gdzie indziej :) Ale co bedzie to bedzie :)

dzieńdoberek!

mniej jest krwi tej!więc na razie olewam szpital, leżę sobie i czekam na całkiem białe majtochy:)

i od razu lepiej sie czuję, jak się pomalowałam, a nie jak wypłosz bez fresków...męża tylko straszyłam:) A On mi tak dogadza...i to przyniesie i to zrobi, jedno tylko na to odpowiadałam "i tak dziś się nie pomaluję":)

jeżeli będzie dobrze dziś wsio, to czas na wybór imion nastał:):):)

Dona - też tak mam przy kichaniu..

rozstępy posiadam i ja, ale po ciązy żaden nie doszedł. Wszystko o d tego, ze cwiczyłam sobie bylam codziennie za młodu, a potem nagle nic, więc....

Anbas ja w drugiej ciazy wogle nie przytylam, bo na poczatku schudlam duzo i dokladnie tyle a mpze mac dwa kg wiecej. Ale nie mialam zaxnego dodatkoaego rozstepu. Tylko te co juz mam na koncowkach byly czerwone jakby sie rozciagaly, ale sie nie zrobily wieksze.
A w tej ciazy znowu nie tyje chyba bo nie mam wagi, ale na poczatku ten brzuch jakos zamiast w przod to boki sie rozsowal i dostalam kilka rozstepow no bokach a teraz juz te boki trpche znikly i idzie do przodu.

Powiem tyle ze nikomu nie zycze rozstepow bo wiem jak to potrafi humor zepsuc. Ale jak sa to tez tragedii nie ma. One sa z jakiegos powodu i to nie dla tego ze przytylysmy bog wie ile tylko w ciazy kazda kobieta "rosnie"
Swoja droga moja kol. W ciazy przytyla 65 kg !!! I ani jednego rozstepu a ja 12 i zebra. Wiec chyba jest roznoca co ?
Zreszta ile ja widze okropnie grubych ludzi np. na plazy i rozstepow nie maja, a znowi ile chudych i maja. Wszystko zalezy od rozciagliwosci skory. Nie ma co o tym myslec bo to nic nie zmieni.
A czy smaroaanie pomaga czy nie tak naprawde sie nie dowiemy. Bo ja sie smarowalam i mam ale kto wie moze jakbym sie nie smarowala bylo by jeszcze wiecej , choc.nie wiem gdzie.

np. moja mama sie nie smarowala i nie ma rozstepow, a 3 ciaze.

reklama
Akuku - to okropnie mi na psychike siadlo jak mialam bordowe lydki sine fioletowe i to w przeciagu dwoch dni bo gam kij z moim dupskiem biodrem czy cyckami ale te lydki mnie tak kompleksow nabawily, no i ludzie nawet przyjaciolka. Ale zyje z tym mimo ze jak wchodze na gemat ten w domu to malo "w dupe nie zarobie" :)

A ja podjelam decyzje do kolorow w pokoju turkus z brązem (nie chce typowego niebieskiego) a taki zestaw mi odpowiada szzerze to w serialu szalik u babki zobaczylam w takich kolorach :)

Do góry