Ciagnac watek o malowaniu scian, to u nas wszedzie jest na bialo.Szalenstwo za kolorami na scianach juz u mnie minelo.Teraz kombinuje inaczej, podoba mi sie styl nowoczesny, tak jasno z barwnymi mocnymi akcentami. Np. teraz sa takie fajne te wall stickers, poza tym w pokoju niuni mam np. rozowy baldachim nad lozeczkiem, obrazki, kolorowe dywany i posciele, siedzace kolorowe maskotki i to daje taki efekt barwny,ze malowanie scian jest zupelnie zbedne. Mnie sie kolory na scianach bardzo szybko brzydna i musialabym co pol roku dom malowac wiec raczej sobie podaruje;-)
A co mi sie jeszcze bardzo podoba, moze nie do dziecinnego a do salonu to tzw. sciana wloska.wszystkie sciany np. na bialo a jedna najbardziej widoczna zrobiony np. tzw mur wloski z piaskowca.sa to po prostu plyty,ktore przyczepione do sciany wygladaja jak jedna calosc. zaklada sie podobno bardzo szybko.
Ale zestawienie zoltego i niebieskiego, gdybym miala poradzic podoba mi sie dla chlopca najbardziej. Naklejki na sciane ze zwierzetami z jungla;-)moze cos pomoglam.
A ja robie sobie dzien bez gotowania, wczorajszy dzien mnie tak wypompowal, ze nie mam na nic ochoty napisalam do mojego,zeby cos gotowego kupil.swieto lasu dzis:-)