reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dziewczyny wymiotowałam rano nie wiem co mam robić :( chłopak w pracy wstałam nic mnie nie mdliło zrobiłam sniadanie pic mi sie chcialo i napisłam sie pare łyków coli, bo nie mialam nic innego. I leze leze i nagle mńie wyrwalo ale nic wczesniej tego nie zapowiadalo kilka razy porzadnie wyrzucilam z siebie ale cole. Jezeli to nie jednorazowe i sie powtorzy jade do szpitala dzwonie po chlopaka i jade bo ja sie strasznie boje, :(

reklama
Ja już teraz to mam taki mętlik w głowie że to masakra... bo z jednej strony od początku ciąży marzyłam o córci a teraz przywykłam do chłopca... Ostatnio nawet przyglądając się Konradowi stwierdziłam ze chyba jednak wole chłopca ze względu właśnie na niego... z bratem będzie mu raźniej niż z siostrą a tym bardziej ze tu taka mała różnica wieku. Te same zabawki, zabawy... strzelanki, wędkowanie z tatusiem... Jutro mam połówkowe u mojej gin więc nie wiem czy dowiem się czegoś ale jednak mam nadzieję że Adrian rozłoży ładnie nóźki i sprawi że mama nie będzie miała już rozterek...

Blanka u ciebie to spore prawdopodobieństwo ze się zmieni bo to był który? 11? 12 tydzień? Trzymam kciuki za niewstydliwą dzidzie!

Akuku
o masz... mam nadzieję ze ta koleżanka w 24 tygodniu donosi do jakiegoś bezpiecznego terminu...

Pustiszi to wcale nie musi oznaczać czegoś złego! Spokojnie kochana...nie stresuj się... mdłości i wymioty zdarzają się czasem w tym okresie a zwłaszcza jak piszesz ze piłaś Cole na pusty żołądek...toż to kofeina... Teraz organizm jest bardziej wrażliwy i nawet mała ilość moze sprawić ze źle się poczujesz a zwłaszcza jak nic nie jadłaś...

A ja właśnie zobaczyłam ze wkraczam w połowę ciąży!! :-D Zaczynam 20 tydzień!!!!

Ostatnia edycja:
Cześć Kobietki,
Nie było mnie raptem chyba ze dwa tygodnie (odpoczywałam w leśnej głuszy), a Wy tyle naprodukowałyście wpisów, że będę pewnie kilka dni nadrabiać.
Pustiszi nic się nie martw, ja cały czas mam mdłości -całodzienne i tylko dzięki Bogu, że nie pawiuje...
We wtorek kolejna wizyta u gina i mam nadzieję, że uda się podpatrzeć co tam między nóżkami - obsesyjnie śni mi się chłopiec, a tak bardzo chcę dziewuszkę... Ale w sumie najważniejsze dla mnie, żeby zdrowy był dzidziuś (imiona już chyba wybrałam :) Małgosia lub Piotruś ).
Miłego dnia Wam życzę - u mnie po burzy nocnej dziś od rana deszczowo. A mamy zaproszenie na działkowe party i nie wiem czy się wybrać, czy przeprosić i zostać w domku...

Akuku to gratuluje ciociu:)

fifka Tobie gratuluje połowe ciązy...I trzymam kciuki zebyś jak najszybciej upewniła się co do płci:):)

Olich 100 lat dla synka

Pustiszi obserwuj sie jakby sie powtarzalo to skontaktuj sie z lekarze, ale moze faktycznie jest to skutek wypicia coli na pusty żołądek

Aniu trzymaj sie kochana

Akuku gratuluje bratanka, i słowa otuchy dla koleżanki, oby jej córcia posiedziala jeszcze w brzuszku

Fifka to na kiedy ty masz termin?

u mnie znowu burdzenia od wczoraj i ból w podbrzuszu - no i jak zwykle znowu stres

Fifka zatem kciuki za pomyslne połówkowe:) U mnie połowkowe było w 12 tyg. Po lekarzowemu 11t2d:)

Akuku gratki ciociu:)

Dzis az milo nie ma słonća i jest chłodniej ,ale burzy to ja sie wczoraj nie doczekałam !

Dona a co bierzesz na te plamienia? i ból?

Blanka wlaściwie to nic nie biorę, na ból ewentualnie nospe, a plamienia mam nadzieje ze to w skutek polipa ktorego mam na szyjce, na razie sa to brudzenia i mam nadzieje ze sie nie rozwina i zanikną

A no tak Ty z tym polipem sie masz:no: Nospe to juz kazdemu tak rutynowo dają na bóle. Myślałam ,ze moze jesteś na jakims duphastonie czy cos... Ja teraz jak byłam na wizycie z tym ze u innego gina bo moja na urlopie . I mowie ze czasem jak sie nachodze to brzuch twardy i sie spina a on zebym brała aspargin:szok::szok: nie wiem czy ufac temu lekarzowi czy co robic

reklama
Bo ja czytałam fora i że na jednym piszą że normalne i się zdarza a na drugim żeby sie natychmiast skonsultować z lekarzem, a po coli wypiłam kubek gorącej herbaty i dopiero mnie wyrwało. Tak sie przestraszyłam ze sie położyłam jeszcze żeby doczekać szybciej przyjscia chłopaka, bo sie boje sama byc. Teraz nic mi się nie dzieje nie mdli nic nie boli jeja ja juz chce styczen i miec dziecko zdrowe na rekach !! :(

Do góry