reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Inomama - jestem myślami z Tobą, i z Twoimi kobietkami, za które mogę się jedynie pomodlić.
Pustiszi - my też powolutku kompletujemy :) Najpierw ogromna radość z lodówki i pralki, wczoraj w Ikei kupiliśmy materac :D Przedwczoraj! Jeszcze na nim nie śpimy bo 72h musi się prostować czy coś :) Ale doczekać się nie mogę kiedy się na nim wyśpimy bo póki co śpimy na ziemi na kołdrze pod kocykiem.

Fifka
- teraz wiem, że właśnie wiek w którym Ty się wyprowadzałaś jest najlepszy pod słońcem! Albo nawet rok-dwa lata wcześniej :)

Mój Mariusz gładzi dalej, jutro albo dziś w nocy mamy nadzieję to pomalować :) Ja zrobiłam obiad, który o dziwo smakował nie tylko mnie :) Posprzątałam kuchnię i zrobiłam przetwory z jabłek (mus jabłkowy - uwielbiam!) : )) A teraz lecę prasować :D

reklama
hej. Jako ze jestem mamą 3 chłopcow to bardzo bym chciala miec w koncu ta dziewczynke ta wymarzona. lecz moi synowie twierdzą zgodnie ze bedzie brat.

Czesc dziewczyny chcialabym wszystkim odpisac, bo sie naczytalam, ale w ciazy jestem mega roztrzepana i niektore rzeczy mi uciekaja, obok siedza 2 moje kobiety i wrzeszcza, moj facet probuje spac w sasiednim pokoju,bo mala mu generalnie noc zdemolowala, przydreptala sobie z pokoju gdzie spi z siostra do naszego lozka,a ja bylam tak zmeczona,ze nie dalam rady jej odniesc, bo pewnie bylby ryk i czekanie kiedy zasnie no i tak sie nie wyspalismy. Za moment dalszy ciag...wyrywaja mi ipad i zaraz wszystko mi sie zmaze:-)

Inomama jestem myślami z Toba i twoimi dziewczynkami,

Miejskibandyta bedzei dobrze, tylko spokojnie, nie szalej za bardzo

Pustiszi ciesze sie ze wymioty sie nie powtorzyly. moze to bylo tylko jednorazowe

inomama
[*] dla twoich dziewczynek malutkich :*
pustiszi biedaczko wspolczuje :((
króliczek trzymam kciuki za coreczke kiedy wizyta ??:)
miejski bandyta dasz rade i nei dlugo bedziesz perfekszyjn girl haha :) ja mialam 16 bo juz z moja matka nie szlo a obierac ziemniaki uczyl mnie M ;))!
a ja ide uspic mal wpadlam tylko na chwile ;)

akuku gratuluje ciocciu :)

Inomama jestem z Toba, bardzo Ci wspolczuje.jestes naprawde silna.
zobaczysz teraz juz bedzie wszystko dobrze. Jesli nienarodzone dzieci zmieniaja date przyjscia na swiat, tak jak w cytacie na liscie styczniowek, to jesli teraz urodzisz jedno to pamietaj jeszcze o tym trzecim.tego Ci zycze, bo ja z kazda ciaza jestem chyba coraz szczesliwsza, a i u was trojeczka bylaby calkiem fajna:tak:
Pustiszi ciesze sie,ze u Ciebie lepiej, bo te wymioty to naprawde nic przyjemnego i najgorsze, ze mozna sie szybko odwodnic. Tak jak akuku pisala wtedy wode czesto i powoli na lyzeczce

Kroliczek zycze Ci bardzo by coreczka byla tym razem:-)

Bandyta zobaczysz przyzwyczaisz sie do roli pani domu.czasem jest ciezko,ale jakos da sie ogarnac. Mnie sie przypomnialo,jak sie 2 corka urodzila jak latalismy z moim i nie moglismy z praniem nadazyc. Dosc duzo plakala,czesto chciala jesc, wymagajaca byla. Takze zwykle zrobienie prania w domu stalo sie wyzwaniemwtedy kupowalam specj.proszek dla niemowlat ale teraz zaczelam prac w proszkach takich neutralnych,bez perfumow i zadnych alergentow.o dziwo sa tak samo dobre jak te wszystkie Ariele,Omo itp. a dzieciece ciuszki moge prac razem z naszymi i o wiele lepiej to idzie.to wazne jak juz niedlugo nas piatka bedzie;-)
aa uwazaj kochana na fatby, najlepiej gdybyscie na czas malowania gdybys gdzies wyjechala, farby moga byc bardzo szkodliwe dla dziecka,zwlaszcza wdychane w duzych ilosciach.wlasnie czytalam broszury od poloznej

Akuku graatuluje ciociu!

Dona byc moze te plamienia rzeczywiscie tak jak mowisz od polipa, ale moze skonsultuj to z lekarzem, czy zaczekasz do poniedzialku. Ja to z byle plamieniem od razu lece do lekarza.

Inomama jejku bardzi Ci wspolczuje tego co przezylas. Trzmam za Ciebie kciuki a maluszek w brzuszku jest chroniony przez Twoje dwa aniolki.

Ja dzis sie dowiedzialam ze bratowa bardzo wymiotowala w trakcie porodu, biedna umeczyla sie skur,ze I wymioty ehh.
Teraz odpoczywa ale nawet nie miala sily z nami rozmawiac.
Pawelek bardzo grzeczny I oby tak zostalo :-)
Szkoda ze mam tak daleko do pl I nie moge ich odwiedzic.
Mam nadzieje ze niedlugo polece do pl I przywitam chrzesniaka.

reklama
Akuku, gratuluję :)

Inomama,
[*] dla Twoich córeczek... powiem Ci, że koleżanka mojego męża przeżyła podobną tragedię - urodziła martwe bliźniaki, z tego, co się orientuję na koniec ciąży... nie poddała się i dziś jest mamusią 2 dziewczynek. Więc trzeba wierzyć, że się uda!

Ja po trochu wyprowadzałam się z domu, od kiedy zaczęłam studia. Potem już nie wyobrażałam sobie mieszkać pod jednym dachem z mamą :p

Do góry