reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Kaha, myślę, ze na pizzy może być, bo i tak ten ser będzie w piekarniku porządnie się wypiekal.

Firma, to z tym kaszlem to wygląda na alergie. Ja tak teraz mam, ze w ciągu dnia młody bog, wieczorem zaczynają się schody i gdyby nie regularnie brane leki wziewne (niestety musiałam wrócić do mojej starej terapii, bo te leki, co w ciąży się podaje, kompletnie nie dają rady :( mam nadzieje, ze z maluchem będzie ok mimo wszystko) to nie dość, ze bym się dusila, kaslala, to jeszcze zaraz by się to zapaleniem oskrzeli skończyło. Bylas z małym u alergologa? Ja tak mam od dziecka, rodzice też mieli ze mną utrapienie

reklama
właśnie oglądam rozmowy w toku i kobitka uczyła jak zawiązywać chustę do noszenie dzidziusia. wydaje się prosto, ciekawe jak faktycznie jest z trudnością wiązania :happy:

Hej dziewczyny :)

Mam do was pytanie. Co myślicie o serze pleśniowym na pizzy? Mam ochotę na pizze 4 sery ale nie wiem czy mogę sobie na nią pozwilić :(

To zależy od sera, choć pewenie na pizzy nie będzie prawdziwego rokpola ;) sery typu mr president można jeść bo one są z mleka pasteryzowanego czyli po obróbce, chodzi o prawdziwe sery pleśniowe, robione z surowego mleka i mają prawdziwą pleśń, tych należy unikać :tak:

właśnie oglądam rozmowy w toku i kobitka uczyła jak zawiązywać chustę do noszenie dzidziusia. wydaje się prosto, ciekawe jak faktycznie jest z trudnością wiązania :happy:

oooo, fajnie :tak: nie oglądam takich programów ale tym razem żałuję bo chcę chustować naszą dzidzię, po starszym dziecku mamy nosidełko baby bjorna ale w chuście można nosić wcześniej więc musze poszukać tego odcinka w necie :tak:

jej, jest prawie 20 a u mnie nadal 30 stopni na zewnątrz, a chciałabym już okna otworzyć żeby przewietrzyć tylko że w domu 25st i szkoda mi podgrzewać temperatury... lato :-)

Hej kochane! Bałam się ze was nie nadrobię, ale tak źle nie było :tak:

Dziękuję za komplementy siły i energii mojego bąbelka... :-) Niedługo już wszytkie będziecie mogły oglądać jak wam brzuchy podskakują!

Józefina hahaha przenośnia... dziecko nie ma siły tyle żeby żebra połamać :-) ale ból potrafi sprawić jak miedzy żebra próbuję nogę wcisnać albo próbuję wypchnąć je do góry... na razie jest za mały ale jeszcze pamiętam jak To Konrad robił...

Blanka
mój też właśnie poszedł w ślady starszego brata... Konrad był taki sam w brzuchu... energiczne dzieci płodzimy nie ma co...

Pusiszi ooooo zjadłabym takiej sałatki z tuńczyka...

Cleopatra
ja mam podobne filmy z poprzedniej ciąży :tak:Ale Adriana udało mi się złapać na razie po raz pierwszy! :-) Koło 34 tygodnia to dopiero będzie jazda!

Dona
haha w 30 tygodniu to mi będzie brzuch wykręcał... zobaczysz... tak jak mój starszy syn... płodzimy strasznie energiczne dzieci :-D
Współczuję tego ze maż zmienił zdanie... ja bym się chyba nie umiała teraz przestawić na inne imię niż Adrian... no chyba ze na Monikę :-D

Vinga
pewnie to przez to łożysko... albo masz spokojnego maluszka ;-) Będziesz się cieszyć po porodzie a ja płakać :rofl2:

Pustiszi
boże kochany... dałabyś tych chmur... u nas w cieniu w dzień to 40 stopni było a na słońcu lepiej nie mówić... teraz jest jakieś 30 stopni, ja nie wiem jak my będziemy spać mimo ze w domu jest chłodniej...

Kaha Józefina
ci to fajnie napisała :tak:

Katharina, Dona
to może być alergia i mały dostał zyrtek do podawania na noc... ostawiłam teraz soki i mleko i inne podejrzane rzeczy i czekamy. Już tak było pół roku temu i zadziałało a potem na nowo wprowadziłam wszytko i było dobrze (mój mały nie pije w ogóle MM tylko krowie...) nie wiem skąd to jest... on nie ma tego cały czas... to tylko druga taka sytuacja...

Ogólnie się dzisiaj załamałam co u teściów mierzyłam sobie cukier... wyszło mi 170... a byłam ponad 2 godziny po posiłku (pomidor z kiełbaską) Lece jutro rano zrobić jeszcze raz na czczo... mama mi powiedziała ze te ciała Ketonowe u jej zjomej właśnie świadczyły o cukrzycy ciążowej i dlatego postanowiłam się zbadać... kurcze stresa teraz mam... dobrze że wizyta w poniedziałek...

fifka wlasnei zapomnialam napisac adrian juz tak kopie maskara swiety jest rozrabiak moj wojtus to wczoraj po raz drugi sie tak wypchal ze lewą strone brzucha mialam wypchana a prawa pustą ;)ide kapac i usypiac luske ;):-)

reklama
józefina u nas Kappahl'a likwidują i dlatego też po promocji - 70% normalnie wyszłoby ponad stówe

fifka a ma katar?? moj strasznie kaszle w sumie zazwyczaj w nocy, ale to dlatego że mu katar spływa i drazni, poza tym me dziecie ma astmę,
co do cukrzycy spokojnie, nawet jeśli coś się zaczyna to pod opieką lekarza wszystko będzie OK,
a może kiełbaska była za słodka:-p

Dona stanik jest większy o rozmiar i ma luz, a poza tym najwyżej będę nosić go jako zwykły... potem. w pierwszej ciąży mi o rozmiar skoczyły, zakładam że w tej tez tak będzie ( zresztą za 20 zł)

Do góry