reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Rozmawiałam przed chwilą z tata na Skypie, zdenerwowany bo miało być dzisiaj chłodniej a już o 5 rano miał 20 stopni już 27.
U mnie teraz 18 ma ma być do 24 i tak do przyszlej środy.

Mimo wszystko dużo sił życze bo wiem że nie idzie funkcjonowac w upały. Ale jeszcze troszke i jesień ..

reklama
witam sie piątkowo i uciekam do pracy bo dom mam strsznie zapuszczony, a jako ze troszke chlodniej sie zrobilo to i sil do pracy mam wiecej

Fifka - rewelka ten filmik!

Józefina - za każdym razem, jak nieuważnie spojrzę na Twoj avatarek, widzę papierosa...no cóż - głodnemu....:)

Pustiszi - Ha! mówisz, ze co Cię budzi...?:) ja Cie rozgryzę:)

Fifka - a może to zatoki????

u nie nawet zimno i deszcz, więc do Ikei jediemy a co:)

Oj, marudy ;) Się nie dogodzi, za gorąco, za zimno... Ja tam wreszcie jestem zadowolona, przez 3/4 roku marzne, wiecznie mi zimno, wreszcie przychodzi lato i jestem w raju. Nawet jak mi za gorąco, to przecież jest tyle wybitnie przyjemnych sposobów na ochłodzenie się, ze aż raczki z radości zacieram ;)

fifka nie jak jest sie uczulonym na roztocza to najczęściej i najwięcej kaszle sie w nocy w pościeli i rano....w ciagu dnia dziecko biega i nie ma takiego kontaktu.najwiecej roztoczy jest wposcieli i ogólnie w miejscu gdzie sie spi. one żeruja na naszym naskórku....

no ale jak mówisz że to może być refluks to moze być jakiś lightowy może...miał robione jakieś badania? phmetrię np.[nam proponowali nie zgodzilam sie] widzialam dziewczynke z refluksem i strasznie sie męczyła bidula tez co chwile w szpitalu lądowała na zapalenie płuc i oskrzeli a noce były okropne....powodzenia i trzymam za was kciuki żebyś doszła od czego te kaszlisko paskudaśne

inomama- moja ma zatoki to całkiem inacej wygląda z tym kaszlem to raaz a drugie to troche za małe dziecko na zatoki...i dzięki Bogu bo nie życzę

Ostatnia edycja:
Fifka, przy cukrzycy ciążowej cukier na czczo może być w normie- ważne tu są pomiary godzinę lub dwie po posiłku - one decydują o cukrzycy w ciąży, przynajmniej u mnie tak było bo miałam ta cukrzyce, w sumie nie takie to straszne. Teraz zastanawiam się czy znowu mnie nie dopadnie, ale lekarz mówi, ze po obciążeniu glukoza zobaczymy, wiec czekam, oby nie...

A kiedy jest to badanie z obciążeniem? Fuuuj. W poprzedniej ciąży robiłam bardzo wcześnie bo mi wyszedł za wysoki na czczo, oczywiście wyszło wszytalo ok, tylko ja jestem nienormalna, bo rano przed wyjściem na badanie lyknelam kwas foliowy i w ogóle nie pomyślałam, ze taka mala tableteczka może zafałszować wynik. Ano może, w końcu zawiera cukier.

Umieram z gorąca!!!! Ja tam az takiej temperatury nie znosze, a zwlaszcza w ciazy:)

Wczoraj bylismy nad jeziorkiem , maly z tata urzędował a ja na leżaku sie leniłam. Dzis mąż wzial malego i z kolegą wraz z jego dziecmi wybrali sie nad wode a ja slodkie lenistwo. Wrocą i idziemy do znajomych na grilla ale to tak ok 18 a do tej pory nie wychyle nosa z domu:)

Ja tez boję sie bardzo picia glukozy. i pewnie na kolejnej wizycie dostanę skierowanie:( wezmę cytryne i cala wdusze .

reklama
Do góry