reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dzień dobry :)

moja mala spi juz a ja wcinam macdonalda :)) hih zachcianki :) mialam dzisiajj robic zdjevie brzucha ale stwierdzilam ze juttro juz zrobie bo zapisalam sie do fryzjera to wtedy zrobie ;)) ide na 12.15 ;)

Co będziesz robić z włosami?

Józefina - nie dzięki Bogu wszystko dobrze tylko wczoraj wieczorem złapała mnie taka nostalgia i dzisiaj też tak bez wiary, może dlatego że sama w domu jestem od rana do wieczora i zamykam się w sobie ... :(

Dawaj do mnie i nie smutaj:tak: ja odkąd się przeprowadziliśmy cierpię na brak towarzystwa bo sąsiadka lewa a drugi sąsiad się nie wprowadził jeszcze a na przeciwko łąka więc bardzo mnie ucieszy towarzystwo :tak: a słabszy dzień należy się kazdemu..
bluelovi- ja tez mcdonalda dziś zaliczyłam...

a do tego zakupiłam dwa staniki, w tym jeden do karmienia za bagatela 35 zł i jestem happy...

Gdzie można takie kupić?? najtańszy karmnik w moim rozmiarze na wyprzedaży widziałam za prawie 50zł więc uchyl rąbka tajemnicy :confused:

Cześć laseczki
Kolejny dzień upałów, dzisiaj ma być 38 stopni w cieniu:baffled:, masakiera !
Dziewczyny może jeszcze za wcześnie na chwalenie, ale wczoraj pełen sukces, cały dzień bez pampka, ani jedne majteczkii nie zabrudzone. U dziadków siku robi na trawkę, a w domu do kibelka. Czyli wystarczyli dwa dni ścierania podłogi i tłumaczenia. Jeszcze zobaczymy jak dzisiaj będzie, choć wiadomo, ze będą zdarzać się wpadki, ale myślę, ze coraz rzadziej.Jestem taka dumna z mojego dziecięcia.

Brawo na wygraną wojnę składają się wygrane bitwy :) 3mam kciuki aby wpadek było jak najmniej :)

Oj, ale Wam zazdroszczę tych ruchów. Ja miałam kilka dni z rzędu takich, ze coś tam delikatnie czułam, ale od paru dni zupelna cisza, wsłu****e się i nic, może czasem jakieś drobne coś, ale nie mam pewności, czy to maluch czy nie a wcześniej musiał się jakoś lepiej ułożyć bo w ogóle nie miałam wątpliwości. Ech, rosnij, maluchu, żeby się mama nie musiała denerwować.

Ja też mam na jutro McDonalda zaplanowanego, bo będziemy z urlopu wracać i zapewne tam będzie najbezpieczniej się na jedzenie zatrzymać. Dziś miał być ostatni dzień plażowania ale nic z tego, zaraz ma się rozpętać burza :( Wszyscy narzekają na upal, u nas cały czas temperatura była przyjemna, momentami nawet bylo mi za chlodno przez wiatr - ot l, takie uroki polskiego morza. Ale przynajmniej dwa razy aż udało mi się wejść do wody i popływać.

mamo nie denerwuj się tylko daj mi trochę czasu ;-) jeszcze Ci dzidzia tak zagra na żeberkach ż enie będziesz wiedziała stać czy leżeć ;-)
My bylismy nad Bałtykiem w lipcu, cudnie było a po powrocie do siebie własnie tego wiatru mi najbardziej brakowało, czułam się tak jakby u mnie w mieście było mniej powietrza :rofl2:

10 godzina a u mnie w cieniu 32st tadam... lato :-):-):-)

reklama
witam,
zacznę wiadomością od Milusi :)
ma niestety zepsuty komputer i nie będzie jej do września, ma za tydzień wizytę i ma nadzieję, że ujrzy co dziecie ma między nogami :) także trzymamy kciuki żeby była Zosia. Pisze, że tęskni z BB i nas pozdrawia :)

ja wkurzona wstałam, bo teściowa zaczęła tłuc słoikami o 6 rano, Nataniel nie chciał przez to usnąć.

Dzieńdoberek, cześć i czołem wszystkim...
Ten McD to chyba jakiś zaraźliwy, bo i ja myślę od jakiegoś czasu o frytkach, a w szczególności o lodach. Mają teraz moje ukochane Magnumy i mam ślinotok przy każdej reklamie:)
Vinga, współczuję... nienawidzę takich przymusowych pobudek.

Hej kochane...

Ja czuję się spompowana z życia...Konrad znowu całą noc kaszlał.. nie wiem co mu jest... niby osłuchowo czysto, w dzień zdrowy a w nocy spać nie może bo aż się dusi... ledwo żyje bo ja męcze się razem z nim... :-( Szkoda mi go... teraz zasnął więc ja na chwilę zaglądam i spadam spać...

Wy o McDonaldach a za mną pizza chodzi... ale taka z dobrej knajpy i chyba mój mąż podłapał pomysł :-D

Diablica gratuluję ruchów!!

Vinga coś takiego najbardziej wykurza... ludzie jak sami nie siędzą z dzieckiem to nie myślą o takich przyziemnych sprawach jak zachowanie ciszy...
Co do Milusi to już zaciskam kciuki za Zośkę :-D

Hope
! Gratuluję! A widzisz?? Wystarczyła odrobina konsekwencji! Tylko nawet jak mała będzie miała gorsze dni to nie nakladaj pampka. Trwaj w postanowieniu a na pewno wam się uda!!!

Katharine niedługo już wszystkie będziemy czuć!! To już kwestia paru-parunastu dni tylko! :-) Cierpliwości!! Choć rozumiem nerwy;..

Józefina staniki są super tanie i fajne na Allegro :tak: Kupujesz rozmiar większą miseczkę niż masz teraz!
Co do autobusów strasznie mieszasz według mnie... mój jeździ bez od początku - jak zdjęłam to zawsze go nie nakladam - tylko na noc bo podczas snu dziecko nie panuję nad siusianiem. Ja to robię tak że na przystanku zawsze go wysadzam. Czyli przed wejściem i po wyjściu. Tez mieszkam na przedmieściach i sporo jeżdżę autobusami - wszędzie daleko. W wózku mam koc pod pupą małego i zdarzy się że nie wytrzyma.. wtedy tłumaczę, zmieniam majteczki i spodenki i tyle... Ostatnio ślicznie trzyma i czeka już na przystanek - nie fajnie mu w mokrym siedzieć. Nauczył się trzymać.
A co do jajeczek nie mylisz się. Jajeczka schodzą pare tygodni przed porodem. Czasem wcześniaki rodzą się jeszcze bez zstąpionych jąderek.

Blanka oj mi po ciąży strasznie wypadały... ale z Konradem mialam ładniejszą cere, włosy i paznokcie... teraz jest zdecydowanie gorzej...

Pustiszi wiem co czujesz biedaczko... :-( ja to miałam w ciąży z Konradem.. normalnie deprecha jak nic przez siedzenie samemu w domu... teraz jest lepiej bo Konrad dostarcza kupe zajęcia...

Blue
czekamy na zdjęcie brzucha i na zdjęcie nowego fryza!!!

Ostatnia edycja:
u mnie tez problem z netem..ale podłączyłam sie dzisiaj jakims cudem...wiec mam nadzieje ze nadrobie

Ja drugi dzien z rzedu siedze w domu...jest kosmicznie goraco...38 stopni....I siedze przy wiatraku:):)

vinga wcale sie Tobie nie dziwie ze sie zdenerwowalas... u nas kiedys tescie byli na dluzej i tez nie rozumieli ze dziecko spi... a nawet jak starali sie byc ciszej to jakos im to nie wychodzilo hehe.
Alex byl chowany w ciszy, bo jak jedno dziecko to tak jest ..nie bede specjalnie halasowac przeciez. ale Victor od ur. nauczony ze halas w domu, glownie Alex halasowal...
a teraz obydwoje spia nawet jak cos halasuje, ale to zalezy od dnia, raz ich ptak cwierkajacy obudzi, a rraz kosza trawe pod oknem i spia dalej...

jesli chodzi o odpieluchowywanie to Alex mial jakies poltorej roku, ale nawyjscia ubieralam pieluche, bo byl maly Viki i ja nie moglam skupic sie w 100 % na nim, no i nie wszedzie mozna zrobic siusiu. w sumie 99 % pielucha byla sucha.
Viki mial z 2 latka , proba byla jak mial poltorej roku ake gotowy nie byl. tydzien wycierania, a on wogle nie wiedzialno co chodzi, az sie rozchorowal. wtedy nie bylo mowy o meczeniu go. druga pruba i po 2 dniach juz siusial na nocnik...po tyg. na sedes.
w nocy tez szybko odpieluchowani.
Alexowi sie raz zdarzylo kilka miesiecy temu... a Vikiemu teraz dwa dni pod rzad. a np. kilka miesiecy zadnej wpadki. mysle ze za duzo wypil wiecxorem.
powiem tak dzieciom sie zdarza ze popuszcza, raz np. Alex 4 lata popuscil jak go gilgotalam, a zly byl na mnie ze hoho...
staram sie szybko przebrac zmienic posciel i nie wspominac, nie chce zeby mysleli ze to cos zlego. oni sami wiedza juz. ja pamietam mialam z 6 czy 7 lat nawet i snilo mi sie ze jestem w toalecie j sikam, dostalam od mamy taki opierdziel ze do teraz pamietam...
a mialam dodac ze Alex mial 9 miesiecy i kupa tylko na nocnik, pozniej sie przyblokowal, no i proba jak mial wlasnie 1, 5 roku jakos.

hej, ja tez mam ciagle zachcianki, wczoraj mnie naszlo na Murzynka ..ale byl pyszny jeszcze taki cieply.

Co do ruchow to w tym tyg. raz mi sie udalo wyczuc mocniejszego kopniaczki i od tej pory cisza, czasem jakies szmeranie.
Ja wponiedz. wizyta i juz tez czekam z niecierpliwoscia oby tylko dzidzia pokazala sie. Trzymajcie kciuki za dziewczynke:)
.
Przedwczoraj okazalo sie ze szwagierka jest w ciazy a miedzy moim Dawidem a jej corka jest 3 msce roznicy, teraz jestemy na wakacjach i one jak blizniaki bawia sie od rana do wieczora. Teraz znow bedzie 3 msce roznicy kolejnych dzieci...fajny zbieg okolicznosci:-):-)

reklama
A ja wam jeszcze pokażę co udało mi się dzisiaj nagrać :-D

YouTube

Zróbcie pełen ekran... To Adrian dzisiaj z moim brzuchem wyczyniał... Kopniaki: 4s, 10s, 15s-20s (kręcił się), 23s, 32s, 38s, później się tylko trochę kręcił ale słabo widać. :-)

Ostatnia edycja:
Do góry