reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Józefina ja kupuje taki płyn do czyszczenia zmywarek w rossmanie, kosztuje chyba 8 zł I tak raz na miesiac staram sie go użyc:)

reklama
Józefina, jak zmywarka jest czysta a nadal z niej brzydko pachnie to są takie odświeżacze do zawieszenia :) raz na jakiś czas można włączyć puste zmywanie z takim specjalnym środkiem do mycia zmywarek

a właśnie co do zmywarek jeszcze, jakich tabletek do mycia używacie? my chcemy kupić zmywarkę ale wkurza mnie to, że często taki osad z tego proszku od tabletek zostaje na naczyniach, jakby się nie wypłukały dobrze (wiem to bo rodzice mają zmywarkę i nie raz na to bluzgałam).

Kasiu, gratuluję dziewczynki :) i zazdroszczę :-p

Vinguś, ja używam płynu Somat - nie ma problemu z proszkiem i wydaje mi się że o wiele taniej wychodzi - kupiliśmy w październiku 2 l butelkę za ok. 50 zł (pisze że starczy na 80 razy) a do tej pory jej nie zużyłam, została jeszcze około 1/4 więc myślę że naprawdę warto. Dodam że zmywarkę włączam 1-2 razy w tygodniu:)

Blue, chciałabym chłopczyka bo wiem że to jest marzenie mojego m ale podświadomie zawsze o swoim pierwszym dzieciątku myślałam jak o dziewczynce więc zobaczymy jak to z tą moją intuicją jest;) Fajnie by było tak w ogóle mieć parkę ale przy pierwszym maluszku nie mam aż takiego parcia by koniecznie był czy to chłopczyk czy dziewczynka:) Maluch chyba wie że o nim piszę bo właśnie kopnął mamę;)

Ostatnia edycja:
Jagus to zazdroszcze,ze tak rzadko zmywke wlaczasz. Chyba nie ma Was duzo w domu co? U nas zmywarka chodzi co 2 dzien, daje tabletki neophos, sa dosc drogie ale problemu z osadem nigdy nie mam. A od czasu do czasu wlaczam zmywarke z plynem czyszczacym do zmywarek. Nablyszczacz tez neophos. Kupilam kiedys jakies tanie,ale sporo sie nadenerwowalam i juz teraz tylko neophos. Wygodniejsze dla mnie jest stosowanie tabletek niz proszku. Sa tez takie tabletki,ktorych nie trzeba otwierac, bo plastikowe opakowaie sie rozpuszcza. Ale ienwiem czy drogie i jakiej firmy...

Vinga a sama zmywarke polecam firmy Siemens. Jest super. Fajna jest tez ta szuflada na samej gorze na sztucce. Niektorzy sie zrazaja,bo twierdza ze musza sortowac widelce przy wkladaniu. Tak. Ale jak sie wyciaga, to jednym ruchem reki wyciagasz posortowane juz widelce drugim noze,a trzecim lyzki.zamiast ciaglego nurkowania do koszyka, potem go wyciagania i sortowania sztuccy.oprocz tego ze zajmuje wiecej czasu to jeszcze niepotrzebnie tyle sie schylamy, a przy dzieciach to naprawde i tak kregoslup nadwyrezymy.:-)sie rozpisalam;-)

rzeczywiście mało nas dzisiaj :) ja mam skarbonkę i jak kupię małemu wszystko co potrzeba będę odkładała w nią i kupię zmywarkę no tak chociaż do połowy resztę może mój R dołoży w sumie to od niego mam kieszonkowe :) heh

egal ... ja uciekam właśnie mój R wraca z pracy trzeba obiad podgrzewać zajrzę jutro miłego wieczoru i kolorowych :)

Józefina, jak zmywarka jest czysta a nadal z niej brzydko pachnie to są takie odświeżacze do zawieszenia :) raz na jakiś czas można włączyć puste zmywanie z takim specjalnym środkiem do mycia zmywarek a właśnie co do zmywarek jeszcze, jakich tabletek do mycia używacie? my chcemy kupić zmywarkę ale wkurza mnie to, że często taki osad z tego proszku od tabletek zostaje na naczyniach, jakby się nie wypłukały dobrze (wiem to bo rodzice mają zmywarkę i nie raz na to bluzgałam). Kasiu, gratuluję dziewczynki :) i zazdroszczę
właśnie o taki środek do czyszczenia zmywarki na pusto mi chodzi, nie dam rady myć zmywarki do mycia a tabletek używam finish-a, poluję na promocje, często są w biedronce jest, 90szt koszt ok35zł, nigdy nie przerabiałam białego osadu, u koleżanki był ale serwis powiedział jej że to nie wina tabletek tylko źle ustawionej zmywarki, tj. miała źle ustawiony stopień twardości wody i dlatego było osad, gdy jej to pozmieniali znikł :)

co do zmywarki to dużo zalezy od budżetu jaki można na nia przeznaczyć.

do jutra Pustiszi :tak:

Justyna, póki co mieszkamy we dwójkę więc choćby się chciało to ciężko coś uzbierać by częściej tą zmywarkę puszczać:)
A te odświeżacze jakoś średnio mi pasują, niby coś to daje ale w połączeniu z zapachem który zmywarka i tak ma po myciu efekt jest taki sobie;) Chociaż w sumie w tej chwili to nie mój problem bo odkąd jestem w ciąży do zmywarki zbliżam się tylko po to by wyciągnąć z niej umyte naczynia;-) Ewentualnie próbuję włożyć jakąś pojedynczą szklankę czy talerzyk ale tylko na bezdechu i pod warunkiem że od razu wyjdę z kuchni;-)

Chociaż w sumie w tej chwili to nie mój problem bo odkąd jestem w ciąży do zmywarki zbliżam się tylko po to by wyciągnąć z niej umyte naczynia;-) Ewentualnie próbuję włożyć jakąś pojedynczą szklankę czy talerzyk ale tylko na bezdechu i pod warunkiem że od razu wyjdę z kuchni;-)

Zazdroszczę ;-) ja mojemu muszę suszyć głowę żeby pamiętał wkładać do zmywarki, często ją puszcza ale jakoś wolę to sama robić bo inaczej włączalibyśmy ją codzień, mój mąż niespecjalnie przykłada uwagę na rozmieszczenie naczyń w środku :rofl2:

no cóż i na mnie pora.. dobrej nocy :)

Hie hie, muszę się pochwalić co mój konkubent (nienawidzę tego stwierdzenia :)) przyniósł mi po powrocie z pracy :D

IMG_0104.JPG

Załączniki

• IMG_0104.JPG
    IMG_0104.JPG
    63,8 KB · Wyświetleń: 30
reklama
Do góry