reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Józefina, Justyna, mam to szczęście że mężuś jakoś sam się zlitował jak widział w jakim tempie ewakuuję się do kibelka po kontakcie ze zmywarką;-) Muszę mu niekiedy przypomnieć żeby coś wrzucił do środka bo on ma czas ale ogólnie nie mam zastrzeżeń, po kilku szkoleniach opanował zmywarkę i teraz ile razy ją włącza to podkreśla że znowu on umył naczynia;-)
Bandyta, słoneczniki są śliczne:tak:

reklama
czikusia bardzo mi przykro, mam nadzieje ze szybko wrocisz do siebie. a z ta dziewczyna baardzo przykre, niestety to sie zdarza :(

blue a myslisz ze ja mam jeszce szanse na core ?? jakos wydaje mi sie ze gin nie byl pewien co do tego chlopca hehe, rosne w boki, jem mieso (z chlopcami nie moglam) jem slodkie, kwasne tez czasem ale mniej. mialamnduzo oryszczy teraz juz mniej i wlosy mi wypadaja. no i sexic mi sie bardziej chce.
ja mam caly czas mala nadzieje, choc mowie juz sie nastawilam na synka, ale jak gin sie pomylil to mu jeszcze podziekuje hehe.
nie wiem czy widzialyscie jak wyglada plec dziewczynka / chlopiec w 14 tyg ?? niemal identycznie .

wlasnie bylam u kol. i jej w 12 tyg powiedziano ze chlopak a na nastepnym ze dziewczynka.
mi sie wydaje ze to taka loteria, ze lekarrz ma 50% szans by trafic i jak trafi to. sie cieszy a jak nie to mowi ze na tym etapie zdarzaja sie pomylki.

ja mam zwolnienie tu w uk ze mam nie dzwigac ale ze moge pracowac jaknznajda dla mnie prace bez dzwigania i chodzenia dlugi czas bo jestem po 7 operacjach na biodra.
dzis zadzwonili z pracy, ciekawa jestem co wymyslili.

dobra zmykam spac papa

Ja naczytałam się na internecie że BARDZO często dzieci z tych początkowych tygodni "zmieniają" płeć. :-D Bo to są tak subtelne różnice ze faktycznie można się pomylić... Ja na przykład w kalendarzu ciąży wyczytałam ze dopiero teraz u mnie, czyli w 19 tygodniu, kształtuje się moszna... więc w jaki sposób lekarze widzą jajeczka wcześniej??? :szok:

W poprzedniej ciązy mi gin powiedziała w 14 tygodniu ze będzie chłopiec ale pewna nie jest... i tłumaczyła ze i dziewczynki i chłopcy mają takie "fałdy skórne" a płeć ocenia się na podstawie ich "oddalenia" od siebie ( a dokładnie jak ten fiutek pada względem pleców - równolegle czy pod kątem) a nie tego czy dziecko ma coś miedzy nogami... BO KAŻDE MA! W pierwszej ciąży te ocenianie się sprawdziło ale i tak miałam świadomość "że coś może się zmienić" -mimo że czułam sama chłopaka. Teraz niby cieszę się że będzie mały Adrianek ale jednak czekam z utęsknieniem na te USG 3d połówkowe bo wtedy potwierdzi się płeć. Bo faktycznie już będzie widać "jajeczka" albo i nie...

Tu widać o co chodzi z tym ocenianiem:

daaf3b615761271a.jpg

Załączniki

• daaf3b615761271a.jpg
    daaf3b615761271a.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Fifka, czyli że mój Gabryś może się stać Gabrysią :) teraz gin powiedział, że za mało widzi żeby cokolwiek stwierdzić.
który to tydzień na tych zdjęciach?

ja zaczynam powoli pakowanie na wakacje, nie lubię zostawiać tego na ostatnią chwilę.
wczoraj rozmawiałam z moim czy może lepiej nie jechać na te wakacje. ale P stwierdził, że przyda się nam odpoczynek przed remontem

To są zdjęcia z około 14 tygodnia właśnie... dlatego mówię ze to jest takie bardzo subtelne... U mnie i u Blue już jest bardziej prawdopodobny chłopak bo płeć oceniana była później (około 16) Ale te wróżenie na genetycznym moze się sprawdzić ale wcale nie musi...

Ja niedługo mam dwa USG... u swojej gin w poniedziałek - nie wiem czy coś wypatrzy na tym swoim mizernym sprzęcie... a później już w prywatnej klinice USG 3D i liczę że mały pokaże się w pełnej klasie!

Cześć dziewczynki
Nadrobiłam Was :-):-)
U nas ok, upał masakryczny, deszczu brak, żar leje się z nieba.Ja w pracy, mała u dziadków.
Fifi zmotywowana Twoim Konradkiem dałam małą dzisiaj w majteczkach do dziadków, dałam tylko majtki na zmianę bez pampków. Wczoraj byłam z nią w domu, cały dzień nie miała pampka na tyłku. Było kilka wpadek, ale i kilka udanych trafów do kibelka. Oby się udało. Jeszcze nie woła, tylko trzeba dopytywać co chwila, ciekawe czy zacznie wołać. Oby kiedyś to nastąpiło.

Diablica
też potrzebuję sukmany na wesele. Byłam wczoraj w Lublinie na małych zakupach i nic nie wypatrzyłam dla siebie. Chyba jeszcze galerię Olimp nawiedzę . Może tam coś się uda wyszukać, ale zostawię małą z dziadkami i na spokojnie, bo wczoraj z nią byłam toż to szogun w sklepie.

Akuku byc moze troche Cie to oswieci co napisze.bo w sumie temat generalnie ciezki i nie jestesmy specjalistami usg itd. Ale u nas w tej klinice co bylam, plec z 100% pewnoscia okreslaja w ukonczonym 14+0 ani dnia mniej. Czyli wniosek z tego,ze przed tym czasem w wielu przypadkach mozna sie pomyslic. Ja zabukowalam sobie czas i automat mi przyslal wiadomosc kiedy mam przyjsc, nie pytajac o wiek ciazy. Okazalo sie,ze to bylo 13+6 zadzwonilam, zeby spytac czy ten 1 dzien robi roznice.no i nie chcieli mnie przyjac. W koncu bylam w 14+5 i wtedy juz bylo wyraznie widac,ze to chlopiec. Warunek taki,ze naprawde sprzet byl bardzo dobry, i 4d. Bo na zwyklym usg po prostu nie widac az tak dokladnie.
mnie w 1 ciazy w tygodniu 12 powiedzieli,ze chyba chlopiec, a za miesiac zrobila sie dziewczynka z niego.
Pamietasz dokladnie, ktory dzien i tydzien to byl?

Fifka mi jak powiedziala ginka w 11t2d ze syn to tez przewertowałam neta bo trudno uwierzyc ze tak wczesnie gdy dziecko takie tyci tyci widac juz płeć :) Czytałam różne fora , dziewczyny pisały właśnie o wczesnym poznaniu płci. Z tego co czytałam u wielu sie nie sprawdziło ale u znacznej czesci jak najbardziej tak:) Wiec to raczej taka loteria chyba :-D

Hope to teraz życzę ci cierpliwości i konsekwencji bo mała może mieć różne dni - tak jak i Konrad. Raz zero wpadek a raz sikał co raz w gacie aż mnie szlag trafiał... ale jeśli nałożysz pieluszkę to nici z nauki bo dziecku w głowie się przewraca...

Konrad do dzisiaj niby woła, ale tylko ja te "wołanie' rozumiem... Dzisiaj na przykład jechaliśmy do laboratorium na wyniki i małemu się zachciało sisi w aucie. To krzyczał (po prostu marudził) i trzymał się za siusiaka. Mąż zatrzymał się na przystanku a ja szybko go na pobocze i zdążyliśmy :-D

Blanka
bo przecież napisałam ze to wróżenie... Owszem da się płeć określić ale to są bardzo subtelne różnice i dość często zdarzają się pomyłki :-)

reklama
Justynaj no t bylo dokl. 14.0 dni tylko ze usg lipne nie mial 4d...
z Alwxek dowidzialam sie na 4d w 12 tyg i sie ptwierdzilo.
No noc czekam do 28 i mam nadzieje sie dowiedziec.

Do góry