reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka - Pewnie ze sobie poradze nie chce się nastawiać i tak samo z cycem kąpaniem, ubieraniem przyjdzie mi samo R bedzie obok poradzimy sobie :)

A ja nie ja się chyba tak szczerze ani razu nie zdenerwowałam mocno w ciazy bo, w dzien sama jak przychodzi R z pracy to ja prawie że na niego wchodze on nic nie mowi, ale płakać to płacze wczoraj goliłam nogi plakałam ot tak o zeby poplakać i strasznie plakałam po filmiku z pieskiem bezdomnym. Bardziej się wrażliwa i miękka zrobiłam ale nie nerwowa o nie.

Justynaj - aaach dzień piękności ja zaraz sobie założe truskawkowa maske na mordke bo buzie to mi popsuło okrutnie ...

reklama
Kingę karmiłam 11 miesięcy ( musiałam przestać ze wzgl na drugą ciązę) Kubę ponad 1,5 roku ale on sam zrezygnował i mi bylo smutno :(
Moja siostra nie karmiła wogóle bo jej tescie wmówili ze nie ma mleka i od początku podawali mm. A potem jeszcze sie cwalili jaka ona jest szczęsliwa że moze wszystko zjeść, wypić itp bo mała na butelce

Olich bardzo mi przykro,

Alisen stroik śliczny ale wydaje mnie sie ze pasował bedzie do takiej bardzo prostej sukienki i nie takiej tiulowej, a nie wiem jaka sukienke planujesz

Kajtek 100 lat. wiesz ze masz urodziny w ten sam dzień co ja:)

heloła!

kończyć będę dziś pakowanie Kajcisława mego, a jutro o 5 pobudka i na lotnisko. Zaraz będę wyć...:(

Ivi - cholera by wzięła te pseudo pielęgniarki! więcej szkody potrafią zrobić niż dobrego...

Vinga - cieszę się, ze udało się z kredytem!!!teraz to już mozesz aranżację wnętrz wymyślać:)

Bluelovi - ja mam nadzieję karmić, ale pół roku i dziękuję. Kajtka też tyle karmiłam i w zupełności starczyło. Szału nie było, wiedziałam po prostu, ze jest to dla dziecka dobre. Ale tyle co mnie piersi bolały, zatory i inne atrakcje....już się boję:) A najbardziej obrzydziła mnie koleżanka, która karmiła dziecko do 8 roku!!!!!!!!!!!!!!!!!! po szkole przychodził, plecak w kąt, psp w ręke i matce przy wszystkich koszulę zadzierał i za cyca łapał. Mało nie zwymiotowałam, FUJA!!!!!!!!!!!!

Anna - też ryczę! też! w 3 sekundy potrafię, jak na zawołanie...

Dona - to sto lat!!!! spoźnione, ale przyjmij:)

Ostatnia edycja:
tą co miałam na cywilnym była tiulowa ale bardzo prosta i tą teraz też planuję prosta, bez masy ozdóbek.

Chyba ze Teściowa jeszcze bardziej wnerwi J to wtedy on mi wybierze suknię najbielszą i mega wypasoną bo wczoraj powiedział : jak dalej będzie mi dyktować co mamy robić na naszym ślubie (nasz, ona nawet grosza do niego nie daje)to Ci kupie taką suknię żeby musiała z kościoła wyjśc. Wiem nie po chrześcijańsku.

ja jestem w pierwszej ciąży i bardzo chciałabym karmić moje dziecko, ale martwię się tymi moimi brodawkami. Mówię mojemu ginowi, a on na to "ale myśli Pani o zabiegu operacyjnym" a ja na to " nie, myślałam że są jakieś inne sposoby". No i wtedy kazał czekać do końca ciąży. Ja czytałam o jakiś nakładkach żeby się te brodawki uformowały ale tym sposobem słyszałam że można wywołać laktacje już teraz więc sama nie chciałam kombinować.

Wrocławianki: Proszę dajcie jakiś namiar na dobrego gina który ma 3d

Dona: a więc spóźnione ale szczere 100 lat, spełnienia marzeń:-)

ja karmilam 1.5 roku i to faktycznie cudowne chwile, choc poczatki tez miaala kiepskie bo male sutki (za to teraz juz niezle wypukle), a pokarm na 3 dzien po cc. mala mnie strasznie gryzla i robila sobie krwawa mery, ale warto byloci

cleopatra sa takie nakladki na piersi, ja je stosowalam przez jakis czas i sie sprawdzaja, malej bylo latwiej chwycic ten sutek z nakladki a pozniej juz nie byly potrzebne bo mala sama ssaniem wyciagnela sutki, wiec sie nie mart na zapas. koelzanka radzila wyciagac sobie sutki ale pytalam wowczas ginekologa ktory odradzil zeby nie pobudzac macicy do skurczow, te nakladki stosuje sie tylko do karmienia dziecka

cleopatra dziekuje za zyczenia

a mnie dziwczyny od wczoraj znowu brzuch boli i lece na nospie. przez to wszystko co przytrafilo sie pannie teraz jak tylko zaczyna bolec od razu mnie zimne poty oblewaja

Ostatnia edycja:
czy ktoras z Was miala na tym etapie plamienia.ja dzis rano zobaczylam plame krwi na papierze,nie wiem czy oamietacie ale pislam tez ze mam czesto bole brzucha takie jak na miesiaczke,nie wiem czy to normalne.
dzwonilam do gin i jade na 12.15,tak sie boje bardzo,nie zniose tego znowu :(
dopiero co bylam u ginw poniedziaoek i wszystko bylo wporzadku

reklama
Do góry