reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Kajtek - 100 lat

cleopatra- ja przed ciąża miałam wklęsłe, co prawda nie pamiętam czy już w ciąży wyszły czy po ale wylazły same

bluelovi- karmiłam 20 miesiecy teraz też zamierzam, nie wyobrażam sobie żebym musiała podgrzewac wodę myć butelki itd. ( za leniwa jestem)

jutro idę na USG może dzidzi się ujawni...

trzymajcie się ciepło

reklama
olich bede trzymac kciuki ,o to dlugo fajnie :)
wlasnie mialam sobie robic grzanki z maslem czosnkowym ale juz za pozno i zrobilam sobie kanapki z serm i pomidore i ketczupem hehe moja codziennosc ;))
juz mamy 13 chlopaczków ale sie dzieje inwazja :))i okolo.4 dziewczynki :)

Ostatnia edycja:
Ja synka karmiłam 10 miesięcy (sam się odstawił), córkę 6 miesięcy (odrzuciła cyca na rzecz pokarmów stałych, taki żarłoczek ;) ). Karminie to cudne uczucie i mam nadzieje, że tym razem dociągnę do roku :)

Ogólnie też znam sporo dziewczyn, które nie chciały karmić.. A potem spróbowały i pokochały to całym sercem :)

Cleopatra ja za 3d placilam 5 lat temu 200zl, plyte mam na pamiatke i chyba teraz tez sie zdecydujemy...

Ivi wspolczuję takiego podejscia personelu :( Dlaczego ludzie ktorzy dobrowolnie chca pracowac w służbie zdrowia czesto robią nam łaskę??? ze sie trzeba nami zająć:no::no::no:

Blue ja syna karmilam pol roku. wczesniej zakladalam sobie tak z 8, 9 miesiecy. Jednak ja zaczelam pokarm tracic tak po 5 miesiacu Nataniela. I na oparach dokarmilam go do pol roczku. teraz nie zakladam chyba tez dłuzej niz te pol roku... Ale jak pokarm bedzie to moge karmic dalej...

A co do ubiorów Nataniela , to np ostatnio robilam zakupy dzwonie zyby maz wziął malego i przyszedl bo bede miala ciezko bo mi sie pchało do wózka wiecej niz trzeba było:p no maly sam sie ubrał , przyszli do biedry, a maly spodenki tył na przód.... Maż nie widzial roznicy

A ja normalnie banana mam od ucha do ucha :tak::tak::tak: zaczełam 18 tydzien maly kopie juz bardzo intensywnie, czesto kopie Nataniela -ten w siódmym niebie oczywiscie ! Ale teraz nie tak dawno lezymy z malym na łózku a Filip zaczął kopac tak ze mi brzuch podskakiwał:) Nataniel w szoku ja troche tez bo myslalam ze to nieco pozniej nastapi... Natanielem chyba pozniej ruchy byly dla oka widoczne! fajnie , czekam na jeszcze:-D:-D:-D i ciesze sie jak dziecko

Ostatnia edycja:
no wlasnie nie wiem ;O!! ale szczerze mówiac to druga ciaza mi szybciej leci bo mam dziecko i robota i tak leci z luska sie dluzylo bo nie mialam zajecia i ciagle liczylam dni i tygodnie ;)

Cleopatra ja przed porodem miała płaską brodawkę w jednej piersi, gin mówił, że mogę z niej nie karmić. ale bez problemu karmiłam z tej piersi, teraz brodawka jest ładnie wyciągnięta już ;) nie trzeba na starcie się poddawać tyle ci powiem. bo cyckowanie fajne jest i powinno się o nie walczyć :)
blue, ja nie wyobrażam sobie że nie karmiłabym małego. to dla mnie naturalna rzecz i oczywiście Gabryśka będę karmić.

tak w ogóle to chciałam wam podziękować za wsparcie, a to jak czytam te wasze historie to az się usmiecham i zapominam choć na chwilę

fajnie ,że się mamy i możemy wygadać

reklama
Olich haha ja mam podobnie...karmienie piersią się wygodniejsze i o wiele tańsze :-D Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie!

Ivi to widzę że u ciebie tak jak u mnie dzieci same się odstawiały :-D mój w pół roku właśnie na rzecz innego jedzenia :tak: Teraz pije już tylko mleko krowie ze szklanki bo mm nie ruszy... to samo z butelkami...

Blanka gratuluję kopniaczków!! Wiem jak one cieszą! :-D

Mały mój też zasówa tak że bez problemu przez skóre da się wyczuć :tak: Konrad jeszcze za mało cierpliwy ale mąż bez problemu wyłapuję kuksańce malucha! Kocham to... bo po kilka razy dziennie mały ma takie akcję "dostaje ADHD" i dzięki temu człowiek jest spokojny o tego bąbla!

Vinga też uważam ze karmienie jest jedną z najpiękniejszych chwil...

Do góry