reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

hej
nie odzywałam się kilka dni, bo byłam z Tymkiem (moim najstarszym) na badaniach w szpitalu. Jak mi złość opadnie to troche opiszę.. ale jeśli któras by miała wylądować w Gdańsku na Polankach z dzieckiem, to niech się zastanowi.. takiej rutyny, braku zainteresowania dzieckiem nigdzie wcześniej nie widziałam.. Mały jest totalnie zrażony do lekarzy i pielęgniarek, które do tej pory bardzo lubił :-( ja jestem wrak psychiczny, wląśnie piję Karmi i udaje że się upijam...

reklama
Blue, a ja myślałam, że ty Karolina jesteś hehe czyli jest jedna :p a Kaś jest rzeczywiście dużo :)

ja dziś miałam bardzo intensywny dzień. zmęczona jak nic ale szczęśliwa :D kredyt od razu pani powiedziała, że dostaniemy hehe - mój tata jako współkredytobiorca dużo nam w tym pomógł, więc umówiliśmy się na spisanie umowy przedwstępnej u dewelopera :) w piątek lub poniedziałek będziemy podpisywać :) czuję jakby to mieszkanie już nasze było i jestem z tego powodu taka szczęśliwa :)
goście pojechali więc dokańczam zupkę dla mężula - dziś szczawiowa - tak sobie Gabik zażyczył :p

jeszcze nie dali, pani powiedziała że to raczej mało prawdopodobne żeby nam nie dali, żeby się nie martwić :) a na decyzję oficjalną się czeka ok miesiąca

Olich: Moje kondolencje..

kajtek: 100lat, 100lat Zdrowia, Szczęścia i słodyczy tego Ci Cleopatra życzy :-D
p.s. ja też dziś miałam chęć na czekoladki i tym sposobem pół pudełka ptasiego mleczka spałaszowałam :)
za to teraz na kolacje makaron z ostrym sosem pomidorowym z chili :-)

mam jeszcze pytanko:
wiem że są tu laski z Wrocławia i chciałabym żebyście poleciły mi jakiegoś dobrego ginekologa
ja właśnie tam chcę się wybrać do lekarza po pierwsze dlatego żeby mieć pamiątkę na 3D a tu u nas bliżej nikt nie ma,
a po drugie jak już będę to sprawdzę u innego lekarza czy wszystko ok.

ile taka przyjemność kosztuje?

chcę też zapytać i lekarza i was czy któraś miała problem z piersiami?; moje brodawki nie są wypukłe i obawiam się czy będę mogła karmić a mój gin nie wiem po co każe mi czekać do końca ciąży

Blue W każdym domu jest co innego nie mówiąc o miastach! U mojego męża na przykład wigilijny stół wyglądał zupełnie inaczej niż u nas :-D

Vinga
w takim razie po cichu gratuluję!! Wyobrażam sobie twoją radość!!

Ivi
o masz.... naprawdę współczuję.... bo mogę sobie to tylko wyobrazić... ja idę 7 stycznia z malym do szpitala na badanie oczu... aż się boję tej narkozy... :-(

wiesz co kleopatra to zobaczylabys moje wkleesle jak cholera tez sobie wyciagalam a i nic to nie dalo moje karmienie przez mierwszy miesiac to koszmar , mala zanim zlapala piers to minelo 10 minut a pozneij co chwile ja gubila i w kulko ;( strasznie bylam tym zmeczona ale wykarmilam ja przez 7 miesiecy i bardzo milo to wspominam ;) pomimo problemow trzeba wiele sily i motywacji bo moja np.malutka prawie nie umiala ssac a niektóre dzieci takie sa sprytne ze odtrazu za cyca i heja ;)

a tak apropo pytanie do mam czy wszystkie bedzieice chcialy karmic piersia ? napiszcie prosze nikt was nie osadzii , to przecierz prywatna sprawa, mam wiele kolezanek które poprostu nie chcialy .

reklama
Ja chce.... i pewnie będę... Konrada karmiłam bez większych problemów i z płaczem rozstawałam się z tą bliskością jak mały sam po pół roku wolał inne jedzenie niż pierś. Odstawił się zupełnie sam a chciałam karmić do roku...

Nie potępiam jednak matek które nie chcą... bo to jednak bardzo indywidualna sprawa a niektóre po prostu nie mogą... lub po prostu nie chcą...

Do góry