reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

akuku. ja byłam w 6 tygodniu (tzn przełom 6/7 i juz serducho było) wiec nadzieja na bicie jest :)

ikasia- zrób jak ci serce dyktuje. jezeli czujesz,ze chcesz w ciazy odpocząc, to nie ma co mieć skrupułów. :) a z drugiej strony jak lubisz pracę... to może 1/2 etatu ??

reklama
fiuufiuu to nie chodzi o to czy lubie czy nie...tylko ze ja jestem przedstawicielem handlowym...wiec praktycznie caly dzien w samochodzie...w dodtaku bez klimatyzacji...;/

ja chyba jeszcze nei zaczelam sie cieszyc ... jakos to do mnie dotrzec nie umie ... wie narazie maz i moja przyjaciolka ... no i dziewczyny na bb :) ze starej ekipy grudniowej 09

fiuufiuu to nie chodzi o to czy lubie czy nie...tylko ze ja jestem przedstawicielem handlowym...wiec praktycznie caly dzien w samochodzie...w dodtaku bez klimatyzacji...;/

ja bym sie chyba nie zastanawiala ...

ja mam stresujaca prace /stresogennego szefa/ wiec ile dam rade to pociagne maksymalnie trzymajac nerwy na wodzy ale max lipiec ... no chyba ze bedzie jak w pierwszej ciazy ze nie moglam siadac za kolko - po prostu zasypialam w kazdej nadarzajacej sie pozycji !!! - wiec nie bylo jak do pracy jechac wiec trzeba bylo pojsc na l4

Ja mieszkam w uk i tu tak zwolnien nie daja, choc wbpierwszej ciazy dostalam od 7 miesiaca, w drugiej praktycznie od poczatku tak sie zle.czulam...a teraz no nie wiem zobacze... Ale jak tylko mnie cos zacznie kluc czy bolec (bo pcham dosc ciezkie wozki i dzwigam) to ide na zwolnienie, mam nadzieje ze lekarz da.
Za dlugo sie staram by ryzykowac,.choc glupio mi troche, bo tu ciaza to nie choroba i racja ale oszczedzac sie trzeba, szczegulnie z dzwiganiem .
No zobaczymy.
Ide sie myc i spac bo w dzien juz zasypiam, ale staram sie nie bo jednak 2 dzieci w domku :p tak wiec dzis nie spie od 5 hehehe

Teraz chyba bexe musiala zaczac sniadania jesc rano bo nie jadam norlanie bo pracuje od 6 do 9.45 pn-pt
Wiec zawsze jadlam jak wracalam do domku.
A juz w zeszlym tyg. Mnie mdlosci w pracy dopadaly (myslalam ze pewnie z glodu przed@)hehe

Akuku - oczom nie wierze :-) strasznie strasznie mocno Cię ściskam i trzymam kciuki za bezproblemową ciążą! ... baaaaaaaaardzo się ciesze że Ci się udało :-)

spokojnej ciąży życzę również pozostałym dziewczynom :-)

Lorelain ja tez nie wierz, codziennie testy robie... Dzis mi tempka spadla i tak sie wystraszylam ze od 5 nie spie, ale teraz mi sie przypomnialo ze moge zbadac szyjke zeby sprawdzic czy @ sie zbliza (bo do wtorku ma czas) i szyjka twarda wysoko i zamknieta uff.
Kochana wlasnie przed chwila o Tobie myslalam i chcialam Cie znalesc i priva wyslac :-)
jak tam Twoja dzidzia.:-)

Anisen, wiem jaka młodzież jest w szkołach, chyba bym psychicznie nie wytrzymała. ja jestem od mniejszych dzieci 1-3 i przedszkole ale pracy w zawodzie niestety nie mogę znaleźć :-( jest na prawdę ciężko.
Ikasia, ja też mam wstręt do słodyczy ale w moim przypadku to dobrze, teraz preferuję słone smaki :) sądzę, że pęcherzyk powinnaś zobaczyć na usg :)
Tinka, witamy! ja będąc już w ciąży brałam abrakadabra leki homeopatyczne na oczyszczenie, które powinny spowodować poronienie. na szczęście wszystko jest ok. nie stresuj się na zapas. heh ja mam siostrę 18 lat młodszą, to dopiero jest różnica wieku! 5 lat to nie przepaść. Twoja córa ma śliczne imię, sama chcę tak nazwać córeczkę :tak:

piszecie już o L4, a ja nie wiem co mam zrobić. jestem na wychowawczym (bezpłatnym) i nie mam pojęcia co zrobić żeby iść na l4 płatne... chyba będę musiała wrócić do pracy ehh

reklama
Akuku - ja od razu po pozytywnym teście przestałam mierzyć tempke żeby się nie schizować, teraz musisz myśleć pozytywnie i wierzyć że bedzie dobrze :tak: moja dzidzia szaleje, brzuch mam duży to się śmieje że ma basen olimpijski do dyspozycji ;-) ostatnio nawet czuje kiedy ma czkawkę

vinga - sorki że się tak wtrące, ale możesz wrócić do pracy na 2 tygodnie i znowu iśc na l4 które będzie 100 % płatne

Do góry