reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

łóżeczko już rozłożone, Nataniel zachwycony już nim jest ;)
wiecie dziewczyny, każda z nas zna swoje dziecko i zna jego możliwości. ja wiem co on w nocy robi, nie kontroluje ruchów. potrafi głową o szczeble tak tłuc że mnie tym obudzi. dlatego turystyczne, stukając o materiał nic sobie nie zrobi. na tapczanik przyjdzie jeszcze czas ale teraz jest zdecydowanie za wcześnie.
ja kupiłam z baby design, kocham tą firmę na cudowny kojec, więc i łóżeczko z niej kupiłam. z przesyłką dałam 186 zł

reklama
Ha, ha, Inomama, uśmiałam się :-D Moje dziecię w ubiegłym roku przyszło z przedszkola "uświadomione" mówiąc : Mamusia, wiesz że dziewczynki nie mają siusiaków, bo widziałem, ze dziewczynki sikają spódniczkami :-)
Podglądacz mały :-)

Co do łóżka, to my małemu jak już wyrósł z łóżeczka to kupiliśmy takie już normalne łóżko tylko, że trochę krótsze. A spadał z niego co noc :-) podkładalismy mu kołdrę, żeby się nie poobijał :tak: Chyba z miesiąc to trwało zanim się nauczył :)

Inomama, poległam :D Wróciłam zmęczona po porannej sesji i...obudziłaś mnie :) Kochany szkrab.
Odnośnie poznawania siebie, pamiętam, że ja też chętnie poznawałam (wychodzi na to że każda płeć tak ma, nie tylko zabawa sisiorkami:p) i kiedyś, miałam wtedy chyba z 6 lat, przyszłam do mamy zapłakana. Spytała co się stało, a ja na to uniosłam spódniczkę, pokazałam psiochę i powiedziałam, że mam taką brzydką jedną stronę psiochy bo wisi bardziej :D
To był ubaw :)

laski, najgorzej, zę to nie szkrab już mały taki, chłop za miesiąc skończy 9 lat - tym bardziej nie wiedziałam jak zareagować:)

i naciśnijcie u mnie to na dole (SYGNATURKE znaczy!!!!:) mi się widzi, ze to chłop będzie, coś ma tam wystającego...

Vingo gratuluje lozeczka:-) warto zainwestowac w cos porzadnego, co nie rozwali sie po miesiacu.a jak jeszcze jest na co popatrzec ibpasuje do reszty to juz wogole:-)
a my wymyslilismy,ze jak sie urodzi male to nasza srednia pojdzie do starszej siostry do lozka pietrowego.to lozko z ikei jest o tyle fajne,ze dolna czesc jest calkiem na ziemi, a zimno nie jest bo i wykladzine mamy i gruby materac do tego lozka. Starsza lubi spac na gorze i uwielbiaja spac w 1 pokoju.takze ja z malenstwem bede spala w tym, co spalismy,jak sie nasza srodkowa urodzila.i w ten sposob dzieki wspanialym dzieciaczkom wydatkow zero;-).no chyba ze sie chlopak wykluje,to trzeba bedzie troche wystroj zmieni bo raczej rozowe korony nie baaardzo:-D

Delewarre ale sie usmailam z Twojej opowiesci:-)

a jadziewczyny zajadam sie chlodnikiem, przerobilam wczorajsze tzatziki, dodalam rzodkiewke, sok z burakow, do tego pokrojone jajeczko w osemki, jeszcze cieple na zimnym chlodniku.rewelacja!!!
jak ktos chce przepis,to moge napisac na dziale przepisowym:-D

dzis sie pakujemy do wyjazdu na pare dni,jade z dziewczynkami do kolezanki!chce sie troche wyrwac z codziennosci.zmeczona jestem bo mnie mala obudzila, a tu pakowanie naszej trojki...wogole jade pociagiem wiec troche przygoda, ale jedzie sie tylko godzine na szczescie:-)

takze pewnie mnie nie bedzie do weekendu.
buuuziaki dziewczyny!

Cześć Kobietki kochane! Bardzo się stęskniłam za czytaniem co u Was, wieczorkiem nadrobię wszystko, plotki ploteczki, bo bez tego będę w tyle hen heen! :)
Mam okazję do czwartku pobyć z moją miłością w Zawierciu, co prawda on w pracy, ale zawsze jakoś lepiej tu niż w mieszkaniu u matki. Mamy łóżko do sypialni, tylko materac kupić i kolejna rzecz już tworzy naszą ostoję. Powoli zaczynamy się tu meblować i coraz więcej jest tu NASZEGO. Gierkowe meble właściciela mam nadzieję szybko pójdą do piwnicy, a fe! Teraz lecę na targ coś kupić, a później mam przejażdżkę po całej Jurze Krakowsko-Częstochowskiej po hotelach łehee :( Załamię się. Buziam i do wieczorka! ;*

inomama po prostu walnełam takim smiechem przez tego rosnącego siusiaka ze szok, dzieci sa kochane
vinga ja w pierwszej ciazy smarowalam brzuch i piersi od samego poczatku i nie wyszedl mi ani jeden rozstep a nie wykorzystywalam niczego specjalnego tylko oliwke bambino dla dzieci na mokra skore zaraz po kapieli, teraz juz tez smaruje bo piersi urosly mi o 2 rozmiary i boje sie ze jak to bedzei w takim tempie szlo to mi popekaja

hehe małe dzieci są słodkie :)

Justynko to miłej zabawy życzę! odpoczywaj ile wlezie.
ja nie mogę się doczekać mojego wyjazdu, a to prawie 3 tygodnie jeszcze :(

Inomama, też bym nie wiedziała jak zareagować, nie dziwię ci się. to trudne tematy niestety i sama nie wiem jak dziecku takie rzeczy tłumaczyć.

inomama ale jaja heeh musialo cie zatkac, nastepnym razem wyslij go do męza heheh ;)a aprpop sygnaturki? to ja nic nie widzidzlam jak wlaczylam? a co ten dzidzius na babyastrology to ma niby plec wrozyc? tez chcem takiego ;))
vinga gratuluje zakupu ;)
miejski babndyta widze ze coraz lepiej ;))
Anisen niech malutka zdrowieje :)
jystynaj wypoczywaj :))

ale jestem glodna zjadlabym barszcz czerwony z uszkami :) a to dopiero na wigilie hehhehe a dzis na pocieszenie zaraz zrobie pomidorówke z wczorajszego rosolu ;)

Ostatnia edycja:
reklama
I ja się witam
Dopiero teraz udało mi się zajrzeć.

Inomama rykłam śmiechem:-D Kajcisław udany jest. Ja w Twojej sygnaturce ewidentnie siusiaka widzę:tak:. Przypomniałaś mi historię z moja córą. Teraz ma dwa latka , jakieś 4 m-ce temu byliśmy u moich rodziców, sobota. Mój dorosły 24 letni brat wychodzi z łazienki w samych majtach, chciał się nami przywitać dopiero potem iść się ubrać. A bokserki obcisłe miał. A moja córa zerwała się z moich kolan, bez krępacji złapała Go TAM pytając 'cio to"?:-D Myślałam, że się posikam wtedy. Do tej pory każdemu opowiada jak to złapała wujka za siusiaka:-D.

Anisen zdrówka dla Kini, p.s. robiłam kurczaka z Twojego przepisu-pyszota:-)
Justynko dawaj ten przepis koniecznie:tak:
Vinga super, że Nat zachwycony łóżeczkiem. Wg mnie też trochę jest za mały na takie dorosłe łóżko. Zresztą to nie od wieku tylko od dziecka zależy. Bo moja dwulatka też ciągle nam spadała i zamówiłam jej barierki. Ale nadal tak się wierci, ze w nocy tylko słychać jak uderza główką o barierki.

Upiekłam wczoraj pasztet z cukinii -mniam

Do góry