reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

wiecie co ja mam takie rozstepy na brzuchu po 1 ciazy ale juz blade ze sie zastanawiam czy teraz jak tyle nie utyje i bd dbala i smarowala to czy one wyjda czy nie? no bo chyba nie powinny co? czy jak brzuch sie znów naprezy to beda czerwone? nie chce :( i nowym tez dziekuje ;(
ale tylko sie pocieszam tym ze moje dziecko niezaleznie od pllci chyba bedzie tarzzanem haha no zeby w 15 tygodniu tak mnie juz w srodku walilo i pukalo ;) niewieze hehe :-D

reklama
Bluelovi mi te rozstepy co mialam,np.pod piersia zrobily sie biale i nie sa tak widoczne.chyba czesto wlasnie bieleja.

a ja wpadlam tak na chwile pochwalic Vinge. Otoz bardO mi sie podoba nasza lista styczniowych mam. Poprzegladalam niedawno troche na innych miesiacach i czesto te info na tych listach sa takie bzdurne juz nawet nie potrafie przykladu podac.a u nas najwazniejsze wlasnie jest na tej lisci, lista jest taka wesola i te slodkie'chlopczyk' a nie po prostu chlopiec.
Vingo gdybys przy okazji mogla zmienic mi termin porodu na 22 stycznia i dodac imie chlopca Sebastian obok dziewczynki Maja;) z gory dzieki

Bo Vinga zrobiła kawał dobrej roboty! :-D

Blue współczuję tych rozstępów...:-( ale to chyba jest kwestia genowa a nie wielkości brzucha bo ja nie miałam żadnego. Cycki mi tylko strasznie popękały od karmienia ale na szczęście bruzdy były bardzo płytkie i w sumie już tego nie widać. Jestem ciekawa jak teraz będzie... Moja mama z bratem przytyła 25kg i nie miała żadnego więc jestem ciekawa...

Oj Adrian to nieźle wali... Mąż już codziennie jest w stanie wyczuć jego kopniaki przez skórę brzucha! :tak: ah... kocham ten czas... najpiękniejszy okres ciąży..

Wkurza mnie mój suwaczek... jak czytam w jakimkolwiek kalendarzu ciąży to moja ciąża jest zawsze o tydzień starsza - patrząc na to co wychodzi mi z USG... bo według niego skończyłam już 17 tydzień...

Klepsydra - witaj :) Ja niestety nie z Wrocławia, tylko z samego południa Dolnego Ślaska, ale ktoś tu był z Wrocławia, tylko, że teraz nie pamiętam kto :-)

Tak, Vinga kawał dobrej roboty zrobiła :-) Buziaki :)

Ja mam jakiś leniwy dzień, nic mi się nie chce. Mojego szefa nie ma ( na urlopie) więc w pracy luz :) Może uda mi się wcześniej wyrwać. Nie mogę już tych upałów przetrwać a tu zapowiadają, że jeszcze gorzej będzie :baffled: Jakiś basen dmuchany Mikołajowi muszę kupic, wystawię w ogrodzie i sama będę się moczyć :)

jejku dziewczyny, zaraz się zaczerwienię :p po prostu robię to co należy robić ;) a że chce to jak najlepiej robić to cieszę się że to doceniacie :) miło się coś takiego czyta ;-)

Blue, stare ci na pewno nie wyjdą ale mogą się nowe porobić. ja też portkami trzęsę, na brzuchu nic nie mam ale na udach i po bokach jest rozstęp na rozstępie. aż gin jak je widział to ogromne oczy zrobił. teraz nawet nie kupiłam jeszcze niczego do smarowania, a raczej powinnam już smarować. nawet mój P zauważył że pępek mi już wysadza! coś wcześnie.

U mnie jeszcze nie czuć przez brzuch ale ja mam łozysko w przedniej ścianie więc dlatego pewnie ;)

Vinga ja również chciała bym podziękować i pogratulować. Super robota :)) Wielki podziw.

A my dzis w domu bo Kinga ma antybiotyk : zapalenie ucha i do tego gardło :( Czekam na rowerek dla niej, jak przyjdzie dzis to będzie mega ryk bo nie wyjdzie z nim :(
Vinguś smaruj już. jak masz tendencje do rozstępów to musisz mocniej dbać o skórę :( ja tak mam i już mama prefecta w użyciu

Anisen, zebrać się nie mogę, żeby kupić. zawsze albo coś ważniejszego albo zapomnę :zawstydzona/y: ja też na przedniej ścianie mam łożysko, podobno to często przeszkadza w czuciu ruchów,

czekam na kuriera, łóżeczko małemu ma przywieźć.

dziewczyny czy któraś z was mieszka może na 4 piętrze bez windy? jest bardzo realne, że w najbliższym czasie zakupimy mieszkanie, niestety to 4 piętro- ale cena taka że grzech nie kupić. jak radziłyście sobie z wózkiem?

Ostatnia edycja:
reklama
Zazdroszczę Vinga tego oczekiwania na łóżeczko-pamiętam w pierwszej ciąży też jajko znieść chciałam. Teraz mam już prawie wszystko, a jak będę wiedzieć kto tam w brzuszku siedzi to skonkretyzuję plany zakupowe.

Do góry