reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

wiecie co ja mam takie rozstepy na brzuchu po 1 ciazy ale juz blade ze sie zastanawiam czy teraz jak tyle nie utyje i bd dbala i smarowala to czy one wyjda czy nie? no bo chyba nie powinny co? czy jak brzuch sie znów naprezy to beda czerwone? nie chce :( i nowym tez dziekuje ;(
ale tylko sie pocieszam tym ze moje dziecko niezaleznie od pllci chyba bedzie tarzzanem haha no zeby w 15 tygodniu tak mnie juz w srodku walilo i pukalo ;) niewieze hehe :-D

reklama
Bluelovi mi te rozstepy co mialam,np.pod piersia zrobily sie biale i nie sa tak widoczne.chyba czesto wlasnie bieleja.

a ja wpadlam tak na chwile pochwalic Vinge. Otoz bardO mi sie podoba nasza lista styczniowych mam. Poprzegladalam niedawno troche na innych miesiacach i czesto te info na tych listach sa takie bzdurne juz nawet nie potrafie przykladu podac.a u nas najwazniejsze wlasnie jest na tej lisci, lista jest taka wesola i te slodkie'chlopczyk' a nie po prostu chlopiec.
Vingo gdybys przy okazji mogla zmienic mi termin porodu na 22 stycznia i dodac imie chlopca Sebastian obok dziewczynki Maja;) z gory dzieki

Bo Vinga zrobiła kawał dobrej roboty! :-D

Blue współczuję tych rozstępów...:-( ale to chyba jest kwestia genowa a nie wielkości brzucha bo ja nie miałam żadnego. Cycki mi tylko strasznie popękały od karmienia ale na szczęście bruzdy były bardzo płytkie i w sumie już tego nie widać. Jestem ciekawa jak teraz będzie... Moja mama z bratem przytyła 25kg i nie miała żadnego więc jestem ciekawa...

Oj Adrian to nieźle wali... Mąż już codziennie jest w stanie wyczuć jego kopniaki przez skórę brzucha! :tak: ah... kocham ten czas... najpiękniejszy okres ciąży..

Wkurza mnie mój suwaczek... jak czytam w jakimkolwiek kalendarzu ciąży to moja ciąża jest zawsze o tydzień starsza - patrząc na to co wychodzi mi z USG... bo według niego skończyłam już 17 tydzień...

Klepsydra - witaj :) Ja niestety nie z Wrocławia, tylko z samego południa Dolnego Ślaska, ale ktoś tu był z Wrocławia, tylko, że teraz nie pamiętam kto :-)

Tak, Vinga kawał dobrej roboty zrobiła :-) Buziaki :)

Ja mam jakiś leniwy dzień, nic mi się nie chce. Mojego szefa nie ma ( na urlopie) więc w pracy luz :) Może uda mi się wcześniej wyrwać. Nie mogę już tych upałów przetrwać a tu zapowiadają, że jeszcze gorzej będzie :baffled: Jakiś basen dmuchany Mikołajowi muszę kupic, wystawię w ogrodzie i sama będę się moczyć :)

jejku dziewczyny, zaraz się zaczerwienię :p po prostu robię to co należy robić ;) a że chce to jak najlepiej robić to cieszę się że to doceniacie :) miło się coś takiego czyta ;-)

Blue, stare ci na pewno nie wyjdą ale mogą się nowe porobić. ja też portkami trzęsę, na brzuchu nic nie mam ale na udach i po bokach jest rozstęp na rozstępie. aż gin jak je widział to ogromne oczy zrobił. teraz nawet nie kupiłam jeszcze niczego do smarowania, a raczej powinnam już smarować. nawet mój P zauważył że pępek mi już wysadza! coś wcześnie.

U mnie jeszcze nie czuć przez brzuch ale ja mam łozysko w przedniej ścianie więc dlatego pewnie ;)

Vinga ja również chciała bym podziękować i pogratulować. Super robota :)) Wielki podziw.

A my dzis w domu bo Kinga ma antybiotyk : zapalenie ucha i do tego gardło :( Czekam na rowerek dla niej, jak przyjdzie dzis to będzie mega ryk bo nie wyjdzie z nim :(
Vinguś smaruj już. jak masz tendencje do rozstępów to musisz mocniej dbać o skórę :( ja tak mam i już mama prefecta w użyciu

Anisen, zebrać się nie mogę, żeby kupić. zawsze albo coś ważniejszego albo zapomnę :zawstydzona/y: ja też na przedniej ścianie mam łożysko, podobno to często przeszkadza w czuciu ruchów,

czekam na kuriera, łóżeczko małemu ma przywieźć.

dziewczyny czy któraś z was mieszka może na 4 piętrze bez windy? jest bardzo realne, że w najbliższym czasie zakupimy mieszkanie, niestety to 4 piętro- ale cena taka że grzech nie kupić. jak radziłyście sobie z wózkiem?

Ostatnia edycja:
reklama
Zazdroszczę Vinga tego oczekiwania na łóżeczko-pamiętam w pierwszej ciąży też jajko znieść chciałam. Teraz mam już prawie wszystko, a jak będę wiedzieć kto tam w brzuszku siedzi to skonkretyzuję plany zakupowe.

Do góry