reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć Dziewczyny,
Nie zdążyłam jeszcze prześledzić Waszych wszystkich wpisów id wczoraj rana, ale chciałam podzielić się z Wami obawą :(
Jestem po usg, wymiary malucha i cała reszta ok (jeszcze nie wiem czy córcia czy synek), ale okazuje się, że TSH mam za wysokie i zostałam pilnie skierowana do endokrynologa... w sumie, to się zdziwiłam, bo miałam nieco ponad 4, a tu okazuje się, że w ciąży norma jest 2,5 dlatego muszę do specjalisty... powiedzcie, czy któraś z Was wie o co kaman z tą tarczycą i czy jak będę brać leki to maluszek urodzi się zdrowy? umieram z nerwów :(

reklama
Siva juz ci pisze oczywiście ma to jakiś wpływ ja miałam w pierwszej ciązy tak zresztą nie mogłam zajśc i cykle popierdz.. miałam wiec największy wpływ ma na zajscie oczywiscie wizyta u specjalisty konieczna !!!
usg pewnie zrobi tarczycy by sprawdzić czy nie ma czegos na pewno dostaniesz jod eudyrox czy jak to sie tam pisze 50lub75 i codziennie bedziesz musiała zażywać
i nic się nie martw !!!

ach i nie czytaj głupot na forach lepiej do endokrynologa to najpewniejsze źródło on ci poradzi po co stresować się na zapas

mi niedoczynnosc tarczycy znikła po 1 ciąży ! teraz mój wynik to 2,25 gin widział nie mówił nic no ciekawa jestem nie widziałam ze dla ciezarnych norma taka niska ??

Ostatnia edycja:
Dole28, dzięki - uspokoiłaś mnie trochę. Wizytę u endokrynologa powinnam mieć już za kilka dni - jutro potwierdzą mi termin wizyty, a na fora masz racje (inne niż nasze) nie wchodzę, bo boję się głupot naczytać... nawet mój gin chyba nie chciał mnie na zapas straszyć, bo jak zapytałam, czy to może mieć wpływ na na zdrowie moje lub dziecka odpowiedziała tylko, że na dziecko i nie rozwijał wątku. Mam nadzieję, że dalej będzie wszystko ok i naszemu kochaniu nic nie grozi...

Witam z rana :)
Nie było mnie chwilkę, bo jakiś taki czas ostatnio mam zorganizowany co do minuty :) A jak mam chwile wolną to śpię :) Jeszcze wczoraj z mamą po lekarzach, bo ją pszczoła użądliła w czoło, a uczulona jest :-( (mamy swoje pszczoły, ale ja to się do nich nie zbliżam ;-)). I tak jej spuchło oko, że w ogóle oka nie widać, tylko tak jakby miała przyklejoną bułkę kajzerkę. Chciałam jej zdjęcie zrobić, ale się nie dała ;-)

Poczytam sobie co tu się działo jak już do pracy dojadę :)

Siva, ja mam hashimito i niedoczynnosc tarczycy, poziom hormonu powinnam mieć ok 1,0 od kilku lat biorę po prostu co rano hormony tarczycy i już, w ciąży co miesiąc kontrola TSH i FT4 przy dobrze dobranej dawce leków nic nam nie grozi :)) endokrynolog wszystko Ci wyjaśni umów się koniecznie.

Siva ja tez mialam przed pierwsza ciązą niedoczynnosć tarczycy i bralam wlasnie euthyrox 25 i bralam go tez przez jakis czas w ciazy i jeszcze jodid bralam i córcia urodzila sie zdrowac. tak ze sie nie przejmuj tylko idz do endokrynologa on da ci leki i bedzieesz juz pod kontrola, bedzie dobrze
u mnie natomiast dziewczyny znowu problem, wrocily brudzenia - jestem znowu przerazona, a tak bylo dobrze, akurat dzsiaj rano pomyslalam ze mija tydzien w ktorym czulam sie idealnie i nie bylo problemow z brudzeniem. mam nadzieje ze to chwilowe i nic powaznego, tak sama siebie uspokajam
delleware cholerne osy i inne owady, ja ich nienawidze, mnie strasznie komary gryza a moja corke jak ugryza to ma placki na pol ciala, ostatnio nawet lekarka rpzepisala nam jakis specyfik wlasnie na taka okolicznosc

przepraszam ze sie wcinam i nie na temat, ale mam male pytanko.. czy ktoras z was farbowala oststnio wlosy?? Maz zrobil mi niespodziankę i umówil mnie do fryzjera a ja mam obawy... POMOCY!!

reklama
elama ja tez farowalam gdziew w 4 tygodniu ciazy a teraz juz sobie farbe kupilam bo nie umiem patrzec na ten kolor, taki wyplukany mi sie zrobil wiec tez bede fabowala, z rudych tym razem na czekolade, tylko jest czasem niespodzianka bo podobno w ciazy inaczej moze farba chwycic

Do góry