reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam się i ja.
Zero weny na pracę. O 5 rano gotowałam jeszcze zupę ogórkową bo popołudniu w upale nie dałabym rady.
U mnie jeśli chodzi o płeć to raczej po równo. U męża w rodzinie są 2 dziewczyny i jeden chłopak. U mnie dwóch chłopców i moja córcia. Więc na dwoje babka wróżyła.

Ze strony mojej rodziny to tak dziwnie i śmiesznie trochę. Mój tato jest młodszy od swojego brata o 11 lat. Ja jestem młodsza od mojego brata o 11 lat. Mój brat ma dwóch synów gdzie różnica wieku między nimi to (kto zgadnie????????) - 11 lat. Tylko ja się wyłamię. moja córcia będzie starsza o 3 lata od .... siostry lub brata. Zresztą, jak bym chciała czekać 11 lat to miałabym dziecię w wieku 44 lat. Trochę późno. Ja mam 36 i i tak się boję, żeby wszystko OK było.

Jutro idę z córcią rano na badanie krwi i moczu (robię raz w roku profilaktycznie) a potem wyjazd do Tuchowa i test PAPP-A.

reklama
Witam sie i ja ,ale na szybko bo zaraz spadam na zakupy:)

Inomama widziałam na fejsie te trampki-świetne są ! :)

Blue a ja w druga stronę mam schizy , ze bede mieć samych chłopców. U mnie w rodzinie jest tak po połowie chłopców i dziewczynek ale u męża - Jego ojciec ma dwoch braci jeden brat ma dwoch synow, teśc jednego syna czyli mojego m, aby trzeci brat ma corke ktora ma dwoch synów :)

Jeja myślałam że z pół godz. Drzemałam a tu 3:szok:

inomama- fajny masz nik przywiązałam się :) pochwal się tramposzkami ja mam wszystkie jednokolorowe :( a trampki i baletki uwielbiaaaaam okrutnie

dona - ja też jak nieraz coś kupie to okazuje się że to niest to wymarzone amciu (tylko ja nie rozumiem co czytam ;)

agagsm - też mi zawsze tętno rośnie, a ostatnie dwa badania to ledwo na czas żołądek z nerwów się uaktywniał i hooopla armagedon

ikasia- u mnie też znowu skwar dobrze że zostawiam tą pogode bo ma być teraz tu powyżej 30 a w Pl do 20 i ma lać kocham lanie i niską temperature :)

bluelovi - u mnie czysty strzał będzieod
rodzeństwo taty: 5 dziewczyn i 2 chłopaków
od mamy: 4 dziewczyny
ja mam brata ale mój R ma 3 braci,
coś mi się zrobiło w głowę wogole nie chce wiedzieć kogo noszę ja strasznie chce dziecko a cooo sie kryje. Wiadomo inaczej gdyby jeden szkrab już tu obok latał :)

Co dziś mam robić ze sobą matko wogole nie mam zajecia zazdroszcze wam tych prac tych obowiazkow ja rok nie pracuje cos mnie trafia, a moje dziecie wroci z pracy dzis okropnie pozno nie mam kogo maltretowac :(

I ja się witam:-)
Ale pogoda piękna u nas, choć pewnie będzie grzało. Moja córcia coś dzisiaj bez humoru, zawoziłam do babci, jakaś taka smutna. Nie chciała się ze mną rozstać. Dopiero jak babcia lizaka dała to puściła mamę. Jutro wzięłam wolne, porobię badania, posprzątam w domu i poświęcę jej trochę czasu. Tylko zastanawiam się czy uda mi się z małą zrobić badania, ale to chwila może jakaś pielęgniarka mi szkraba popilnuje przez 2 minutki.
Więc usprawiedliwiam się, ze pewnie przez weekend nie zajrzę, w poniedziałek dopiero:tak:.

Salii Ja Cię, ale historia:szok:, mrożąca krew w żyłach, dobrze, że wszystko się ułożyło tak jak się ułożyło.

Kurcze tak piszecie o prasowaniu , a u mnie w domu też się piętrzy:dry:, odkładam z dnia na dzień:baffled:

W mojej rodzinie więcej chłopaków (jeśli chodzi o moje pokolenie) nas bab jest 3 a facetów 10.
Ja zawsze uważałam, że będę miała samych synów :D bo mi się żadne żeńskie imiona nie podobały. A teraz.... dla dziewczynki mam, a dla chłopaczka... żadne nie podoba się M. Zobaczymy jak to będzie ;)

Co do nicka, Salli to skrot od Salligia - nicka jaki sama sobie nadałam chyba z 16 lat temu :) A Salligia to słowo które powstało z pierwszych liter łacińskich nazw grzechów głównych :rofl: (Superbia, Avaritia, Luxuria, Invidia, Gula, Ira, Ascedia) - przy czym, jako że grzech nieczystości wydaje mi się najprzyjemniejszy, postanowiłam powtórzyć one L z Luxurii :rofl:

A co do prasowania, kiedyś lubiłam. Siadałam przed tv i mogło mnie nie być cały dzień. Teraz mi szkoda na to czasu :D Ale dziś chyba w końcu muszę się za nie zabrać... Bo od wczoraj ambitnie odgruzowuję mieszkanie bo za dużo niepotrzebnych pierdół się nazbierało.

a proszę bardzo:)
trampki.jpg

wydaje się mi, ze Zdzisław vel Kajetan będzie zachwycony.
I bardzo podoba się mi, ze siostra wpadła na pomysł taki, ze robiąc buty, może sobie zarobić!

Załączniki

• trampki.jpg
    trampki.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 35
Tak w zasadzie z tą płcią to nie warto patrzeć na swoją rodzinę tylko na rodzinę męza/partnera ;) bo to od nich zależy czy chłopak czy dziewczyna.
U mnie w rodzinie J do 2009 sami chłopcy po czym sie worek z dziewczynami rozwiązał ale i tak wiecej facetów niz dziewczyn. J ma tylko brata, ma 3 kuzynów i tylko 1 kuzynkę. jego brat ma syna, kuzyn ma syna, kuzynka teraz bliźniaki ( synów) a drugi kuzyn córkę , u nas córka i syn. Jakby nie patrzeć to na syna bardziej mi szło ;) Wogóle rodzina mojego męza strasznie mała i ... wogóle nie zżyta. więcej ma kontaktu z obcymi ludźmi niż z ciotką czy wujkiem. ale to przez to ze dziadek J pochodzi z litwy, babcia mieszkała przed wojną we lwowie i zaraz po wojnie zostali wysiedleni. Byli polakami to ich wywalili z ich własnych domów.
mój nik, hmm strasznie dawno, chyba z 10 lat temu czytałam wiersz w którym było : "ani sen, ani jawa" i zrobiłam sobie zlepek z tego bo potrzebowałam niku do pewnego forum ;) Przeszukałam net nie było nigdzie tego słowa, potem sie pojawiło ;) A ja hmmm trudno mi sie z tym rozstać ;)

Inomama - tak oto ręce dwie mogą zrobić takie dzieło to normalnie jak naklejka wygląda. Super a gra juz wiem zgadzam się dość specyficzna. :-)

Salli - łomatko dość solidnie skonstruowany ten nik :-)

Dobra pora się zacząć ruszać ja jeszcze pod kołdrą prasowanie, pakowanie coś ugotować musze. Mam tak w kratke zamiast juz latać to ja dwa dni żagiel w d*** że tak powiem i dwa dni zero entuzjazmu a tak mi sie jechac nie chce ze hej :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Inomama - nie zaciukałam aktorów, ale teraz bym najchętniej zaciukała aktorów, reżysera, autorkę sagi, operatorów kamery... I tak dalej.

Blue - ja nic na plusie, w pierwszych tygodniach przytyłam jakiś kilogram, bo nieco swój sport ukochany odstawiłam, ale teraz zastąpiłam go pływaniem i znów mam 0kg na plusie.

Anbas - Pustiszi odnośnie alergii ma chyba rację. Rzadko gdzie jest napisane, że coś można w ciąży. To chyba tak zachowawczo, aczkolwiek warto przestrzegać ulotek. Nie stresuj na zapas :)

Justynaj - w H&M jest specjalny dział dla kobiet w ciąży? Czy kupujecie po prostu większy rozmiar?

Salli - ważne, że w tej historii wszystko się dobrze dla Ciebie skończyło i że się koniec końców nie spotkałaś.

Cholercia, zawsze jak zaczynam pisać posta to wiem co mam napisać, a jak już napiszę, to zawsze o czymś zapominam, a później już nie chce mi się edytować. Ugh!!!

Odnośnie wezwania - w poniedziałek do mieszkania (tu w Bytomiu) przyszedł policjant, z wiadomością, że chce rozmawiać z Martą W. Otóż to ja :) Pan Policjant na to, że w sprawie odnośnie podejrzenia popełnienia oszustwa/przestępstwa. Moje oczy wielkie w sekundę się zrobiły jak pięciozłotówki. Odnośnie transakcji na allegro. Hmm hmmm, mnóstwo transakcji wykonuję, sprzedaży, kupna, nie wiem o którą chodzi. Jak powiedział "Saga Zmierzch" zbladłam. Sziten!!! Idę do pokoju, i wyciągam zza drzwi paczuszkę z 4 tomami tejże sagi, zapakowana, zaadresowana, gotowa do wysłania i przykryta toną kurzu :)) Aukcja z kwietnia. Ups. Na śmierć zapomniałam. Pan policjant się uśmiał, mnie do śmiechu nie było, bo byłam pewna, że wysłałam, ale jak widać miałam tylko taki zamiar. Szkoda tylko, że Pani nie dała jakiegoś upomnienia na allegro, wiadomości meilowej, telefonu, tylko od razu na komendę. No i wczoraj zeznawałam na komendzie w Bytomiu, ponad godzinę :) Ale więcej przy tym śmiechu było, bo i policjant fajny się trafił :)

Dziś mamę zawożę do Krakowa na pociąg, bo wyjeżdża na Ukrainę na ponad dwa tygodnie, troszkę mnie w bambuko z tym wyjazdem zrobiła, bo do nas do mieszkanka do Zawiercia w tym czasie jechać nie mogę, bo się tu muszę opiekować psem i wszystkim naraz :( I tyyle czasu bez Mariusza, bo on codziennie pracuje :( Katastrofa. A po Krakowie raz tylko jeździłam jak na festiwal filmów górskich jechałam, a tak to nigdy i aż się boję :D

reklama
hej
u nas fajnie
moja siostra 32 brat 30 ja 27 mój brat 18 !
wiec fajnie na przemian
moja siosta ma córcie i chłopczyka
mój brat córcie
ja syna
ale zauważyłam tendencje ze jak kto pierwszy ma córcie to czesciej 2 dziecko to syn
a jak mam syna to 2dziecko to też syn
w moim kręgu tak przynajmniej jest tylko jedna moja ciotka miała syna i córkę później tak wszystkie własnie tak :( czyli u mnie syn bedzie pewnie

wczoraj się napracowałam nawet trawe kosiłam później wyrzuty sumienia miałam ale tak sobie mysle że przecież to nie choroba ! a drugi trymestr bezpieczniejszy

Do góry