reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ej jak to czujecie .. Ja tylko wzdęcia i bąki raczej odczuwam nic mnie nie muska :( troszkę wam zazdroszczę tzn. Nie może nie zazdroszcze bo nie lubię ale ciesze sie że czujecie te łaskotania a ja też chce. :-( Byłabym taka taka pewniejsza.

reklama
Ehhh...jakos sie zaczynam lekko stresowac ze jeszcze nic nie czuje :no: w pierwszej ciazy poczulam na przelomie chyba 19-20 a teraz juz zaczelam 16ty I ciagle nic...

witam

podczytuje na bieżaco ale weny brak. W ogóle to najchetniej bym nie wychodziła z łóżka, nic mi się nie chce.

w poniedziałek wizyta u gina zaliczona. Dziecie adhd jak starszy brat- w miejscu usiedzieć nie chciało ale raczki nóżki serduszko bije, więc wsztystko jest. Tylko zgłupiałam bo gin zapisała sobie 8-9 tydzień powiedziała że 8 skończony- aż tak opóźniona jestem???

cypriano coraz częsciej mówi o dzidziusiu, dziś rano przytula się do brzucha i mówi że dzidzi słucha, na koniec stwierdził, że tylko mój tłuszczyk słyszał-miłe dziecie...

Hej!
Ja podczytuję prawie codziennie z pracy, ale tez mało weny na pisanie:)
widzę, że u wielu z nas ciąża sprzyja mieszkaniowym planom. U nas podobnie. Zmieniamy na większe i chyba jak Anisen - będzie szeregówka, bo na razie dogadujemy szczegóły i tez dumamy skąd tyle kasy na wykończenie wziąć:) My i tak się trochę kredytujemy, ale bym chciała im mniej tym lepiej:)

gratuluję wszystkim wizyt!
Anbas: spokojnie - szybkie czucie ruchów zależy też gzie jest łożysko - więc w drugiej ciąży wcale nie musi być szybciej:)
Pustiszi: ja w pierwszej od 17 dopiero czułam muskanie, w 18 już solidnie! teraz jestem głęboko za wami, więc co tam nawet się nie doszukuję, choć widzę po wybrzuszeniu i jak leżę na plecach, to wiem w którym miejscu maluch leży, ale raczej nie macam go za dużo:)
olich: no to by wypadało, ze jesteś lutówką, albo twoja gin coś inaczej liczy? bo ja mam 13 tydzień w toku, a termin na 25.01 z OM, a z USG 29.01...
Ania: ja też jestem z wa-wy:)

macie jeszcze mdłości? bo mi chyba mijają w końcu - mięsa nadal nie bardzo tykam, ale jak zjem to przynajmniej nie nudzi tak okropnie, jedynie w kółko się odbija - ale widzę postęp:)

a że mi sie nic nie chce po przyjściu z pracy to normalka, ale pranie, obiad na kolejne dni, prasowanie - nic się choroba samo zrobić nie chce - taki pech;(

blulovi: ja mam + 0,5kg:)

dziewczyny jestem zalamana!!! :-(
Nie wiem czy pamietacie jak kiedys pisalam na watku ze alergie mam I ze nos caly czas zablokowany itd... No I zapytalam wtedy lekarza co moge do nosa I ten mi powiedzial ze moge sudafed w krpolach. I tak sobie w ostatecznosci psikalam rankiem I wieczorkem jak juz na serio nie moglam oddychac, ale cos mnie tknelo nagle I poczytalam opinie na necie I pisze ze tego leku NIE WOLNO w ciazy!!!! :( |I jastem zalamana...jesli przeze mnie cos sie stanie bablowi to sie chyba zabije ;:)sad::sad::sad:
Pocieszam sie troche chociaz ze zaczelam uzywac po 12 tyg...ale to I tak marne pocieszenie do stwierdzenia ze "leku nie stosowac w ciazy"

Bluelovi - aż zajrzałam do mojego paszportu ciążowego i jakoś mi średnio z tą wagą
07.05 - 73,1
28.05 - 73,0
26.06 - 73,5
dzisiaj 74 kg kiepsko rośnie a jem. Ale za to w brzuchu 4cm wiecej niż miesiąc temu:-)

Anbas - a mi się wydaje że żaden koncern farmaceutyczny woli nie pisać wzmianki o tym że wolno brać.. Bo w razie W odpukać... A jak psikałaś się już w ostateczności to chyba nie ma dużego zagrożenia no tak mi się wydaje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u mnie z kilogramami na minusie..od poczatku już -3kg...
A wlasnie, moze oddzielny wątek na kilogramy zalożymy??:)

reklama
Do góry