reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ej jak to czujecie .. Ja tylko wzdęcia i bąki raczej odczuwam nic mnie nie muska :( troszkę wam zazdroszczę tzn. Nie może nie zazdroszcze bo nie lubię ale ciesze sie że czujecie te łaskotania a ja też chce. :-( Byłabym taka taka pewniejsza.

reklama
Ehhh...jakos sie zaczynam lekko stresowac ze jeszcze nic nie czuje :no: w pierwszej ciazy poczulam na przelomie chyba 19-20 a teraz juz zaczelam 16ty I ciagle nic...

witam

podczytuje na bieżaco ale weny brak. W ogóle to najchetniej bym nie wychodziła z łóżka, nic mi się nie chce.

w poniedziałek wizyta u gina zaliczona. Dziecie adhd jak starszy brat- w miejscu usiedzieć nie chciało ale raczki nóżki serduszko bije, więc wsztystko jest. Tylko zgłupiałam bo gin zapisała sobie 8-9 tydzień powiedziała że 8 skończony- aż tak opóźniona jestem???

cypriano coraz częsciej mówi o dzidziusiu, dziś rano przytula się do brzucha i mówi że dzidzi słucha, na koniec stwierdził, że tylko mój tłuszczyk słyszał-miłe dziecie...

Hej!
Ja podczytuję prawie codziennie z pracy, ale tez mało weny na pisanie:)
widzę, że u wielu z nas ciąża sprzyja mieszkaniowym planom. U nas podobnie. Zmieniamy na większe i chyba jak Anisen - będzie szeregówka, bo na razie dogadujemy szczegóły i tez dumamy skąd tyle kasy na wykończenie wziąć:) My i tak się trochę kredytujemy, ale bym chciała im mniej tym lepiej:)

gratuluję wszystkim wizyt!
Anbas: spokojnie - szybkie czucie ruchów zależy też gzie jest łożysko - więc w drugiej ciąży wcale nie musi być szybciej:)
Pustiszi: ja w pierwszej od 17 dopiero czułam muskanie, w 18 już solidnie! teraz jestem głęboko za wami, więc co tam nawet się nie doszukuję, choć widzę po wybrzuszeniu i jak leżę na plecach, to wiem w którym miejscu maluch leży, ale raczej nie macam go za dużo:)
olich: no to by wypadało, ze jesteś lutówką, albo twoja gin coś inaczej liczy? bo ja mam 13 tydzień w toku, a termin na 25.01 z OM, a z USG 29.01...
Ania: ja też jestem z wa-wy:)

macie jeszcze mdłości? bo mi chyba mijają w końcu - mięsa nadal nie bardzo tykam, ale jak zjem to przynajmniej nie nudzi tak okropnie, jedynie w kółko się odbija - ale widzę postęp:)

a że mi sie nic nie chce po przyjściu z pracy to normalka, ale pranie, obiad na kolejne dni, prasowanie - nic się choroba samo zrobić nie chce - taki pech;(

blulovi: ja mam + 0,5kg:)

dziewczyny jestem zalamana!!! :-(
Nie wiem czy pamietacie jak kiedys pisalam na watku ze alergie mam I ze nos caly czas zablokowany itd... No I zapytalam wtedy lekarza co moge do nosa I ten mi powiedzial ze moge sudafed w krpolach. I tak sobie w ostatecznosci psikalam rankiem I wieczorkem jak juz na serio nie moglam oddychac, ale cos mnie tknelo nagle I poczytalam opinie na necie I pisze ze tego leku NIE WOLNO w ciazy!!!! :( |I jastem zalamana...jesli przeze mnie cos sie stanie bablowi to sie chyba zabije ;:)sad::sad::sad:
Pocieszam sie troche chociaz ze zaczelam uzywac po 12 tyg...ale to I tak marne pocieszenie do stwierdzenia ze "leku nie stosowac w ciazy"

Bluelovi - aż zajrzałam do mojego paszportu ciążowego i jakoś mi średnio z tą wagą
07.05 - 73,1
28.05 - 73,0
26.06 - 73,5
dzisiaj 74 kg kiepsko rośnie a jem. Ale za to w brzuchu 4cm wiecej niż miesiąc temu:-)

Anbas - a mi się wydaje że żaden koncern farmaceutyczny woli nie pisać wzmianki o tym że wolno brać.. Bo w razie W odpukać... A jak psikałaś się już w ostateczności to chyba nie ma dużego zagrożenia no tak mi się wydaje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a u mnie z kilogramami na minusie..od poczatku już -3kg...
A wlasnie, moze oddzielny wątek na kilogramy zalożymy??:)

reklama
Do góry