reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Anbas heheheh ja Cię mocno przepraszam rzeczywiście tak mi dźwięcznie było z dodatkową literką A. Już nie będe już się poprawiam heh :-)
A właśnie jak my poszliśmy do apteki nic zero żadnego syropu nawet wygoniła do lekarza a przecież w pl. Są bez recepty i bezpieczne oni się tak o wszystko boją. Hehe a teraz mi tak dziwnie jak się dowiedziałam prawdy że jesteś Anbas jaby mnie ktoś okłamywał ciągle hehehe

reklama
Cześc Kobietki.
U nas dzis leje, leje i leje :( dzieci mi sie wściekną :( buu. Ja sie dzis zastrzele. Jak nic.
Zrobie barszczyk, naleśniki z serem i ... bedziemy leżeć i oglądać bajki ;) Strasznie mnie łamie dziś , jakby mnie grypa brała :(
A do tego mąz dzis do 22 w robocie to ja oszaleje :(
Dzieciom kupiłam naczynia i sztućce Ikea , takie plastiki kolorowe. Są zachwycone. Kinga już sobie zaklepała róz i taki ciemny fiolet. Kupiłam komplet po 6 sztuk każdego to będzie też dla trzeciego łobuza jak tylko zacznie jeść. A że można myć w zmywarce to już luksus. A propos takich zakupów , jeszcze daleko ale jak będziecie kupować to patrzcie na kilka spraw : czy nie ma BPA, jakie ma nadruki ( czasem te nadruki schodzą po mocniejszym przejechaniu platikową łyżeczką) jeśli ma, i jak macie zmywarkę czy można w niej myc. Ja kupiłam kilka z canpola i z tommy tippy których nie mozna myć w zmywarce i ... wylądowały na półce jako rezerwa bo zazwyczaj nie chce mi sie myć tego osobno ręcznie.
Kupiłam na razie spioszki i koszulkę ale dla kamilki ( bratanicy) . wzięlam już rozmiar 68 bo zanim my tam pojedziemy mała będzie miała pewnie z 2 miesiące :) Ale widziałam ja na Skypie. cudna !!! Jak znajdę aparat to sie pochwalę ;) moim zakupem ale nie dla mojego ;)
ps : męza wzięlo i chciał kupić maleństwu śpioszki jak tlyko sie dowiedział że chłopiec. Tyle ze cena go mocno przeraziła. Na ale poszliśmy do najdroższego sklepu w Bonarce ;) szpioszki i kaftanik uwaga ... 160zł. Poszaleli. A i jeszcze miała pani ekspedientka nam wmawiała że ich markę kupuje np Angelina Jolie dla swoich dzieci ;)

Anisen - Gdyby nawet i sami święci kupowali to bym nic nie wzięła :) a niech sobie Angelina kupuje tani chwyt reklamowy naprawde. Przecież wypłata na kilka ciuchów i rób co chcesz.
Aaaa ja naleśniki smaże już ponad miesiac tylko patelni się nie mogę doprosić ukochany mój przypalił coś na teflonie i już po ptakach przywiera. Ja też może pojade do ikei odszukałam miejscowoś adres 50 km tylko od domu :)
a w Pl jade do Rampersa mega hurtownia dla dzieci ale ma tylko kilka sklepów w Pl i to u mnie na wschodzie ale upatrzyłam tam szczebelkowe łóżko :) identyczne i połowe tańsze niż tu :-)

ja kupiłam przez allegro bo ja mam najbliższą Ikee w Krakowie i to tak daleko ze do granic Krakowa 86 km a po mieście jeszcze ok 15 w jedną stronę.
I wiecie co ... strasznie mało rzeczy mi sie podoba z ikeii. Na pewno nie meble , nie pościel bo on maja swoje rozmiary i wymiary i potem nie dopasujesz do standardowych.

Ja chciałam pojechać po obrusy na stół i pudełka tekturowe bo są dużo tańsze niż tutejszych sklepach a'la domowych. I chciałam takie coś długiego przywiesza się do sufity taka siatka z dziurami na pluszaki o :)

witam

cały czas czytam co u was słychać tylko weny na pisanie brak

wczoraj miał byc imieninowy grill ale oczywiście cały dzień lało wiec imprezka w domciu

dziś wybrałam się do gina a się okazało, że jest na urlopie i gabinet zamknięty i tyle przyjemności...

Czikusia - syndrom wicia gniazdka :D coś o tym wiem : ) jestem w trakcie przeprowadzki, niby męcząca sprawa, ale daje jakiś rodzaj satysfakcji. Też biegam po sklepach i porównuję ceny :) Tryb oszczędność mi się włączył. Póki co mamy tu z moim mężczyzną bałagan, ale to chyba normalne po przeprowadzce, i mam nadzieję, że szybko się z tym wszystkim ogarniemy :)

Ja w Ikei uwielbiam szklanki, talerze, miseczki, łyżeczki i inne takie kuchenne akcesoria. A chodzić, błądzić po Ikei godzinami wręcz ubóstwiam! :) Czasami tylko w poszukiwaniu inspiracji.

Zamieniam się w pomidora. Mam obsesję na punkcie soku pomidorowego. Ostatnio sama w ciągu doby wypiłam dwa litry. Uwielbiam, ubóstwiam, mniam! Chyba całą zgrzewkę muszę sobie kupić. Właśnie wysłałam mojemu mężczyźnie sms`a, żeby się zaopatrzył w takowy i mi przywiózł :D
Wczoraj postanowiliśmy ze znajomymi pojechać w skały na Podzamcze nieco się powspinać. Mój mężczyzna się odprężył, bo dużo ostatnio na głowie ma, ja chciałam się powspinać, nawet jedną drogę zaczęłam robić, ale cholera! Mimo, że wydaje mi się, że nogi mam niespuchnięte, to jednak buty były jakoś dziwnie ciasne, a później włączył mi się strach przed uciskiem Dzidzi przez uprząż i postanowiłam tylko robić zdjęcia :) Ale popołudnie milutko spędzone :)

Zaczyna tu padać :(

Hej kochane piszecie o wiciu gniazdka hehe, ja dla moich chlopakow na tym etapie mialam niemal wszystko hehe, wanienke przewijak ciuchy hehehe
Teraz nie kupilam jeszcze nic.
Puki co czekam az sie dowiem kto to I bede kupowac jak juz bede pewna :-)

mam tyle pracy w kuchni, torta mialam robic, ciast I inne przekaski na urodziny Alexa a zamiast tego latam po sklepach,nprzychodnia I aptece... alex jest uczulony na slonce :/:/
Tak wiec.czekam na lekarstwo.

Zmykam I zycze milego dnia

reklama
Pustiszi pewnie ,ze moze brać taki paracetamol/ Wiadomo, wtedy kiedy wiesz ze samo nie minie. Nadużywać nie wolno. Ale brac od czasu do czasu nalezy jak bardzo boli. Moja ginka mówiła, ze ona całą ciąże miała migreny i brała paracetamol. Dziecku nie zaszkodzi, wiec po jej słowach jak bardzo glowa mnie bolała czułam sie spokojniejsza jak wzielam.

Anisen u nas od rana deszcz, teraz przestało lać, za to grzmi:( Też zgłupieje ; A mąz w pracy do 7 rano. Zaraz ma bratowa wpaśc z moją chrześnicą :) Jej jak mi na barszcz narobiłaś chęci matko:) Jutro robie. A jaki masz ten barszczyk?:)

Miejskibandyta ja Natanielem w ciąży ubóstwiałam pomidory , teraz nie potrafie sie przemóc :p

Dobrze, ze bratowa wpadnie bedzie do kogo mordkę otworzyć :p\
\
Pozdrawiam Was lasencje :)

Do góry