reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka87 - była bym spokojniejsza jakbym miała jakąś osobę do pomocy w przekroju 1100 km teraz mi sie smiac chce :-D Bo sie ciesze ze mam teo szkrabka małego ale bede plakac razem z malym ale głęboka woda mam nadzieje ze doda mi sil i mooocy:rofl2: a głowa okropnie tak mi pulsuje że 1 raz od 5 tygodni mnie zemdliło i objełam muszle. Mam paracetamol i chyba pol tabletki wezmę bo się zamęczę.

Blielovi - dość wysokie ale jak mama na podwyzszone to niunio chyba też ale to ze stresu teraz napewno 100% jest niższe.

reklama
Mamusie które lubią kosmetyki z Dove polecam sie wybrac do Rossmana jest super promocja wszystkie kosmetyki -50% od antyperspirantu po szampon a jesli wezmiecie 3 rzeczy czwarta gratis:) ja tym o to sposobem za 25zł mam duzy zel pod prysznic, szampon, balsam i odzywke do wlosow:))
Ps chyba juz mi sie zalacza syndrom wicia gniazda latam po sklepach porownuje ceny gdzie sie lepiej oplaca caly czas sprzatam ukladam przestawiam;) kiedys szlam na zakupy jak musialam( wiem ze to dziwne jak na kobiete)

pustiszi tylko ze ja mialam takie niskie cisnienie przed wizyta ze zasypialam a ona mowi ze dziecko 200 mi sie wydaje ze ona tylko tak powiedziala nie sprawdzając bo nic nie słuchala , ona mówi a bo cieci maja w brzuchu 200 a jak sie urodza 140 .. co za lekarka ona olewa wszystkie chyba tak ...:crazy: Czikusia dzieki za cynka chyba sie wybiore ; ) ztym wiceim gniazda to chyba normalne bo ja juz wstyd sie przyznac ale mam juz cala wyprawke oprocz wozka 3w1 i karuzelki :zawstydzona/y:

Mi, jak mnie dopadły plecy, gin powiedział, że mogę po 2 tabletki apapu co 6 godzin brać nawet. Ale oczywiście, starałam się z tego korzystać w ostateczności.

cze brzuchatki:)

gości mam:) posiedzieliśmy wczoraj do 2 w nocy, nie wiem czemu już wstałam, skoro cisza w domu...a jednak ten brak chłopa...:)

i chyba mam kaca, bo mnie głowa nap...

Pustiszi - mi odwrotnie, czas jakby stoi w miejscu. jak sobie pomyśle, ze inaguracja dzidziola w styczniu dopiero, to.....

ejjjjjjjjjjjjjjj, wstawajcie już!!!!!!!!!

Dzień dobry everybody!
Inomama, masz ty zdrowie! :) Ja już w pracy, ale mam takiego śpika, że brak słów... A tu do 16. trzeba siedzieć...
Na dodatek jakiś marazm mnie chyba ogarnia :/

Witam panie :)
Ja tez z zakupami to chodze tylko jak musze...Wczesniej tak nie mialam ale odkad sie maly urodzil kazde zakupy to byl dla na horror :) Bo jego upilnowac to poprostu niezly wyczyn jest :) Wiec na wieksze jezdzimy tylko jak juz naprzawde trzeba :)
A z tym czasem uciekajacym to mam roznie :) Raz mi sie wydaje ze stoi w miejscu a czasem to mysle gdzie sie te dni podzialy...
Zobaczcie na nasze suwaczki dziewczyny juz 1/3 ciazy za nami!!!:szok: a za dobrych kilka dni bedzie polowa.... Czas sie przygotowywac pomalu :)
Pustiszi - nic sie nie przejmuj. Dasz rade ze wszystkim nawet sama. Zobaczysz :) Jak juz bedzie maluszek to instynkt cie nie zawiedzie. Ja jestem zywym przykladem :) Jestem ponad 2500km od domu I tez jechalismy z mezem I swiezym dzidziusiem do pustego domu. Zadnej pomocy. A ja to nawet wczesniej nigdy dziecka nie przebieralam, nie ubieralam ani nawet pampersa nie zmienialam!!! Tak sie zlozylo ze nie bylo dzieci takich malutkich w otoczeniu. I dalam rade wiec Ty tez dasz :) Przed samymi narodzinami umieralam ze strachu, ale jak tylko kuba sie urodzil to wszystko przyszlo tak naturalnie jak oddychanie prawie :)
Bedzie git!!! Chociaz nigdy nie zapomne naszego pierwszego kapania kiedy maz trzymal malego a ja pieczolowicie odtwarzalam mu krok po kroku film instruktazowy z youtuba...hihihihih:-D:-D:-D - grunt to pomyslowosc!! :)

Cześć kobitki!!!
Dzisiaj ja śpioch ale wysłałam lubego do pracy i jeszcze pospałam do 10, od 3 rano tylko tak czuwałam bo miałam orkiestre w głowie. Właśnie ja wiem że wolno paracetamol a kurcze jakby raził tak się boje brać. Teraz jak jem śniadanie to bez gwałtownych ruchów bo ćmi.

Anabas- pewnie jest teraz youtube mój weźmie pare dni tacierzyńskiego i nam się uda, on już tak się nie może doczekać że najchętniej by go wyjał wytarmosił, wycałował i schował do brzucha. :)

Dzisiaj czekam na super wazny telefon ma zadzwonic najemca czy nas uszczesliwi czy to nie my bedziemy tam mieszkac, ale ma zadzwonic dzis niewiadomo o ktorej.

Blanka i malinka - mi chłopak kupił jakiś mocny ten paracetamol 500mg i tam mi przetłumaczył że w ciąży można ale tylko w wyjątkowych i nagłych przypadkach. Chyba się zaliczam nie ? Sama nie wiem.

Aaaaaaa najważniejsze ostatni raz wymiotowałam w 8/9 tyg. Wczoraj wieczor dzis rano helloł desko, jakaś masakra nie ten etap coś sie mojemu organizmowi pokiełbasiło :baffled:

reklama
pustiszi - 500mg to zwykly paracetamol :) Mozesz spokojeni brac :) ten mocniejszy to jest 1000mg a to zeby w ciazy w naglych wypadka brac to chyba mowi kazdy aptekarz :) u mnie to nawet strepsilsa maja specjalnego dla ciezarnych :) (tak na marginesie to tenh najzwyklejszy bo oni wychodza z zalozenia ze te rozowe czy niebieski to juz costam maja co moze miec wplyw na ciaze)
Spokojeni bierz 500-setke jak cie tak boli...

ps. Jako jedyna piszesz do mnie anabas :) wczesniej myslalam ze to literowka ale teraz widze ze zawsze :) hihihih ale ok luz...nic sie nie stalo tak tylko pisze ze zauwazylam :)))))):-):-):-):-)

ps2. A co do tych paracetamoli to roznica oprocz dawki w 500 I 1000 jest taka ze ten zwylky mozesz brac co 6 godz max a 1000 dwa razy dziennie (generalnie nie wolno przekraczac dawki 2000mg na 24godz)

Ostatnia edycja:
Do góry