reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Blanka87 - była bym spokojniejsza jakbym miała jakąś osobę do pomocy w przekroju 1100 km teraz mi sie smiac chce :-D Bo sie ciesze ze mam teo szkrabka małego ale bede plakac razem z malym ale głęboka woda mam nadzieje ze doda mi sil i mooocy:rofl2: a głowa okropnie tak mi pulsuje że 1 raz od 5 tygodni mnie zemdliło i objełam muszle. Mam paracetamol i chyba pol tabletki wezmę bo się zamęczę.

Blielovi - dość wysokie ale jak mama na podwyzszone to niunio chyba też ale to ze stresu teraz napewno 100% jest niższe.

reklama
Mamusie które lubią kosmetyki z Dove polecam sie wybrac do Rossmana jest super promocja wszystkie kosmetyki -50% od antyperspirantu po szampon a jesli wezmiecie 3 rzeczy czwarta gratis:) ja tym o to sposobem za 25zł mam duzy zel pod prysznic, szampon, balsam i odzywke do wlosow:))
Ps chyba juz mi sie zalacza syndrom wicia gniazda latam po sklepach porownuje ceny gdzie sie lepiej oplaca caly czas sprzatam ukladam przestawiam;) kiedys szlam na zakupy jak musialam( wiem ze to dziwne jak na kobiete)

pustiszi tylko ze ja mialam takie niskie cisnienie przed wizyta ze zasypialam a ona mowi ze dziecko 200 mi sie wydaje ze ona tylko tak powiedziala nie sprawdzając bo nic nie słuchala , ona mówi a bo cieci maja w brzuchu 200 a jak sie urodza 140 .. co za lekarka ona olewa wszystkie chyba tak ...:crazy: Czikusia dzieki za cynka chyba sie wybiore ; ) ztym wiceim gniazda to chyba normalne bo ja juz wstyd sie przyznac ale mam juz cala wyprawke oprocz wozka 3w1 i karuzelki :zawstydzona/y:

Mi, jak mnie dopadły plecy, gin powiedział, że mogę po 2 tabletki apapu co 6 godzin brać nawet. Ale oczywiście, starałam się z tego korzystać w ostateczności.

cze brzuchatki:)

gości mam:) posiedzieliśmy wczoraj do 2 w nocy, nie wiem czemu już wstałam, skoro cisza w domu...a jednak ten brak chłopa...:)

i chyba mam kaca, bo mnie głowa nap...

Pustiszi - mi odwrotnie, czas jakby stoi w miejscu. jak sobie pomyśle, ze inaguracja dzidziola w styczniu dopiero, to.....

ejjjjjjjjjjjjjjj, wstawajcie już!!!!!!!!!

Dzień dobry everybody!
Inomama, masz ty zdrowie! :) Ja już w pracy, ale mam takiego śpika, że brak słów... A tu do 16. trzeba siedzieć...
Na dodatek jakiś marazm mnie chyba ogarnia :/

Witam panie :)
Ja tez z zakupami to chodze tylko jak musze...Wczesniej tak nie mialam ale odkad sie maly urodzil kazde zakupy to byl dla na horror :) Bo jego upilnowac to poprostu niezly wyczyn jest :) Wiec na wieksze jezdzimy tylko jak juz naprzawde trzeba :)
A z tym czasem uciekajacym to mam roznie :) Raz mi sie wydaje ze stoi w miejscu a czasem to mysle gdzie sie te dni podzialy...
Zobaczcie na nasze suwaczki dziewczyny juz 1/3 ciazy za nami!!!:szok: a za dobrych kilka dni bedzie polowa.... Czas sie przygotowywac pomalu :)
Pustiszi - nic sie nie przejmuj. Dasz rade ze wszystkim nawet sama. Zobaczysz :) Jak juz bedzie maluszek to instynkt cie nie zawiedzie. Ja jestem zywym przykladem :) Jestem ponad 2500km od domu I tez jechalismy z mezem I swiezym dzidziusiem do pustego domu. Zadnej pomocy. A ja to nawet wczesniej nigdy dziecka nie przebieralam, nie ubieralam ani nawet pampersa nie zmienialam!!! Tak sie zlozylo ze nie bylo dzieci takich malutkich w otoczeniu. I dalam rade wiec Ty tez dasz :) Przed samymi narodzinami umieralam ze strachu, ale jak tylko kuba sie urodzil to wszystko przyszlo tak naturalnie jak oddychanie prawie :)
Bedzie git!!! Chociaz nigdy nie zapomne naszego pierwszego kapania kiedy maz trzymal malego a ja pieczolowicie odtwarzalam mu krok po kroku film instruktazowy z youtuba...hihihihih:-D:-D:-D - grunt to pomyslowosc!! :)

Cześć kobitki!!!
Dzisiaj ja śpioch ale wysłałam lubego do pracy i jeszcze pospałam do 10, od 3 rano tylko tak czuwałam bo miałam orkiestre w głowie. Właśnie ja wiem że wolno paracetamol a kurcze jakby raził tak się boje brać. Teraz jak jem śniadanie to bez gwałtownych ruchów bo ćmi.

Anabas- pewnie jest teraz youtube mój weźmie pare dni tacierzyńskiego i nam się uda, on już tak się nie może doczekać że najchętniej by go wyjał wytarmosił, wycałował i schował do brzucha. :)

Dzisiaj czekam na super wazny telefon ma zadzwonic najemca czy nas uszczesliwi czy to nie my bedziemy tam mieszkac, ale ma zadzwonic dzis niewiadomo o ktorej.

Blanka i malinka - mi chłopak kupił jakiś mocny ten paracetamol 500mg i tam mi przetłumaczył że w ciąży można ale tylko w wyjątkowych i nagłych przypadkach. Chyba się zaliczam nie ? Sama nie wiem.

Aaaaaaa najważniejsze ostatni raz wymiotowałam w 8/9 tyg. Wczoraj wieczor dzis rano helloł desko, jakaś masakra nie ten etap coś sie mojemu organizmowi pokiełbasiło :baffled:

reklama
pustiszi - 500mg to zwykly paracetamol :) Mozesz spokojeni brac :) ten mocniejszy to jest 1000mg a to zeby w ciazy w naglych wypadka brac to chyba mowi kazdy aptekarz :) u mnie to nawet strepsilsa maja specjalnego dla ciezarnych :) (tak na marginesie to tenh najzwyklejszy bo oni wychodza z zalozenia ze te rozowe czy niebieski to juz costam maja co moze miec wplyw na ciaze)
Spokojeni bierz 500-setke jak cie tak boli...

ps. Jako jedyna piszesz do mnie anabas :) wczesniej myslalam ze to literowka ale teraz widze ze zawsze :) hihihih ale ok luz...nic sie nie stalo tak tylko pisze ze zauwazylam :)))))):-):-):-):-)

ps2. A co do tych paracetamoli to roznica oprocz dawki w 500 I 1000 jest taka ze ten zwylky mozesz brac co 6 godz max a 1000 dwa razy dziennie (generalnie nie wolno przekraczac dawki 2000mg na 24godz)

Ostatnia edycja:
Do góry