reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

pustiszi tylko ze ja mialam takie niskie cisnienie przed wizyta ze zasypialam a ona mowi ze dziecko 200 mi sie wydaje ze ona tylko tak powiedziala nie sprawdzając bo nic nie słuchala , ona mówi a bo cieci maja w brzuchu 200 a jak sie urodza 140 .. co za lekarka ona olewa wszystkie chyba tak ...:crazy: Czikusia dzieki za cynka chyba sie wybiore ; ) ztym wiceim gniazda to chyba normalne bo ja juz wstyd sie przyznac ale mam juz cala wyprawke oprocz wozka 3w1 i karuzelki :zawstydzona/y:

moja dzidzia 2 tygodnie temu podczas badania miala 173 puls a dzisiaj na badaniu 158, wiec nie stresuj sie niepotrzebnie bo to moze tylko zaszkodzic dziecku

reklama
jak najbardziej tak pustiszi :)

A z tymi fotelikami to wszystko zalezy.

Ja mialam 0-13 I widzialam I plusy I minusy bo moj mlody nie dosc ze sie wielki urodzil to I przybieral masakrycznie I w ogole rosl w gore bardzo szybko. Juz na 6 mies. ledwo wchodzil do niego (na wzrost). Mialam problem potem bo fotelik w nastepnym przedziale wagowym 9-18 nie pasowal ani waga jeszcze a latami dziecka tym bardziej (bo one sa od 12 mies. chyba) A na fotelik 0-18 mi szkoda bylo kasy. Wiec kupilam 9-18 I to chyba byl kolejny blad bo chyba powinnam wziasc 9-36 od razu :) Ale czlowiek sie uczy na bledach :)
A przedzialem wiekowym to sie w ogole nie ma co sugerowac chyba bo z kolei niby w fotelik do 18kg to nawet lapie sie dziecko 36 (czasem nawet 48 mies.). I u mnie z tym byl kolejny zonk bo moj mlody na zime (czyli kiedy mial 18 mies.) juz ledwo wchodzil, ciasno w kurce mial strasznie (wazyl wtedy 15kg) I juz w lutym dostal foteik do 36kg a mial wtedy 20mies.
Zreszta nie ma reguly, bo foteliki tez inaczej sa zbudowane. Niektore szersze inne waskie.
Chociaz plusem niewatpliwym mojego fotelika 0-13 (mialam maxi-cosi cabriofix) bylo to ze wpinalam go sobie w wozek na poczatku I dzieki temu wozek z gondola nie zajmowal tyle miejsca w samochodzie :)
Podsumowujac: w zestawieniu 0-13 potem 9-36 to chyba najbezpieczniej :)

Ja sie troche sugerowalam mieisacami kupujac ten drugi (9-18) bo pisalo do 36mies. I wyszla du...a z tego bo w wieku 20 mies mlody juz byl za duzy wzrostem na ten fotelik :)
Mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo :)

dona dziekuje ; ))
a co do foteikow mialam 0-13 a pozniej kupilam 9-36 :) i sie swietnie sprawdza z firmy caretero :-)

Jestem szczesliwa ciocia moja kuzynka urodziła własnie synka ; ) juz nie mige sie doczekac az go zobacze wymiarów jeszcze nie znam bo jak sie urodzil i polozyli go na cycu to zasnal a chca mu dac chwile ; ):-)ale jej zazdroszcze mały synuś ; )
Pustiszi trzymam kciuki za mieszkanie ; ****:-D
Anisen zazdroszcze zarełka tez bym chciala ale od poczatku ciazy nie mam motywacji tak to ciasta piekłam (uczylam sie )i gotowałam ;)) mniam taka jestem zaganiana przez ten poród kuzynki ze zapomniałam ze zaczynam dzis drugi trymestr , 14 tydzien ; )

ja mam fotelik 0 - 13 w którym dziecko jeździło mi do 11miesiąca ( Kinga) i 12 miesiaca (Kuba) potem oboje przesiedli sie na foteliki 9-18 . jak sie porówna bezpieczeństwo fotelików 9-36 a 9-18 to lepiej wypadają te drugie.
Poza tym moje np były za małe na foteliki 9-36, oboje strasznie latali ww nich. W tych mniejszych im bezpieczniej. ale są dzieci które ledwo sie mieszczą w 9-18 na wstępie ;)
Trzeba większe dziecko zabrać do sklepu ze sobą a dla malca moim zdaniem kupić jednak 0 -13
Na pewno z daleka trzymać sie od tych fotelików bez pasów bezpieczeństwa za to z tą półką z przodu

bluelovi ja mam motywację - dwoje łobuzów czekających na jedzenie ;)

Trzeba większe dziecko zabrać do sklepu ze sobą a dla malca moim zdaniem kupić jednak 0 -13
Na pewno z daleka trzymać sie od tych fotelików bez pasów bezpieczeństwa za to z tą półką z przodu

Zgadzam sie w 100%. I nie wyobrazam sobie foteilka bez pasow... kto to w ogole dopuscil do obrotu???:szok:

bluelovi - gratulacje ciociu!!!!!

Ostatnia edycja:
:shocked2::shocked2::shocked2: Mamy je kochane mamy jee :-) Wyje jak bÓbr nie wiem mam ochote wybiec i krzyczeć własny kąt nasz musze ochłonąć i zadzwonić do taty :)

:shocked2::shocked2::shocked2: Mamy je kochane mamy jee :-) Wyje jak bÓbr nie wiem mam ochote wybiec i krzyczeć własny kąt nasz musze ochłonąć i zadzwonić do taty :)

SUUUUUUUUPPPPERRRR!!!! :) |Gratulacje :) Ciesze sie jakby to mialo byc moje :) hihihihih :) Wiec weekend bedzie udany :) Macie co swietowac :)

co do fotelików z osłoną tułowia (tą pułką) to jest porażka. oglądałam filmik, test dachowania, dziecko normalnie wypadło z tego fotelika i obijało się po całym samochodzie. okropieństwo (chociaż to manekin był )
my mieliśmy 0-13 ale już od kilku miesięcy jeździmy w 9-18. jest super bo można go rozłożyć jak dziecko uśnie, w 9-36 już tak nie można zrobić :( teraz pewnie junior przejdzie w fotel po starszaku a Natowi kupię ten większy jeszcze

zażeram się pyzami z sosem grzybowym, taka zachcianka ciążowa ;)

jej Pustiszi gratulacje !!

reklama
Ja tez chce pyzy z sosikiem, uwielbiam pyzy, kluski slaskie, pierogi, nalesniki, itd.

Ja sie ciesze ze juz weekend.:-)

Fotelik mielismy pierwszy od 0-13kg , a teraz mamy do 25kg z baby design espiro. Za jakis czas zmieni sie na nakladke tylko, nie wiem czy to od 6 roku dopiero.

Do góry