reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

pustiszi tylko ze ja mialam takie niskie cisnienie przed wizyta ze zasypialam a ona mowi ze dziecko 200 mi sie wydaje ze ona tylko tak powiedziala nie sprawdzając bo nic nie słuchala , ona mówi a bo cieci maja w brzuchu 200 a jak sie urodza 140 .. co za lekarka ona olewa wszystkie chyba tak ...:crazy: Czikusia dzieki za cynka chyba sie wybiore ; ) ztym wiceim gniazda to chyba normalne bo ja juz wstyd sie przyznac ale mam juz cala wyprawke oprocz wozka 3w1 i karuzelki :zawstydzona/y:

moja dzidzia 2 tygodnie temu podczas badania miala 173 puls a dzisiaj na badaniu 158, wiec nie stresuj sie niepotrzebnie bo to moze tylko zaszkodzic dziecku

reklama
jak najbardziej tak pustiszi :)

A z tymi fotelikami to wszystko zalezy.

Ja mialam 0-13 I widzialam I plusy I minusy bo moj mlody nie dosc ze sie wielki urodzil to I przybieral masakrycznie I w ogole rosl w gore bardzo szybko. Juz na 6 mies. ledwo wchodzil do niego (na wzrost). Mialam problem potem bo fotelik w nastepnym przedziale wagowym 9-18 nie pasowal ani waga jeszcze a latami dziecka tym bardziej (bo one sa od 12 mies. chyba) A na fotelik 0-18 mi szkoda bylo kasy. Wiec kupilam 9-18 I to chyba byl kolejny blad bo chyba powinnam wziasc 9-36 od razu :) Ale czlowiek sie uczy na bledach :)
A przedzialem wiekowym to sie w ogole nie ma co sugerowac chyba bo z kolei niby w fotelik do 18kg to nawet lapie sie dziecko 36 (czasem nawet 48 mies.). I u mnie z tym byl kolejny zonk bo moj mlody na zime (czyli kiedy mial 18 mies.) juz ledwo wchodzil, ciasno w kurce mial strasznie (wazyl wtedy 15kg) I juz w lutym dostal foteik do 36kg a mial wtedy 20mies.
Zreszta nie ma reguly, bo foteliki tez inaczej sa zbudowane. Niektore szersze inne waskie.
Chociaz plusem niewatpliwym mojego fotelika 0-13 (mialam maxi-cosi cabriofix) bylo to ze wpinalam go sobie w wozek na poczatku I dzieki temu wozek z gondola nie zajmowal tyle miejsca w samochodzie :)
Podsumowujac: w zestawieniu 0-13 potem 9-36 to chyba najbezpieczniej :)

Ja sie troche sugerowalam mieisacami kupujac ten drugi (9-18) bo pisalo do 36mies. I wyszla du...a z tego bo w wieku 20 mies mlody juz byl za duzy wzrostem na ten fotelik :)
Mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo :)

dona dziekuje ; ))
a co do foteikow mialam 0-13 a pozniej kupilam 9-36 :) i sie swietnie sprawdza z firmy caretero :-)

Jestem szczesliwa ciocia moja kuzynka urodziła własnie synka ; ) juz nie mige sie doczekac az go zobacze wymiarów jeszcze nie znam bo jak sie urodzil i polozyli go na cycu to zasnal a chca mu dac chwile ; ):-)ale jej zazdroszcze mały synuś ; )
Pustiszi trzymam kciuki za mieszkanie ; ****:-D
Anisen zazdroszcze zarełka tez bym chciala ale od poczatku ciazy nie mam motywacji tak to ciasta piekłam (uczylam sie )i gotowałam ;)) mniam taka jestem zaganiana przez ten poród kuzynki ze zapomniałam ze zaczynam dzis drugi trymestr , 14 tydzien ; )

ja mam fotelik 0 - 13 w którym dziecko jeździło mi do 11miesiąca ( Kinga) i 12 miesiaca (Kuba) potem oboje przesiedli sie na foteliki 9-18 . jak sie porówna bezpieczeństwo fotelików 9-36 a 9-18 to lepiej wypadają te drugie.
Poza tym moje np były za małe na foteliki 9-36, oboje strasznie latali ww nich. W tych mniejszych im bezpieczniej. ale są dzieci które ledwo sie mieszczą w 9-18 na wstępie ;)
Trzeba większe dziecko zabrać do sklepu ze sobą a dla malca moim zdaniem kupić jednak 0 -13
Na pewno z daleka trzymać sie od tych fotelików bez pasów bezpieczeństwa za to z tą półką z przodu

bluelovi ja mam motywację - dwoje łobuzów czekających na jedzenie ;)

Trzeba większe dziecko zabrać do sklepu ze sobą a dla malca moim zdaniem kupić jednak 0 -13
Na pewno z daleka trzymać sie od tych fotelików bez pasów bezpieczeństwa za to z tą półką z przodu

Zgadzam sie w 100%. I nie wyobrazam sobie foteilka bez pasow... kto to w ogole dopuscil do obrotu???:szok:

bluelovi - gratulacje ciociu!!!!!

Ostatnia edycja:
:shocked2::shocked2::shocked2: Mamy je kochane mamy jee :-) Wyje jak bÓbr nie wiem mam ochote wybiec i krzyczeć własny kąt nasz musze ochłonąć i zadzwonić do taty :)

:shocked2::shocked2::shocked2: Mamy je kochane mamy jee :-) Wyje jak bÓbr nie wiem mam ochote wybiec i krzyczeć własny kąt nasz musze ochłonąć i zadzwonić do taty :)

SUUUUUUUUPPPPERRRR!!!! :) |Gratulacje :) Ciesze sie jakby to mialo byc moje :) hihihihih :) Wiec weekend bedzie udany :) Macie co swietowac :)

co do fotelików z osłoną tułowia (tą pułką) to jest porażka. oglądałam filmik, test dachowania, dziecko normalnie wypadło z tego fotelika i obijało się po całym samochodzie. okropieństwo (chociaż to manekin był )
my mieliśmy 0-13 ale już od kilku miesięcy jeździmy w 9-18. jest super bo można go rozłożyć jak dziecko uśnie, w 9-36 już tak nie można zrobić :( teraz pewnie junior przejdzie w fotel po starszaku a Natowi kupię ten większy jeszcze

zażeram się pyzami z sosem grzybowym, taka zachcianka ciążowa ;)

jej Pustiszi gratulacje !!

reklama
Ja tez chce pyzy z sosikiem, uwielbiam pyzy, kluski slaskie, pierogi, nalesniki, itd.

Ja sie ciesze ze juz weekend.:-)

Fotelik mielismy pierwszy od 0-13kg , a teraz mamy do 25kg z baby design espiro. Za jakis czas zmieni sie na nakladke tylko, nie wiem czy to od 6 roku dopiero.

Do góry