jak najbardziej tak pustiszi
A z tymi fotelikami to wszystko zalezy.
Ja mialam 0-13 I widzialam I plusy I minusy bo moj mlody nie dosc ze sie wielki urodzil to I przybieral masakrycznie I w ogole rosl w gore bardzo szybko. Juz na 6 mies. ledwo wchodzil do niego (na wzrost). Mialam problem potem bo fotelik w nastepnym przedziale wagowym 9-18 nie pasowal ani waga jeszcze a latami dziecka tym bardziej (bo one sa od 12 mies. chyba) A na fotelik 0-18 mi szkoda bylo kasy. Wiec kupilam 9-18 I to chyba byl kolejny blad bo chyba powinnam wziasc 9-36 od razu
Ale czlowiek sie uczy na bledach
A przedzialem wiekowym to sie w ogole nie ma co sugerowac chyba bo z kolei niby w fotelik do 18kg to nawet lapie sie dziecko 36 (czasem nawet 48 mies.). I u mnie z tym byl kolejny zonk bo moj mlody na zime (czyli kiedy mial 18 mies.) juz ledwo wchodzil, ciasno w kurce mial strasznie (wazyl wtedy 15kg) I juz w lutym dostal foteik do 36kg a mial wtedy 20mies.
Zreszta nie ma reguly, bo foteliki tez inaczej sa zbudowane. Niektore szersze inne waskie.
Chociaz plusem niewatpliwym mojego fotelika 0-13 (mialam maxi-cosi cabriofix) bylo to ze wpinalam go sobie w wozek na poczatku I dzieki temu wozek z gondola nie zajmowal tyle miejsca w samochodzie
Podsumowujac: w zestawieniu 0-13 potem 9-36 to chyba najbezpieczniej
Ja sie troche sugerowalam mieisacami kupujac ten drugi (9-18) bo pisalo do 36mies. I wyszla du...a z tego bo w wieku 20 mies mlody juz byl za duzy wzrostem na ten fotelik
Mam nadzieje ze nie namieszalam za bardzo