reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Ciuchy ciążowe to faktycznie jesli chodzi o ceny -porażka ! Szkoda wydać na spodnie 150 zl wiedząc ,ze pozniej sie już ich nie założy:szok: No ale w czyms chodzić trzeba:) Ja Natanielem pokupiłam kilka par ale teraz mi sie juz nie podobają ;

Akuku oby pp przepuklinie nie było śladu:)

Inomama pojadłaś placków?:) Ja jutro chyba zrobie, już bez sosu :p

Ja ruchów też jeszcze nie czuje a właśnie rozpoczynam 14tydzień , Nataniela kopniaki takie konkretne czułam w 16 tyg. A wczesniej takie przelewanie, bulgotanie a to podobno też ruchy . Choć ja wtedy tego nie wiedziałam tak do końca ;-)

Miłej nocki i do jutra ! :)

reklama
Ubrania ciążowe nie dość, że drogie to jeszcze do niczego. Kupiłam sobie spódnicę ostatnio i była fajna do pierwszego prania :wściekła/y: Za to kilka dni temu poszperałam sobie w lumpeksach (takie moje małe zboczenie - chyba jestem uzależniona :-D) i wyszperałam krótkie spodenki ciążowe H&M za 5 zł, chyba z 5 tunik, wszystkie mniej więcej tak samo cenowo i sukienkę george (tylko biust mi trochę z niej wychodzi :) ). Jeszcze zamówię sobie na allegro jakieś legginsy ciążowe i będę już całkiem szczęśliwa :-)

Też już bym chciała poczuć ruchy buu!!! póki co, to mi się we flaczkach tylko przelewa :-p

ja sobie kupiłam na razie jedne spodnie letnie z gumką, ale nie typowo ciążowe, wchodzę jeszcze w zwykłe dżinsy o dziwo

ale na sierpień będę potrzebowała eleganckiej sukienki i się martwię, czy coś znajdę, szczególnie, że tak naprawdę ciężko określić, jak mnie "wybrzuszy"

A ja wciągnęłam się w polowania na allegro i kupuję ubrania na aukcjach;-) Póki co kupiłam jedne zwykłe spodnie (ale na chwilę obecną trochę za duże;-)), super ogrodniczki, bluzę (nówka za 1,25 + 10 zł przesyłka;-)) i 3 bluzki;-) Ogólnie zapłaciłam na pewno więcej niż w lumpkach ale jakoś nie umiem znaleźć czasu na chodzenie w ogóle po sklepach a tu wystarczy sobie usiąść wieczorem i gotowe;-) Najwięcej kosztowały mnie ogrodniczki - 35 zł, a reszta w okolicach ok. 25 zł/szt więc jeszcze do przeżycia chociaż teraz staram się unikać wchodzenia na allegro bo coraz bardziej się wkręcam;)

jutro lece rano na moje pierwsze badania
na 9 lipca mam wizytę u gina

dole, w takim razie trzymam kciuki:) To już będzie Twój 11 tc więc powinnaś już sporo zobaczyć:) Ja pierwszy raz byłam w 7 tygodniu, potem w połowie 8:)

Ostatnia edycja:
już ostatnio byłam i wiele widziałam moja fasolka zamieniła się w człowieczka ma rece nogi głowe i brzuch wiec jest ok serducho mocne ...

ja mam spodnie ciążowe tam gdzieś ...hmm musze poszukać po pierwszej ciązy zostawione
w ciuszkach wózkach łóżeczkach krzesełkach jestem zabyta wiec nie mam wielkich zakupów w planie :D

Aaa... Myślałam że to Twoja pierwsza wizyta, nie dopatrzyłam że już byłaś;) Super widzieć takiego małego ludzika na usg, z mężem mieliśmy taki wyraz twarzy że chyba naprawdę widok był bezcenny;) Mój M też jest zachwycony maluszkiem, już się nawet dopatrywał paluszków ale to chyba jednak jeszcze troszkę za wcześnie:)
A jeśli chodzi o spodnie ciążowe to na chwilę obecną jakoś nie umiem się przyzwyczaić do tych gumek które w nich są, jak coś mi tak opina brzuch to jakoś niefajnie się czuję:) Niekiedy jest tak że jak mąż zbyt długo trzyma łapkę na brzuszku to też czuję dyskomfort bo jakiś delikatny ale ucisk jednak jest:)

reklama
Przechodzę teraz przez straszny okres. Zmarł mój najbliższy kuzyn tak nagle i niespodziewanie, że nie mogę się pozbierać. W piątek pogrzeb a ja nie wiem jak to przeżyje. Chyba pójdę do lekarza po jakieś środki na uspokojenie.

Do góry