reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ciuchy ciążowe to faktycznie jesli chodzi o ceny -porażka ! Szkoda wydać na spodnie 150 zl wiedząc ,ze pozniej sie już ich nie założy:szok: No ale w czyms chodzić trzeba:) Ja Natanielem pokupiłam kilka par ale teraz mi sie juz nie podobają ;

Akuku oby pp przepuklinie nie było śladu:)

Inomama pojadłaś placków?:) Ja jutro chyba zrobie, już bez sosu :p

Ja ruchów też jeszcze nie czuje a właśnie rozpoczynam 14tydzień , Nataniela kopniaki takie konkretne czułam w 16 tyg. A wczesniej takie przelewanie, bulgotanie a to podobno też ruchy . Choć ja wtedy tego nie wiedziałam tak do końca ;-)

Miłej nocki i do jutra ! :)

reklama
Ubrania ciążowe nie dość, że drogie to jeszcze do niczego. Kupiłam sobie spódnicę ostatnio i była fajna do pierwszego prania :wściekła/y: Za to kilka dni temu poszperałam sobie w lumpeksach (takie moje małe zboczenie - chyba jestem uzależniona :-D) i wyszperałam krótkie spodenki ciążowe H&M za 5 zł, chyba z 5 tunik, wszystkie mniej więcej tak samo cenowo i sukienkę george (tylko biust mi trochę z niej wychodzi :) ). Jeszcze zamówię sobie na allegro jakieś legginsy ciążowe i będę już całkiem szczęśliwa :-)

Też już bym chciała poczuć ruchy buu!!! póki co, to mi się we flaczkach tylko przelewa :-p

ja sobie kupiłam na razie jedne spodnie letnie z gumką, ale nie typowo ciążowe, wchodzę jeszcze w zwykłe dżinsy o dziwo

ale na sierpień będę potrzebowała eleganckiej sukienki i się martwię, czy coś znajdę, szczególnie, że tak naprawdę ciężko określić, jak mnie "wybrzuszy"

A ja wciągnęłam się w polowania na allegro i kupuję ubrania na aukcjach;-) Póki co kupiłam jedne zwykłe spodnie (ale na chwilę obecną trochę za duże;-)), super ogrodniczki, bluzę (nówka za 1,25 + 10 zł przesyłka;-)) i 3 bluzki;-) Ogólnie zapłaciłam na pewno więcej niż w lumpkach ale jakoś nie umiem znaleźć czasu na chodzenie w ogóle po sklepach a tu wystarczy sobie usiąść wieczorem i gotowe;-) Najwięcej kosztowały mnie ogrodniczki - 35 zł, a reszta w okolicach ok. 25 zł/szt więc jeszcze do przeżycia chociaż teraz staram się unikać wchodzenia na allegro bo coraz bardziej się wkręcam;)

jutro lece rano na moje pierwsze badania
na 9 lipca mam wizytę u gina

dole, w takim razie trzymam kciuki:) To już będzie Twój 11 tc więc powinnaś już sporo zobaczyć:) Ja pierwszy raz byłam w 7 tygodniu, potem w połowie 8:)

Ostatnia edycja:
już ostatnio byłam i wiele widziałam moja fasolka zamieniła się w człowieczka ma rece nogi głowe i brzuch wiec jest ok serducho mocne ...

ja mam spodnie ciążowe tam gdzieś ...hmm musze poszukać po pierwszej ciązy zostawione
w ciuszkach wózkach łóżeczkach krzesełkach jestem zabyta wiec nie mam wielkich zakupów w planie :D

Aaa... Myślałam że to Twoja pierwsza wizyta, nie dopatrzyłam że już byłaś;) Super widzieć takiego małego ludzika na usg, z mężem mieliśmy taki wyraz twarzy że chyba naprawdę widok był bezcenny;) Mój M też jest zachwycony maluszkiem, już się nawet dopatrywał paluszków ale to chyba jednak jeszcze troszkę za wcześnie:)
A jeśli chodzi o spodnie ciążowe to na chwilę obecną jakoś nie umiem się przyzwyczaić do tych gumek które w nich są, jak coś mi tak opina brzuch to jakoś niefajnie się czuję:) Niekiedy jest tak że jak mąż zbyt długo trzyma łapkę na brzuszku to też czuję dyskomfort bo jakiś delikatny ale ucisk jednak jest:)

reklama
Przechodzę teraz przez straszny okres. Zmarł mój najbliższy kuzyn tak nagle i niespodziewanie, że nie mogę się pozbierać. W piątek pogrzeb a ja nie wiem jak to przeżyje. Chyba pójdę do lekarza po jakieś środki na uspokojenie.

Do góry