reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Ja się tak zastanawiam co ja założe za swój ślub pod koniec września to już brzuszek będzie widoczny chciałabym coś skromniutkiego za kolanko, ale teraz wszędzie sukienki za tyłek moda taka naszła. I wszystkie sklepy zalane
tymi studniówkowymi kusymi kieckami :sorry2:

Zrobiłam syrop ale z czerwonej cebuli nie mam innej może puści sok i miód z cukrem i zakręciłam i modlę się żeby mi to przeszło przez gardło. Czosnku nie mogęnbo strasznie później boli mnie bok za ciężki dla mnie :(
a o płukaniu gardła zapomniałam zrobię to zaraz jak dopije mleko :)

reklama
pustiszi- to jedziemy na tym samym wózku. ja w aptece dostałam *spam*...syrop dla kobiet w ciazy....to wyciag z malin czarnej porzeczki czosnku....no i na gardło tantum verde albo psikacz albo tabletki do ssania....mi pomogło. Został katar....no i tu klops bo oprócz wody to chyba nic nie można

Diablica3010 - kuzynka mi powtarzala nie zapominj o syropie ja okej okej przed granicą kupiłam apap i nospe i wiedziałam że zapomniałam czegoś. Ratuję się naturną metodą ale muszę poprosić chłopaka żeby mi coś kupił wracając z pracy bo ja języka tak nie umiem i nie wytłumaczę w aptece :( a jeszcze w pl mam swoją ulubioną aptekę w (Lublinie na Czubach) :happy2: Więc tam by mi farmaceutka sama podsunęła syrop a ja roztargniona ... Eeh

a mi niestety ten syrop nie pomaga :(
skoro nie możesz łyknąć tego czosnku to może będziesz mogła wypić miksturę - cytryna, czosnek i miód? może to łagodniejsze będzie?
tamtum verde tylko w aerozolu lub płukankę do gardła można. tabletek do ssania podobno nam nie wolno

Witam się z rana:)

Gocha przykro mi !

Tina współczuje Ci, wiem przez co przechodzisz ja w ciąży synem cała byłam w bąblach bolących i spuchnieta . A teraz odpukać tylko katar sienny i łzawienie oczu ! Wolę to niż takie problemy na skórze. Trzymaj sie w szpitalu Ci pomogą .

Ja w nocy strasznie wymiotowałam masakra, myślałam ze mam to już za sobą , a jednak nie.

Vinga89- dodaje te 3 składniki do mleka wtedy tylko jeden ząbek czosnku mi wejdzie najgorszy ten ból czuję każdą chrząstkę kostke wszystko. I głowa zapchana. Nie bede sie męczyć zdrzemnę się i zobaczymy co dalej :sorry:

pustiszi- to jedziemy na tym samym wózku. ja w aptece dostałam *spam*...syrop dla kobiet w ciazy....to wyciag z malin czarnej porzeczki czosnku....no i na gardło tantum verde albo psikacz albo tabletki do ssania....mi pomogło. Został katar....no i tu klops bo oprócz wody to chyba nic nie można
Co do kataru I sposobow na niego...to takich domowych niestety nie ma...Ale ja mam czesto problem z zatokami I do tego alergie I pytalam dwoch lekarzy I mi powiedzieli ze mozna krople do nosa bo one dzialaja miejscowo na sluzowke tylko- znaczy obrzek zmniejszaja I udrazniaja nos I dlatego mozna stosowac. Tez myslalam ze tylko woda morska ale mi powiedzieli ze moge np. Sudafed w sprayu.
Mam tez znajma farmaceutke I powiedziala mi to samo... wiec teraz jak mnie atakuje to rano po psiku do kazdej dziurki I daje rade do wieczora...

gocha - strasznie mi przykro...

heloła!
właśnie wróciliśmy z wizyty u dermatologa - nogi Kajtkowe pokazywaliśmy. Maści dostał i będziemy smarować. Dodatkowo pani dr, w ramach recepty chyba, powiedziała nam, gdzie jest obłędna knajpka, do której koniecznie mąż musi mnie zabrać z racji świętowania ciąży:)

co do ruchów, to chciałabym, zeby już, ale jestem świadoma, ze jeszcze trochę muszę poczekać...na razie wzruszam się na same gazy

Tina - moje dziecię też właśnie atopowe zapalenia ma. Wiem, jak to jest zatem. Mam nadzieję, ze pomogą Ci prędko

Blanka - nie dość, ze podjadłam, to i dziś też robię. Smak cały czas mam na nie:)

Gocha - co się stało??????????? bardzo mi przykro:(

Kaha - ja mam coś takiego:
PLEBANI Włoska KOMODA ARIEL Wanna PRZEWIJAK 2 KOL (3347042623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie używałam, dostałam, więc nie wiem czy się sprawdzi - natomiast wygląda obiecująco

Pustiszi - ja leczyłam się syropkiem takim: 2 ząbki czosnku wyciśnięte, 2 łyżki miodu, sok z 2 cytryn i to zalane ciepłą wodą. Co godzinę nawet łyżke brałam - możesz spróbować i Ty. Zdrówka życzę!

Gochax wspolcxuje, trzymaj sie jakos .

Maha ja widzialam w sklepach dzieciecych z wozkami takie wanienki, tylko ja pole,am taki ktre pod spodem maja jeszcze puleczki :-)
Pozniej zobacze czy gdzies linka znajde. A ta vo Ty znalazlas wyglada na niska. A sa takie ze na stojaco kpiesz maluszka

Oo antinetka juz wkleila linka, o cos takiego mi chodzi.

Ja tez sie przeziebilam I w nocy ssalam tabletke na gardloc, ale jak nie mozna to wiecej moe wezme. Ide sobie kanapki z czosnkkem zrbic..bleeh

Na katar polecam inhalacje najlepiej 2 razy dziennie ale wtedy z domu wychodzic nie wolno, wiec jezeli ktos wychodzi to tylko na noc.
Do miski z goraca woda wlewamy kilka kropel olbas oil .
U mnie po 3 dniach kataru nie ma. A jak inhalacji nie robie to dwa tyg. Sie mecze.

Ostatnia edycja:
reklama
inomama - tylko ja mam tak małą łazienkę, że nie mam gdzie tego wstawić :p:p No nic, pozostaje mi szukać czegoś:)

heloła!
właśnie wróciliśmy z wizyty u dermatologa - nogi Kajtkowe pokazywaliśmy. Maści dostał i będziemy smarować. Dodatkowo pani dr, w ramach recepty chyba, powiedziała nam, gdzie jest obłędna knajpka, do której koniecznie mąż musi mnie zabrać z racji świętowania ciąży:)

co do ruchów, to chciałabym, zeby już, ale jestem świadoma, ze jeszcze trochę muszę poczekać...na razie wzruszam się na same gazy

Tina - moje dziecię też właśnie atopowe zapalenia ma. Wiem, jak to jest zatem. Mam nadzieję, ze pomogą Ci prędko

Blanka - nie dość, ze podjadłam, to i dziś też robię. Smak cały czas mam na nie:)

Gocha - co się stało??????????? bardzo mi przykro:(

Kaha - ja mam coś takiego:
PLEBANI Włoska KOMODA ARIEL Wanna PRZEWIJAK 2 KOL (3347042623) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie używałam, dostałam, więc nie wiem czy się sprawdzi - natomiast wygląda obiecująco

Pustiszi - ja leczyłam się syropkiem takim: 2 ząbki czosnku wyciśnięte, 2 łyżki miodu, sok z 2 cytryn i to zalane ciepłą wodą. Co godzinę nawet łyżke brałam - możesz spróbować i Ty. Zdrówka życzę!

Do góry