reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Zawodowa zazdroszczę ! Mnie wymęczyło okropnie ! Pierwsze tygodnie leżałam , wymiotowałam , nie mogłam jeść, mdłości cały czas nieustannie - dlatego w coś takiego jak poranne nudności nie wierze!

Antinetka ja wędliny do tej pory jeszcze nie miałam w buzi a to już 13 tydz . ogólnie pieczywo jem sporadycznie . Na kolacje jem jogurty albo owoce . Teraz aktualnie codzien na kolacje fasolka szparagowa albo bób . Nie wyobrażam sobie kanapke zjeść :szok:

Blanka, serdecznie współczuję! to, co Ty masz to już przesada! trochę szczęścia mam w tej kwestii, bo nie męczę się, pracuję normalnie, zgagi nie mam, tylko głowa mnie boli. i te bóle głowy mnie wykańczają

reklama
zawodowa - ja mam to samo:p Też bym przez chwile chciała poczuć że jestem w ciąży:) W poniedziałek idę na pierwsze USG mam nadzieję i mam nadzieję że nadal jestem w ciąży :)

może to dziwnie zabrzmi, ale chciałabym chociaż raz poczuć co to są ciążowe mdłości, nie miałam nic, ani teraz ani w pierwszej ciąży. chwilami to się zapominam, że w ogóle w ciąży jestem :)

zawodowa - ja mam to samo:p Też bym przez chwile chciała poczuć że jestem w ciąży:) W poniedziałek idę na pierwsze USG mam nadzieję i mam nadzieję że nadal jestem w ciąży :)

spokojnie, jesteś na pewno! wszystko pięknie się ukłąda i maluszek rosnie! a nie miałaś żadnych objawów? mnie po ok. 2 tygodniach od zapłodnienia się straznie w głowie kręciło. bałam się po ulicy chodzić, bo nie wiedziałam czy nie upadnę :)

Blanka tak miałam rozmowę z lekarzem. Powiedział mi, że wybór należy do mnie, jeśli chce naturalnie to mogę spróbować naturalnie, jeśli nie chce będzie cesarka. Ale to tylko słowa, jakoś nie dowierzam, że w państwowym szpitalu na wejściu pytają mnie jak chcę rodzić. Chociaż szczerze powiem Ci sama nie wiem jak chce. Po cesarce też boli bardzo, ja miałam z powikłaniami i też lekko nie było. Nie wiem jak Ty zniosłaś cc, ale ja jakoś ciężko dochodziłam do siebie.

spokojnie, jesteś na pewno! wszystko pięknie się ukłąda i maluszek rosnie! a nie miałaś żadnych objawów? mnie po ok. 2 tygodniach od zapłodnienia się straznie w głowie kręciło. bałam się po ulicy chodzić, bo nie wiedziałam czy nie upadnę :)

W nocy tylko wstaję często na siku :D I lekki ból piersi i to tez w nocy jak śpię. A tak to nic a nic. No i jak coś zjem to mam taki wielki brzuch jakby w 5 miesiącu była:p Rano budzę się z płaskim brzuchem a tylko zjem śniadanie i już się w spodnie nie dopinam. A tak to nic więcej nie czuję. Dlatego chciałabym poczuć na chwilę bo już się doczekać nie mogę tego poniedziałku:)

W nocy tylko wstaję często na siku :D I lekki ból piersi i to tez w nocy jak śpię. A tak to nic a nic. No i jak coś zjem to mam taki wielki brzuch jakby w 5 miesiącu była:p Rano budzę się z płaskim brzuchem a tylko zjem śniadanie i już się w spodnie nie dopinam. A tak to nic więcej nie czuję. Dlatego chciałabym poczuć na chwilę bo już się doczekać nie mogę tego poniedziałku:)

ja już teraz podobnie, brzuch widać, ale jakbym zjadła większy obiad, spodnie noszę te co zawsze, w głowie się już nie kręci, poza tym nudy. jeszcze w 3 miesiącu piersi mnie bolały, teraz już nie. i nie dziwię ci się, że się martwisz, bo sama to przezywam :)

Diablica ja też starsznie wyczulona na zapachy jestem ! Perfumy na które wcześniej miałam hopla po prostu mi smierdzą . Mąż nawet w mojej obecności wypsikać sie nie może ! Zresztą prawie wszystko "brzydko pachnie ":szok:

Anisen trzymam kciuki za bratową i oczywiście za Twoje USG .

_Hope Placki po węgiersku to normalne placki ziemniaczane tylko duże, smażone na całej patelni:) Na to sos jak kto lubi ja często robie z mięsem np gulaszowym , papryka, cebulka , zaprawiony koncentratem :) A czasem po prostu kupuje jakiś fix do gulaszu i tym fixem zaprawiam - wiem niezbyt ambitne :) I na koniec już na tależ na placka i sos daję troszkę śmietany , do tego jakaś surówka i dobry obiadek !

A zapomniałam, _Hope miałaś cc . Powiedz mi , czy miałaś juz rozmowe z lekarzem o tym jak teraz bedziesz rodzić ?

Blanka, ja kanapki jem, najczęściej to chleb lub bułka z masłem i na to kawałek pomidora :)
Jogurtu nie tykam, ser czasem zwykły, ale żółty tylko, muesli z mlekiem czasami... "Normalne" jedzenie mi nie smakuje za bardzo. Ostatnio jem frytki, pączki i czereśnie. I jeden rodzaj kanapek z coffee heaven.

Ale te placki brzmią ciekawie, może jak wyjdą nietłuste, to zrobię sos grzybowy i się skuszę?

ja już teraz podobnie, brzuch widać, ale jakbym zjadła większy obiad, spodnie noszę te co zawsze, w głowie się już nie kręci, poza tym nudy. jeszcze w 3 miesiącu piersi mnie bolały, teraz już nie. i nie dziwię ci się, że się martwisz, bo sama to przezywam :)

A w którym ty miesiącu teraz jesteś? Bo piszesz, że w 3 miesiącu piersi Cie bolały?:)

Pewnie dziewczyny, które mają dolegliwości chciałby taką nude:p A ja na chwilę chciałabym żeby coś się działo:p

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was słyszala o teście na płeć po 10 tyg. nazywa sie intelligender koszt ok 150 zł ma to podobno działać na pods hormonow jesli nosisz w sobie chłopca to mocz zabarwi się na zielono a dziewczynke na pomaranczowo. Wiem że to nie daje zadnej pewności ale chcem wiedziec co wy o tym sądzicie. Ja mialam okres kiedy chciałam to kupić ale chyba lepiej zaczekac do usg jesszcze te pare tyg. bo jak zobacze to uwierze :laugh2:

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was słyszala o teście na płeć po 10 tyg. nazywa sie intelligender koszt ok 150 zł ma to podobno działać na pods hormonow jesli nosisz w sobie chłopca to mocz zabarwi się na zielono a dziewczynke na pomaranczowo. Wiem że to nie daje zadnej pewności ale chcem wiedziec co wy o tym sądzicie. Ja mialam okres kiedy chciałam to kupić ale chyba lepiej zaczekac do usg jesszcze te pare tyg. bo jak zobacze to uwierze :laugh2:

Ja słyszałam, że jest możliwość określenia płci na podstawie hormonów. To co przeczytałam "Chłopcy dostają w tym okresie zastrzyk męskich hormonów z jąder, dlatego prącie wydłuża się i wygładza." Więc pewnie jakoś to wykrywa :p Ale 100% pewności nigdy nie ma gdy się nie zobaczy :)

Tu artykuł: http://portal.abczdrowie.pl/pierwszy-trymestr-ciazy#

Ps. Widzę, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa :p

Ostatnia edycja:
Do góry