reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

dzieńdoberek!

dziecięcie ukończyło 2 klasę, kniżki w nagrodę dostało i voila!:)

ja też mam smak na placki! coś jest na rzeczy znaczy:) tylko trzeć nie chce się mi ziemniaków...bym pragnęła thermomix mieć...oj, jak bym pragnęła

olich - jojcz nam, jojcz, jak mus jest, ale życzę by nie było:)

Milusia - zazdroszczę jak nie wiem co! miłej pracy!

Anisen - trzymam kciuki za kolejnego dzieciaczka w rodzinie:)

Anbas - u nas zawsze pizza i chipsy...rz w roku można:) raz nawet pizza zamiast tortu była, ze świeczkami:) - wtedy przynajmniej zjedli...

reklama
Ahoj :)

Deszczowo na Jurze, brzydko, a fe! Ja u mojego mężczyzny siedzę przez cały weekend, on w pracy, ja nie mam co robić, nudno troszkę, ale zaraz na szczęście jadę do Czeladzi na delikatną kawę z moją przyjaciółką, z którą się lata nie widziałam (3 miesiące ;P) bo była w Portugalii.

Psikam jak szalona, codziennie o 3 w nocy - budzę się, psikam z 10 razy, katar okropny i dalej śpię. Jakoś dziwnie zaprogramowana jestem. Tak samo jest co noc! :)

Melduje sie i ja:)

Inomama ja wczoraj na obiad robiłam placki po węgiersku:-) Mam robota, wiec nie tarłam , bo jakbym miała trzec to bym pewnie nie robiła .

Moj syn przyszedł z przedszkola i oznajmił , ze jesli bedzie brat to tylko pod warunkiem ze na imie damy mu Filip :) Ale jeszcze lepiej by było aby ten brat nie był dzidziusiem tylko "taki dorosły " jak Nataniel :p

Dziś nie mam weny ani pomysłu na robienie obiadu . póki co idę zjeśc krupnik :-D

Aaach wakacje :) nie narzekam bo nie pracuje szkołę też skończyłam leniu****e ale jakie to było piękne uczucie jak po spowiedzi się z sali wychodziło :) ja dzisiaj zrobiłam zupkę pieczarkową, a mój R zamówił sobie pizzę farsz już gotowy ale ciasto trochę później tak sobie rozciełam palucha że w stopach prąd poczułam :szok:

Jakaś cenzurka nad słowem " le-niu-chu-je" ciekawe czemu :)

Hej lasencje!

Ja wczoraj ugotowałam na dzisiaj pysznej zupy pomidorowej, ale mi pycha wyszła. Z córą zjadłyśmy też pełny gar fasolki szparagowej, ale pyszota. Ja identycznie jak Wy mam odruch wymiotny jak widzę mięso, nie jadłam już X czasu. I nie zanosi się póki co! Ale fajowsko, że jutro weekend, siedzę w robocie i się cieszę z tego powodu.

Blanka - ja też jestem po cesarce:) Bo to Ty chyba pytałaś. Napisz kochana nam przepis na placki po węgiersku.
Ikasia udanych zakupów
Agagsm strasznie szybko udało Ci się oduczyć córcię. Gratulację. Tylko u mnie najgorsze jest to, że nie jestem z nią sama bo pracuję i ciężko tak to wszystko zorganizować, ale muszę jakoś. Właśnie zrobię tak, że zdejmę pampki i niech się dzieje. Trudno najwyżej będę latać ze ścierką. Chyba najłatwiej od razu, póki lato jest.
Diablica zdrówka dla córci

Hej kobitki :)
Widzę, że nie tylko ja mam brzyda na mięso (na wędliny zresztą też), to pocieszające, że nie jestem sama. Mam argument, bo już mi jojczą niektóre osobniki, że przecież powinnam :)
U mnie niestety znowu dołek, bo od dwóch dni latam do rygi, a naiwnie myślałam, że to już za mną...
W czwartek idę na USG, będzie już 12 tydz., więc będzie co pooglądać :happy:

cześć dziewczyny,
nie było mnie u was chyba ze 3 dni i nie jestem w stanie ogarnąć :) zaczynam dziś 14 tydzień i strasznieeeee się z tego cieszę, a jeszcze bardziej się cieszę, że jeszcze tylko w poniedziałek do pracy i od wtorku urlop, góry, synuś, spacery - oby tylko pogoda dopisała :)

Diablica ja też starsznie wyczulona na zapachy jestem ! Perfumy na które wcześniej miałam hopla po prostu mi smierdzą . Mąż nawet w mojej obecności wypsikać sie nie może ! Zresztą prawie wszystko "brzydko pachnie ":szok:

Anisen trzymam kciuki za bratową i oczywiście za Twoje USG .

_Hope Placki po węgiersku to normalne placki ziemniaczane tylko duże, smażone na całej patelni:) Na to sos jak kto lubi ja często robie z mięsem np gulaszowym , papryka, cebulka , zaprawiony koncentratem :) A czasem po prostu kupuje jakiś fix do gulaszu i tym fixem zaprawiam - wiem niezbyt ambitne :) I na koniec już na tależ na placka i sos daję troszkę śmietany , do tego jakaś surówka i dobry obiadek !

A zapomniałam, _Hope miałaś cc . Powiedz mi , czy miałaś juz rozmowe z lekarzem o tym jak teraz bedziesz rodzić ?

może to dziwnie zabrzmi, ale chciałabym chociaż raz poczuć co to są ciążowe mdłości, nie miałam nic, ani teraz ani w pierwszej ciąży. chwilami to się zapominam, że w ogóle w ciąży jestem :)

reklama
Zawodowa zazdroszczę ! Mnie wymęczyło okropnie ! Pierwsze tygodnie leżałam , wymiotowałam , nie mogłam jeść, mdłości cały czas nieustannie - dlatego w coś takiego jak poranne nudności nie wierze!

Antinetka ja wędliny do tej pory jeszcze nie miałam w buzi a to już 13 tydz . ogólnie pieczywo jem sporadycznie . Na kolacje jem jogurty albo owoce . Teraz aktualnie codzien na kolacje fasolka szparagowa albo bób . Nie wyobrażam sobie kanapke zjeść :szok:

Do góry