reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2014 :)

Olich to napewno mialas bakteryjne zapalenie gardla.to jest okropne i rzeczywiscie herbatki czosnki nic nie pomoga. Jesli jest to zapalenie wirusowe to jak najbardziej mozna sobie pomoc domowymi sposobami.ale bakteryjne jest duzo powazniejsza sprawa. Super,ze lekarka odpowiednio sie Toba zajela, i ze przeszlo.ja tez przez to przechodzilam w 1 ciazy,bylam na wakcjach, nalykalam sie przeciwbolowych a jak przyjechalam do domu to od razu antybiotyk mi dali;-)

spijcie dobrze dziewczynki,nie ma mnie tu czesto ostatnio ale staram sie na maksa czyms sie zajac,zeby tylko zlecial czas do tych 12 tygodni, gdzie minie juz to jak sie czuje....:-(mam nadzieje

spijcie dobrze ciezarowki:-D

reklama
Anbas, sto lat dla małego :-)

Sylka, ja mam podobnie, całkiem od mięsa mnie odrzuciło - a wcześniej żyć bez mięsa nie mogłam :) A wczoraj sobie ugotowałam cały garnek fasolki szparagowej, i zjedliśmy wszystko z Mikołajem przy Harrym Potterze :-) Zamiast chipsów to my do filmu fasolkę szparagową :-)

czesc bluelovi :-)

olich, współczucia, ale dobrze, że już przeszło.

Idę prasować dzieciowi koszulę do przedszkola :-), bo dzisiaj zakończenie. Tzn. u niego to dzisiaj zakończenie a od poniedziałku do innego przedszkola, bo go na wakacje zapisałam :-) nie jest szczęśliwy z tego powodu :-)

Pytanie do mam które w czasie wakacji pracują : co robicie z dziećmi jak zaczną sie wakacje a Wasze przedszkole ma wolne?
Przyznam ze nie myślałam o tym, bo mam wolne większość czasu ale ... jak juz nie będzie niania to od 15 sierpnia trzeba będzie coś z tymi malcami zrobić a na rodzinę nie mogę liczyć. A z tego co wiem w tym jednym pracującym zawsze jest obłożenie kosmiczne i nie przyjmą mi dziecka choćby tylko na jeden dzień

ja po 4 latach w domu zaczynam od jutra pracę!!!!:-):-) cieszę się jak szalona w końcu wyjdę do ludzi:-D (fakt że są to tylko 2 miesiące ale zawsze coś:tak:)
Z dziećmi mam super sytuację,bo mąż pracuje po 12 godzin,ma dzień,noc i 2 dni wolnego więc tak naprade raz na 4dni potrzebujemy pomocy.Do tego jest teściowa,która aktualnie zaczyna wakacje i się już dawno zaoferowała z pomocą:-), moja mama też już od poniedziałku będzie wolniejsza i bez problemu nam pomoże i do kompletu mam 2 braci,którzy również zaczynają wakacje,a z chłopakami super mają kontakt,więc mamy fantastyczną sytuacje co do opieki:-):rofl2:

Milusia troszkę zazdroszczę, ale nie pracy tylko tego ze ma kto pomóc. Ja to już nawet nie proszę, bo ile mozna razy usłyszeć nie. Radzimy sobie sami , najwyżej płacimy niani i tyle.

witajcie

Nie muszę iśc na zakończenie roku szkolnego :) bomba. ale za to leje deszcz i tak nigdzie nie wyjdę z dziećmi. Teraz tylko poprawić librusa, napisać arkusze i tematy na egzaminy poprawkowe na poniedziałek. A do tego jutro mąz ma wolne to zajmi sie szkrabami zebym ja mogła spokojnie pouzupełniać dokumentacje i lato !!!
W tą środę idzie bratowa męża do mojego gina może da jej jakieś badania itp. starają sie o dziecko i na razie dusza. Chyba już 9 cykl starań za nimi i nic. trzymajcie kciuki &&&. ten do którego teraz chodziła tylko brał kasę i mówił czekać.
A nastepna środa ja na genetyczne :)
Na 7 lipca zaplanowałam zrobić moje urodzinki ;)dla męża i dzieci bo nikt nie przyjedzie ale zrobimy sobie ;) Ba teściowa to mi jeszcze w życiu nie zadzwoniła złożyć życzeń ale to juz inna inszość ;) Ona już wyskoczyła z tekstem zebyśmy do niej przyjechali. Ja na to nie, bo mamy kurs przedmałżeński a do tego mam inne plany. i co ? wywaliła tekst : znowu jedziecie gdzieś a nie do nas. no to mnie wkur*** i jej powiedziałam : tak , jedziemy i będziemy sie dobrze bawić. to walnęła słuchawką. glupia baba. Jak to było super jak ona siedziała we włoszech i tylko raz na 4 miesiące ją widziałam. to byl raj

witam piątkowo i niestety znowu deszczowo. wstalam dzisiaj dosyc wczesnie, tzn nie wylegiwalam sie w lozku bo zastanawiam się czy takie wyleganie sie też przypadkiem źle nie wplywa na te bole mojej glowy. na razie nie boli i jest ok, ciśnienie też spoko, puls lekko przyspieszony. mam dzis gosci - salatka z brokula i sera feta już sie miesza:) na 14.30 ide do lekarza w sprawie tego mojego cisnienia bo dzwonilam i okazalo sie ze sa juz wyniki z krwi i moczu, mam miec powtorzone ekg i zobaczymy co bedzie, milego dnia zycze wszystkim

milusia - to gratulacje z tej okazji!!!! :)
anisen - w tej kwestii nie pomoge bo u nas akurat mnasze przedszkole jest wakacyjne...
bluelovi - witaj :)

A co do jedzenia to mnie ostatnio odrzuca od wszystkiego....Ale to nie zebym miala mdlosci. Bo nie mam wcale. Chodzi o to, ze mam np. wieeeelki glod a na nic ochoty :( a na mieso to juz w szczegolnosci nie i to samo z rybami...bleeee
No i sama nie wiem co mam jesc....ehhhh

A jesczze mam pytanie dziewczyny. pomozcie bo zupelnie nie mam pomyslu. Jutro odprawiamy urodziny Kuby i nie wiem co zaserwowac dzieciom. No ze torcikto wiadomo i myslalam o szaszlykach z owocow ale co "konkretnego" im dac? Macie jakies sprawdzone menu na kinderparty?

U mnie szał był na owoce w czekoladzie. miałam truskawki, mango, kawałki banana to nabite na patyczki i zanurzane gorącej czekoladzie. potem jak czekolada zastygła to ściagałam owoce z patyczków bo były też dzieci mniejsze takie 1,5 roku i żeby sobie krzywdy nie zrobiły.
a kokretnego to dzieciaki zajdły pieczone kawaleczki ziemniaków ala frytki (tyle ze praktycznie bez tłuszczu za to z przyprawami) zrobiłam domowe nugetsy i warzywa w takie karbowane słupki ;) i byla też zupa bagienna podawana w pucharkach do lodów ;). to bylo na 3 latka Kingusi, było trochę dzieci tak 3, 3,5 i 4 i kilku malców prawie 1,5 roczku ( z moim Kubą)

Witam się dziewczynki piątkowo...u mnie zachmuorzone niebo ale narazie nie pada, wiec zaraz zmykam na miasto polazic do lumpexach....:):)
Miłego dzionka kochane:):)

reklama
hej...powracam do żywych na chwilkę....witam sie piątkowo.

U nas dalej walka z chorobą córy...narazie nawet nie mam czasu myśleć o młodszym dzieciu. mdłości mineły mam nadzieję że bezpowrotnie...czasami jak poczuję jakis zapach taki typowo odrzucający to owszem bleee.
jestem megaczuła na wszelakie zapachy....a tak pozatym to bez zmian.

Do góry