reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Olich to napewno mialas bakteryjne zapalenie gardla.to jest okropne i rzeczywiscie herbatki czosnki nic nie pomoga. Jesli jest to zapalenie wirusowe to jak najbardziej mozna sobie pomoc domowymi sposobami.ale bakteryjne jest duzo powazniejsza sprawa. Super,ze lekarka odpowiednio sie Toba zajela, i ze przeszlo.ja tez przez to przechodzilam w 1 ciazy,bylam na wakcjach, nalykalam sie przeciwbolowych a jak przyjechalam do domu to od razu antybiotyk mi dali;-)

spijcie dobrze dziewczynki,nie ma mnie tu czesto ostatnio ale staram sie na maksa czyms sie zajac,zeby tylko zlecial czas do tych 12 tygodni, gdzie minie juz to jak sie czuje....:-(mam nadzieje

spijcie dobrze ciezarowki:-D

reklama
Anbas, sto lat dla małego :-)

Sylka, ja mam podobnie, całkiem od mięsa mnie odrzuciło - a wcześniej żyć bez mięsa nie mogłam :) A wczoraj sobie ugotowałam cały garnek fasolki szparagowej, i zjedliśmy wszystko z Mikołajem przy Harrym Potterze :-) Zamiast chipsów to my do filmu fasolkę szparagową :-)

czesc bluelovi :-)

olich, współczucia, ale dobrze, że już przeszło.

Idę prasować dzieciowi koszulę do przedszkola :-), bo dzisiaj zakończenie. Tzn. u niego to dzisiaj zakończenie a od poniedziałku do innego przedszkola, bo go na wakacje zapisałam :-) nie jest szczęśliwy z tego powodu :-)

Pytanie do mam które w czasie wakacji pracują : co robicie z dziećmi jak zaczną sie wakacje a Wasze przedszkole ma wolne?
Przyznam ze nie myślałam o tym, bo mam wolne większość czasu ale ... jak juz nie będzie niania to od 15 sierpnia trzeba będzie coś z tymi malcami zrobić a na rodzinę nie mogę liczyć. A z tego co wiem w tym jednym pracującym zawsze jest obłożenie kosmiczne i nie przyjmą mi dziecka choćby tylko na jeden dzień

ja po 4 latach w domu zaczynam od jutra pracę!!!!:-):-) cieszę się jak szalona w końcu wyjdę do ludzi:-D (fakt że są to tylko 2 miesiące ale zawsze coś:tak:)
Z dziećmi mam super sytuację,bo mąż pracuje po 12 godzin,ma dzień,noc i 2 dni wolnego więc tak naprade raz na 4dni potrzebujemy pomocy.Do tego jest teściowa,która aktualnie zaczyna wakacje i się już dawno zaoferowała z pomocą:-), moja mama też już od poniedziałku będzie wolniejsza i bez problemu nam pomoże i do kompletu mam 2 braci,którzy również zaczynają wakacje,a z chłopakami super mają kontakt,więc mamy fantastyczną sytuacje co do opieki:-):rofl2:

Milusia troszkę zazdroszczę, ale nie pracy tylko tego ze ma kto pomóc. Ja to już nawet nie proszę, bo ile mozna razy usłyszeć nie. Radzimy sobie sami , najwyżej płacimy niani i tyle.

witajcie

Nie muszę iśc na zakończenie roku szkolnego :) bomba. ale za to leje deszcz i tak nigdzie nie wyjdę z dziećmi. Teraz tylko poprawić librusa, napisać arkusze i tematy na egzaminy poprawkowe na poniedziałek. A do tego jutro mąz ma wolne to zajmi sie szkrabami zebym ja mogła spokojnie pouzupełniać dokumentacje i lato !!!
W tą środę idzie bratowa męża do mojego gina może da jej jakieś badania itp. starają sie o dziecko i na razie dusza. Chyba już 9 cykl starań za nimi i nic. trzymajcie kciuki &&&. ten do którego teraz chodziła tylko brał kasę i mówił czekać.
A nastepna środa ja na genetyczne :)
Na 7 lipca zaplanowałam zrobić moje urodzinki ;)dla męża i dzieci bo nikt nie przyjedzie ale zrobimy sobie ;) Ba teściowa to mi jeszcze w życiu nie zadzwoniła złożyć życzeń ale to juz inna inszość ;) Ona już wyskoczyła z tekstem zebyśmy do niej przyjechali. Ja na to nie, bo mamy kurs przedmałżeński a do tego mam inne plany. i co ? wywaliła tekst : znowu jedziecie gdzieś a nie do nas. no to mnie wkur*** i jej powiedziałam : tak , jedziemy i będziemy sie dobrze bawić. to walnęła słuchawką. glupia baba. Jak to było super jak ona siedziała we włoszech i tylko raz na 4 miesiące ją widziałam. to byl raj

witam piątkowo i niestety znowu deszczowo. wstalam dzisiaj dosyc wczesnie, tzn nie wylegiwalam sie w lozku bo zastanawiam się czy takie wyleganie sie też przypadkiem źle nie wplywa na te bole mojej glowy. na razie nie boli i jest ok, ciśnienie też spoko, puls lekko przyspieszony. mam dzis gosci - salatka z brokula i sera feta już sie miesza:) na 14.30 ide do lekarza w sprawie tego mojego cisnienia bo dzwonilam i okazalo sie ze sa juz wyniki z krwi i moczu, mam miec powtorzone ekg i zobaczymy co bedzie, milego dnia zycze wszystkim

milusia - to gratulacje z tej okazji!!!! :)
anisen - w tej kwestii nie pomoge bo u nas akurat mnasze przedszkole jest wakacyjne...
bluelovi - witaj :)

A co do jedzenia to mnie ostatnio odrzuca od wszystkiego....Ale to nie zebym miala mdlosci. Bo nie mam wcale. Chodzi o to, ze mam np. wieeeelki glod a na nic ochoty :( a na mieso to juz w szczegolnosci nie i to samo z rybami...bleeee
No i sama nie wiem co mam jesc....ehhhh

A jesczze mam pytanie dziewczyny. pomozcie bo zupelnie nie mam pomyslu. Jutro odprawiamy urodziny Kuby i nie wiem co zaserwowac dzieciom. No ze torcikto wiadomo i myslalam o szaszlykach z owocow ale co "konkretnego" im dac? Macie jakies sprawdzone menu na kinderparty?

U mnie szał był na owoce w czekoladzie. miałam truskawki, mango, kawałki banana to nabite na patyczki i zanurzane gorącej czekoladzie. potem jak czekolada zastygła to ściagałam owoce z patyczków bo były też dzieci mniejsze takie 1,5 roku i żeby sobie krzywdy nie zrobiły.
a kokretnego to dzieciaki zajdły pieczone kawaleczki ziemniaków ala frytki (tyle ze praktycznie bez tłuszczu za to z przyprawami) zrobiłam domowe nugetsy i warzywa w takie karbowane słupki ;) i byla też zupa bagienna podawana w pucharkach do lodów ;). to bylo na 3 latka Kingusi, było trochę dzieci tak 3, 3,5 i 4 i kilku malców prawie 1,5 roczku ( z moim Kubą)

Witam się dziewczynki piątkowo...u mnie zachmuorzone niebo ale narazie nie pada, wiec zaraz zmykam na miasto polazic do lumpexach....:):)
Miłego dzionka kochane:):)

reklama
hej...powracam do żywych na chwilkę....witam sie piątkowo.

U nas dalej walka z chorobą córy...narazie nawet nie mam czasu myśleć o młodszym dzieciu. mdłości mineły mam nadzieję że bezpowrotnie...czasami jak poczuję jakis zapach taki typowo odrzucający to owszem bleee.
jestem megaczuła na wszelakie zapachy....a tak pozatym to bez zmian.

Do góry