reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Dzięki za gratulacje :)

Kasia, tak co do zasady się zabezpieczalismy. RAZ nie i od razu bach ciąża. Jakby ktoś na górze tylko na to czekał i od razu wykorzystał sytuację, bo wiedział, że długo podobna się nie trafi :D

Nigdy żaden lekarz nie proponował nam terapii krwią pepowinowa.

Jak wrócimy, napiszę Wam co Niemcy powiedziały. Generalnie potwierdziła się operacja + zaproponowali coś jeszcze, o czym w PL nigdy nie było mowy.

Blue, ale super, trojeczka. Ale ty młoda jestes; dasz radę!

reklama
Malinka to u mnie chyba smieszniej ;0 nie chcielismy 3 dziecka :) 18 czerwca mialam miesiaczke . 26 czerwca przeszlam plastyke brzucha a kolo 2 lipca zaskoczylo na owulacji ;0:szok: a mialam robic sobie biust na jesien a zamiast tego bd kompletowac wyprawke :-D

Hope damy rade :) mamy podobnie wiekowo dzieciaczki :)

Blue-plastyke brzucha?! Az tak tego potrzebowalas? A powiedz teraz z ciaza jak to wyglada? Skora sie "zepsuje",ze tak powiem i kasa stracona? Czy jest jakas gwarancja :p

Kasia ja mialam bardzo duzy nawis skory cos okropnego :( no nie wiem co teraz miejmy nadzieje ze nie bd musiala robic ponownie :) nie objadam.sie tak jak w poprzednich ciazach bo i tak bardzo sie boje czy skory starczy :baffled: musi ale ginekodzy mnie juz strasza choc nie mieli pewnie stycznosci z taka sytuacja jak moja bo to raczej zadkosc .

Bluelovi a z ciekawosci gdzie robilas plastyke brzucha i ile kosztowala ?
Jakbschudne i skora zostanie to na pewno bede chciala sie jej pozbyc takze ciekawa jestemnjak to wyglada.

Ktory to juz tydzien ciazy ?

Kochane oczekujące mamusie (Blue, Hope, Malinka): Gratulacje!!!

Ja nie powiem że nie myślę o drugim dziecku, ale na pewno jeszcze nie teraz jeśli w ogóle. Po prostu myślę że nie dałabym rady. Bo ja mimo że mężatka to praktycznie zawsze wszystko sama. I jak ja w ogóle oddam moje dziecko do przedszkola jak on jak mamy nie ma to zostawia zabawki i mnie szuka z paniką w oczach lub płaczem. M nie chce lub nie może bo dużo czasu pracuje z nim zostawać, moja mama chętnie przyjęłaby moją pomoc bo choruje i o kulach chodzi, teściowa z nim nie zostanie bo cytuje"jej będzie wył". Jak mam go nauczyć pozostawać bez mamy? Poradźcie coś? Naprawdę mnie martwi to że on się potem nie da zostawić w przedszkolu:((

co ja miałam jeszcze pisać?
Milusia cieszę się bardzo że u Ciebie ok :)

Blue ja kiedyś myślałam o laserowym usuwaniu rozstępów ale na myśleniu się skończyło na razie. O biuście nawet nie wspomnę: Zmniejszył się, stracił jędrność, rozstępy a moja alergia od czerwca tego roku jest tak wielka że boję się jakichkolwiek kosmetyków używać bo wszystko swędzi, tabletki nie dają rady. A orientujesz się jak to wygląda cenowo i czy potem można np karmić piersią jak ktoś się zdecyduje na takie poprawianie urody.
A jak tam z mówieniem bo my nadal początkujący. Ostatnio dobrze mu idzie słówko"Nie". NP. Chcesz jeszcze zupkę? "nie" ale buzię otwiera.
Czy wasze dzieciaczki jedzą już same i zupkę i drugie danie. Mój Wojtek dość często przynajmniej na początku posiłku je sam i nie pozwala sobie pomagać. Drugie danie w miarę mu idzie ale zupka to na razie tylko nie wielka cześć idzie do brzuszka.
Z nocnikiem też daleko w lesie jesteśmy. Jak tylko go nie pilnuje to już wstaje, a jak jestem to wstanie włączy paluszkami żeby nocnik grał i on już może wstawać - pampersa mi cwaniaczek wręcza.

Pozdrowienia dla wszystkich mam i styczniaków!

Ostatnia edycja:
Akuku zaraz 23 tydzien leci szybko jeszcze niedawno podczytywalam ze twoja alicja nie chce z brzuszma wyjsc :))

Ja placilam 6 tysiecy na polskie robilam w czechach zaraz przy granicy z polska u dr furmanka daniela w trzyncu w szczecinie chcieli 13 tysiecy nie bylo by mnie stac :)

Co do karmienia piersia po operacji to nie jdstem ekspertem wszystko napewno zalwzy od tego co wlasciwie sie z tym biustem robi u mnie nie wystarcza same implanty w gre wchodzi podniesienie plus implant i bedzie to koszt ok 8.5 tysiaca :) narazie to bardziej odlegle plany ;)

Cleopatra moj wojtus to taki sam i tez nie daje sobie pomoc je sam wiadomo dokarmuam go bo czasem sobie nie radzi ale jest git. Za to co do pieluchy dramat ciagle tylko pieluchy i dalej sok zlopie z butli ze smoczkiem w nocy wypija 2-3 butelki i zasikuje 3 pampersy .gdzies od 2 miesiecy tak ma ze pije w nocy duzo i musze takiemu koniowi wielkiemu zmieniac pampka :0 i pomimo tego ze piersi nie ssa od kad skonczyl rok to ciagle w cyckach by grzebal no kurde :0 z cora to wgl inna bajka nie dosc ze w nocy nie pila to koxystala tylko z niekapkow ;0 cos poradzicie ma tak ktoras ??

Bluelovi ja bym oduczala picia sokow w nocy .. albo calkowicie picia sokow. U nas soki sa ikazjonqlnie avtak to wode pija wszyscy.
A robilabym to tak zebrozcienczalabym sok z woda po trochu az doszli bysmy do wody.. podejrzewam ze z 2 tyg.

Moj Emis je juz wszystko sam. Zupy rowniez ale codziennie rano ma praktyke z owsianka ;) dodam ze je tak odkad moja mama poleciala do pl bo nie mialam czasu go karmic .. czyli jakos ponad miesiac Dokarmiam b rzadko.. bo albo nie zostawia..a jak zostawia to mu nie smakuje badz jest najedzony.
Dobrze wyglada wiec sie nie przejmuje.

Blue ;) tak z Alicja sie umeczylam na koncowce.. ale warto bylo ;) Ala bedzie drobniuyka dziewczynka ;) ma prawie 3 miesiace a w czwartek wazyla niecale 5 kg.

Co do nocnika to emil gotowy jest juz bo wola siusiu i pupa (kupa) mowi fuj jak zrobi kupe.. ale nie robi na nocnik bo nie mam jak go upilnoqac .. za duzo mam nossenia Alicji i mnustwo innych obowiazkow.. musualabym dwa dni poswiecic na typowe pilnowanie go a pozniej juz by pewnie wolal..tak bylo e starszakami.

Blue i jak zadowolona jestes z tego lekarza ? Te 6 tys to jeszcze nie tragedia.. dlugo bylas w szpitalu ?
Ja to najpierw musze porzadnie schudnac.

Blue mój Wojtek pije tyle za dnia że jak ja idę spać muszę go koniecznie przewinąć. Czasami jeszcze w nocy. Co do picia to pije bardzo dużo - teraz jak już nie ma upałów to 240 mleka ( 240 wody plus proszek) rano i na dobranoc i 300ml herbaty parzonej lekko słodkiej x 5 butelek. Tak dużo pić zaczął jak byliśmy w szpitalu na biegunkę - stawałam na głowie żeby pił bo inaczej kroplówka od razu była. Wtedy też zamienił niekapek na butelkę i tak mu na razie zostało. Co mnie ostatnio najbardziej denerwuje i nie potrafię go oduczyć to jak np idzie spać lub wstaje rano i się nudzi w łóżeczku to się rozbiera; pampersa również i tym sposobem zasikał dziś łóżeczko. Prosiłam, krzyczałam i nic cieszy się jeszcze.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane :)

my wczoraj na wizycie u laryngologa bylismy.Pamietacie jak posalam ze Arek ma te migdaly wielkie? kazdy pediatra twierdzil ze do wyciecia i to wszystko. A laryngolog-prywatny rzecz jasna zaczal od nosa...bo u nas kazda chproba katarem sie zaczyna.. Pobral wymaz z nosa Arkowi i czekamy na wyniki. Jak wyjda bakterie to leczymy nos i spokoj z chorobami.
A pediatra to tylko by antybiotyk przepisal i do wyciecia skierowal ;/

i jeszcze wazna rzecz- laryngolog zakazal poic Arka w nocy przez sen. Zazwyczaj tak bylo- butla mleka do snu,potem butla herbatki i nad ranem mleko. A podobno jak dziecko pije przez sen to zalatuje mj picie do nosa np bo rozluzniaja sie miesnie rozne i zalegajac moga rozwinac sie bakterie... Ech...
Mam nadzieje,ze nam pomoze ten lekarz.

Milego dnia kobiety!:)

Ostatnia edycja:
Do góry