reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Dzięki za gratulacje :)

Kasia, tak co do zasady się zabezpieczalismy. RAZ nie i od razu bach ciąża. Jakby ktoś na górze tylko na to czekał i od razu wykorzystał sytuację, bo wiedział, że długo podobna się nie trafi :D

Nigdy żaden lekarz nie proponował nam terapii krwią pepowinowa.

Jak wrócimy, napiszę Wam co Niemcy powiedziały. Generalnie potwierdziła się operacja + zaproponowali coś jeszcze, o czym w PL nigdy nie było mowy.

Blue, ale super, trojeczka. Ale ty młoda jestes; dasz radę!

reklama
Malinka to u mnie chyba smieszniej ;0 nie chcielismy 3 dziecka :) 18 czerwca mialam miesiaczke . 26 czerwca przeszlam plastyke brzucha a kolo 2 lipca zaskoczylo na owulacji ;0:szok: a mialam robic sobie biust na jesien a zamiast tego bd kompletowac wyprawke :-D

Hope damy rade :) mamy podobnie wiekowo dzieciaczki :)

Blue-plastyke brzucha?! Az tak tego potrzebowalas? A powiedz teraz z ciaza jak to wyglada? Skora sie "zepsuje",ze tak powiem i kasa stracona? Czy jest jakas gwarancja :p

Kasia ja mialam bardzo duzy nawis skory cos okropnego :( no nie wiem co teraz miejmy nadzieje ze nie bd musiala robic ponownie :) nie objadam.sie tak jak w poprzednich ciazach bo i tak bardzo sie boje czy skory starczy :baffled: musi ale ginekodzy mnie juz strasza choc nie mieli pewnie stycznosci z taka sytuacja jak moja bo to raczej zadkosc .

Bluelovi a z ciekawosci gdzie robilas plastyke brzucha i ile kosztowala ?
Jakbschudne i skora zostanie to na pewno bede chciala sie jej pozbyc takze ciekawa jestemnjak to wyglada.

Ktory to juz tydzien ciazy ?

Kochane oczekujące mamusie (Blue, Hope, Malinka): Gratulacje!!!

Ja nie powiem że nie myślę o drugim dziecku, ale na pewno jeszcze nie teraz jeśli w ogóle. Po prostu myślę że nie dałabym rady. Bo ja mimo że mężatka to praktycznie zawsze wszystko sama. I jak ja w ogóle oddam moje dziecko do przedszkola jak on jak mamy nie ma to zostawia zabawki i mnie szuka z paniką w oczach lub płaczem. M nie chce lub nie może bo dużo czasu pracuje z nim zostawać, moja mama chętnie przyjęłaby moją pomoc bo choruje i o kulach chodzi, teściowa z nim nie zostanie bo cytuje"jej będzie wył". Jak mam go nauczyć pozostawać bez mamy? Poradźcie coś? Naprawdę mnie martwi to że on się potem nie da zostawić w przedszkolu:((

co ja miałam jeszcze pisać?
Milusia cieszę się bardzo że u Ciebie ok :)

Blue ja kiedyś myślałam o laserowym usuwaniu rozstępów ale na myśleniu się skończyło na razie. O biuście nawet nie wspomnę: Zmniejszył się, stracił jędrność, rozstępy a moja alergia od czerwca tego roku jest tak wielka że boję się jakichkolwiek kosmetyków używać bo wszystko swędzi, tabletki nie dają rady. A orientujesz się jak to wygląda cenowo i czy potem można np karmić piersią jak ktoś się zdecyduje na takie poprawianie urody.
A jak tam z mówieniem bo my nadal początkujący. Ostatnio dobrze mu idzie słówko"Nie". NP. Chcesz jeszcze zupkę? "nie" ale buzię otwiera.
Czy wasze dzieciaczki jedzą już same i zupkę i drugie danie. Mój Wojtek dość często przynajmniej na początku posiłku je sam i nie pozwala sobie pomagać. Drugie danie w miarę mu idzie ale zupka to na razie tylko nie wielka cześć idzie do brzuszka.
Z nocnikiem też daleko w lesie jesteśmy. Jak tylko go nie pilnuje to już wstaje, a jak jestem to wstanie włączy paluszkami żeby nocnik grał i on już może wstawać - pampersa mi cwaniaczek wręcza.

Pozdrowienia dla wszystkich mam i styczniaków!

Ostatnia edycja:
Akuku zaraz 23 tydzien leci szybko jeszcze niedawno podczytywalam ze twoja alicja nie chce z brzuszma wyjsc :))

Ja placilam 6 tysiecy na polskie robilam w czechach zaraz przy granicy z polska u dr furmanka daniela w trzyncu w szczecinie chcieli 13 tysiecy nie bylo by mnie stac :)

Co do karmienia piersia po operacji to nie jdstem ekspertem wszystko napewno zalwzy od tego co wlasciwie sie z tym biustem robi u mnie nie wystarcza same implanty w gre wchodzi podniesienie plus implant i bedzie to koszt ok 8.5 tysiaca :) narazie to bardziej odlegle plany ;)

Cleopatra moj wojtus to taki sam i tez nie daje sobie pomoc je sam wiadomo dokarmuam go bo czasem sobie nie radzi ale jest git. Za to co do pieluchy dramat ciagle tylko pieluchy i dalej sok zlopie z butli ze smoczkiem w nocy wypija 2-3 butelki i zasikuje 3 pampersy .gdzies od 2 miesiecy tak ma ze pije w nocy duzo i musze takiemu koniowi wielkiemu zmieniac pampka :0 i pomimo tego ze piersi nie ssa od kad skonczyl rok to ciagle w cyckach by grzebal no kurde :0 z cora to wgl inna bajka nie dosc ze w nocy nie pila to koxystala tylko z niekapkow ;0 cos poradzicie ma tak ktoras ??

Bluelovi ja bym oduczala picia sokow w nocy .. albo calkowicie picia sokow. U nas soki sa ikazjonqlnie avtak to wode pija wszyscy.
A robilabym to tak zebrozcienczalabym sok z woda po trochu az doszli bysmy do wody.. podejrzewam ze z 2 tyg.

Moj Emis je juz wszystko sam. Zupy rowniez ale codziennie rano ma praktyke z owsianka ;) dodam ze je tak odkad moja mama poleciala do pl bo nie mialam czasu go karmic .. czyli jakos ponad miesiac Dokarmiam b rzadko.. bo albo nie zostawia..a jak zostawia to mu nie smakuje badz jest najedzony.
Dobrze wyglada wiec sie nie przejmuje.

Blue ;) tak z Alicja sie umeczylam na koncowce.. ale warto bylo ;) Ala bedzie drobniuyka dziewczynka ;) ma prawie 3 miesiace a w czwartek wazyla niecale 5 kg.

Co do nocnika to emil gotowy jest juz bo wola siusiu i pupa (kupa) mowi fuj jak zrobi kupe.. ale nie robi na nocnik bo nie mam jak go upilnoqac .. za duzo mam nossenia Alicji i mnustwo innych obowiazkow.. musualabym dwa dni poswiecic na typowe pilnowanie go a pozniej juz by pewnie wolal..tak bylo e starszakami.

Blue i jak zadowolona jestes z tego lekarza ? Te 6 tys to jeszcze nie tragedia.. dlugo bylas w szpitalu ?
Ja to najpierw musze porzadnie schudnac.

Blue mój Wojtek pije tyle za dnia że jak ja idę spać muszę go koniecznie przewinąć. Czasami jeszcze w nocy. Co do picia to pije bardzo dużo - teraz jak już nie ma upałów to 240 mleka ( 240 wody plus proszek) rano i na dobranoc i 300ml herbaty parzonej lekko słodkiej x 5 butelek. Tak dużo pić zaczął jak byliśmy w szpitalu na biegunkę - stawałam na głowie żeby pił bo inaczej kroplówka od razu była. Wtedy też zamienił niekapek na butelkę i tak mu na razie zostało. Co mnie ostatnio najbardziej denerwuje i nie potrafię go oduczyć to jak np idzie spać lub wstaje rano i się nudzi w łóżeczku to się rozbiera; pampersa również i tym sposobem zasikał dziś łóżeczko. Prosiłam, krzyczałam i nic cieszy się jeszcze.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane :)

my wczoraj na wizycie u laryngologa bylismy.Pamietacie jak posalam ze Arek ma te migdaly wielkie? kazdy pediatra twierdzil ze do wyciecia i to wszystko. A laryngolog-prywatny rzecz jasna zaczal od nosa...bo u nas kazda chproba katarem sie zaczyna.. Pobral wymaz z nosa Arkowi i czekamy na wyniki. Jak wyjda bakterie to leczymy nos i spokoj z chorobami.
A pediatra to tylko by antybiotyk przepisal i do wyciecia skierowal ;/

i jeszcze wazna rzecz- laryngolog zakazal poic Arka w nocy przez sen. Zazwyczaj tak bylo- butla mleka do snu,potem butla herbatki i nad ranem mleko. A podobno jak dziecko pije przez sen to zalatuje mj picie do nosa np bo rozluzniaja sie miesnie rozne i zalegajac moga rozwinac sie bakterie... Ech...
Mam nadzieje,ze nam pomoze ten lekarz.

Milego dnia kobiety!:)

Ostatnia edycja:
Do góry