panna.nikt
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
moja mała troszke troszkę starsza od waszych pociech ale na szczescie juz od dawna robi do nocniczka. u mnie poszlo bezboleśnie bo jak tylko usiadla w 6 miesiącu od razu rano sadzalam ja na nocnik i zawsze zrobila kupe i siku i tak sie nauczyla, rok temu przez wakacje zliklidowalam calkowicie pampersy a od miesiaca nie zakaldam juz na noc, chociaz zdaję sobie sprawe ze mozemy obudzic sie na łóżku wodnym bo mala śpi z nami, i ja skolei z tym mam problem bo nie chce spac w łóżeczku ani w sowim pokoju. wakacje i cieplo jest dobrym momentem na oduczanie bo dzeicko moze biegac w samych majteczkach i jak poczuje mokro miedzy nozkami to nie bedzei mu przyjemnie. powodzeniaBardzo dziekuje za zycznia Co do pieluch to my tez jeszcze w pampkach. I ta sama historia...Nocnik go poprostu parzy. Jak tylko probuje posadzic to sie sztywny caly robi mowi : "nie cieeee mama" i po ptokach... Nic nie daje- kiedys probowalismy go przekonac zeby na nakladke do toalety siadl i ta sama historia... Ehhhh A po fakcie tez wola Mama siusiu i za pampers sie trzyma...Nie wiem jak go przekonac. Rozmawialam nawet z lekarka i powiedziala mi zeby nic na sile bo sie zupelnie zrazi i bedzie koniec. Mowila zeby dac mu czas bo i tak jest jeszcze relatywnie maly i ze skoro juz wola ze zrobil znaczy ze wie co sie dzieje i ze moze berdzie taz ze niedlugo bedzie wolal przed, albo moze nawet zacznie sie rozbierac sam zeby siasc na nocnik.
No zobaczymy co bedzie Napewno na sile go na nocniku trzymac nie bede
Ale idzie lato i mam taki plan zeby poprobowac go puszczac bez pampersa troche jak bede w polsce na urlopie. Zeby zakumal ze mokre majtki to nie fajna rzecz...I moze wteduy cos wiecej kapnie
A Wy - mamusie z doswiadczeniem jak sadzicie??? Doradzcie cos