reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Cześć dziewczyny!
Jak ja się cieszę ze pracuje, nie nudzi mi się, nie myśle zbyt dużo a do tego czasem się trafi taki kwiatek..,
Kiedy ostatnio widzialyscie coś takiego? :)
Może trzeba powiększyć żeby przeczytać napis na tabliczce.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Anbas zatem 100 lat i samych radości dla Twojego dwulatka :):)

Współczuje Wam wymiotów. Ja na szczescie mam to już za sobą . A początki były bardzo ciężkie :szok:

Nie za bardzo pamietam, czy juz pytałam . :baffled: Są jakieś mamy po cesarkach?

Hej Dziewczyny:)

Odebrałam dzisiaj badania ogólne moczu bo wcześniej miałam jakies bakterie.
Teraz nie wiem o co chodzi w tych wynikach, a mianowicie:

PH mam podwyższone bo 7.5
Bakterie - nieliczne
Fosforany bezpostaciowe - liczne - co to w ogóle jest?

Czy wszystko u mnie ok? :(

Bardzo dziekuje za zycznia:) Co do pieluch to my tez jeszcze w pampkach. I ta sama historia...Nocnik go poprostu parzy. Jak tylko probuje posadzic to sie sztywny caly robi mowi : "nie cieeee mama" i po ptokach... Nic nie daje- kiedys probowalismy go przekonac zeby na nakladke do toalety siadl i ta sama historia... Ehhhh :) A po fakcie tez wola :) Mama siusiu i za pampers sie trzyma...Nie wiem jak go przekonac. Rozmawialam nawet z lekarka i powiedziala mi zeby nic na sile bo sie zupelnie zrazi i bedzie koniec. Mowila zeby dac mu czas bo i tak jest jeszcze relatywnie maly i ze skoro juz wola ze zrobil znaczy ze wie co sie dzieje i ze moze berdzie taz ze niedlugo bedzie wolal przed, albo moze nawet zacznie sie rozbierac sam zeby siasc na nocnik.

No zobaczymy co bedzie :) Napewno na sile go na nocniku trzymac nie bede :)
Ale idzie lato i mam taki plan zeby poprobowac go puszczac bez pampersa troche jak bede w polsce na urlopie. Zeby zakumal ze mokre majtki to nie fajna rzecz...I moze wteduy cos wiecej kapnie :)

A Wy - mamusie z doswiadczeniem jak sadzicie??? Doradzcie cos :)
moja mała troszke troszkę starsza od waszych pociech ale na szczescie juz od dawna robi do nocniczka. u mnie poszlo bezboleśnie bo jak tylko usiadla w 6 miesiącu od razu rano sadzalam ja na nocnik i zawsze zrobila kupe i siku i tak sie nauczyla, rok temu przez wakacje zliklidowalam calkowicie pampersy a od miesiaca nie zakaldam juz na noc, chociaz zdaję sobie sprawe ze mozemy obudzic sie na łóżku wodnym bo mala śpi z nami, i ja skolei z tym mam problem bo nie chce spac w łóżeczku ani w sowim pokoju. wakacje i cieplo jest dobrym momentem na oduczanie bo dzeicko moze biegac w samych majteczkach i jak poczuje mokro miedzy nozkami to nie bedzei mu przyjemnie. powodzenia
Blanka ja miałam cesarkę, w czym mogę ci pomóc?

Ostatnia edycja:
Dona - jak dokładnie tak samo z moim synkiem robiłam:) wtedy, kiedy zaczał siadać, wtedy zaczął się nocnik. Była to dla Kajtka wielka atrakcja, taka siedzenie i może dlatego bardzo szybko załapal o co biega:)

kaha - uuuuuu, nie pomogę, nie znam się wcale:(

Anbas - ucałowania dla jubilata:)

Anabas zapomniałam 100 lat dla małego

kaha ja tez sie nie znam ale jak cie to niepokoi to idz do zwyklego lekarza albo do swojego gina, wiem ze w czasie ciazy te odchylenia moga jakies tam być i lekarze uznają to za normę i nie każą się przejmować, moze po prostu zbyt mało pijesz, albo jest to uzależnione od twojej diety, najlepiej skontaktuj sie z lekarzem

Ostatnia edycja:
Dzięki dona_76 - wizytę u gina mam w poniedziałek. Wiem, że za mało piję :/ Bo mi się nie chce pić. Zawsze miałam z tym problem. Myślałam, że może któraś z was też tak miała. Trudno poczekam do poniedziałku:)

Anabas - dużo zdrówka i uśmiechu dla synka :)

Ja powoli się przeobrażam z trupa do żywego trupa tzn. Chyba muszę trochę ogarnąć mieszkanie lista zakupów do napisana może pizze pora zrobić dawno nie piekłam...

Ania00- ja zwalam na pogode ten mój niedźwiedzi sen :) ale czuje się jak w 4 czy 5 tygodniu taka zmęczona bezsilna ale szczęśliwa :happy2:

Anbas! Najlepszego dla Pociechy :) A chodzenie bez majtek to ciekawy pomysł na nauczenie "nie sikania" w pampersy :) Uśmiałam się z "mokre majtki to niefajna rzecz" :D

inomama - zacznij hodować jakieś parapetowe zioła, warzywka czy coś :) Mnie to pochłonęło bez reszty jakiś czas temu i dobry sposób na nudę i odstresowanie się :)

aniia -
nie wiedziałam, że po 12 tygodniu jeszcze nudności mogą się pojawić. Cieszę się, że żadnych objawów nie miałam, ale jak widać, nie ma co mówić "hop" bo się jeszcze pojawić mogą :)

delleware -
cholercia, też mnie wysypało w ten sam sposób co Ciebie. Dziwne pryszcze na żuchwie i z prawej strony suchość na skórze twarzy i swędzenie ;/ Nawilżam nawilżam i nic. Hormony szaleją. A odnośnie mężczyzny, to dobrze, że miał jednak bądź co bądź szczęście :)

dona - super super super, kolejne pomysły do podpatrzenia przy dzieciaczku, w tym przypadku odnośnie nocnika :) Warto pracować nad maluchem, aczkolwiek sama bym nie wpadła na pomysł, żeby zacząć to już tak wcześnie. Super!

Ja od dwóch dni mam zajęcie, które mnie pochłania całkowicie. Na urodzinki od lubego dostałam gitarę, od której marzyłam przeogormnie! No i mam! I grać się uczę :) Myślałam, że początkowe brzdękolenie i tempo powolne nauki mnie zniechęci, ale jakoś to idzie. Wczoraj byliśmy z moim lubym w pracy, co prawda niedługo, bo mieliśmy na Podzamczu 14-osobową grupę dzieciaków z podstawówki do przewspinania, więc uwinęliśmy się, ale i tak wróciliśmy do domu padnięci. Mój usnął na raz a ja brzdękoliłam :D Także mam co robić :D

reklama
Anbas: koniecznie kup jakąś książeczkę o nocniku - moja była zakochana w Basi - bohaterce tej książeczki:
Nocnik nad nocnikami - dziewczynka - Alona Frankel - Merlin.pl
(jest wersja dla chłopców i dziewczynek osobna)
dostała nocnik i zaczęliśmy wałkować książkę, pokazywać, tłumaczyć, oswajać nocnik. Inna sprawa, że nocników mam 2 domu 3 zanim się trafił ten, który sama wybrała i w który chciała sikać - różowy, zwykły niegrający z kaczuszką:) Dywany zwinęłam, chodziła i sikała w majtki i gdzie popadnie (latem oduczałam), byle nie do nocnika. Mówiłam dzień w dzień to samo, że siusiamy tutaj, pytałam co 10 minut czy może siusiu zrobimy, tłumaczyłam i wałkowałam tysiące razy to samo nawet jak widziałam, ze jest na nie to mówiłam i mówiłam. A płakałam po kątach, bo co zmyłam w jednym miejscu to w innym nasikała - chciałam się poddać, ale się zawzięłam i wygrałam:) Masakra. Po tygodniu z dnia na dzień wszystkie siku lądowało w nocniku i się cieszyła jak nie wiem, że zdążyła i się udało - normalnie obie skakałyśmy z radości i został pampers na noc. Miała 1,5 roku - może ze 2 miesiące później pożegnałyśmy pampersy w nocy i od 2 lat żyjemy bezpampersowo :)
delewarre, miejskibandyta: tez jestem wysypana normalnie jak nastolatka... tylko u mjie jakby po prawej i lewej stronie na szyi między uchem a dekoltem - po bokach, ale za to przez całą długość.
kaha: Ph zalezy od naszej diety i tego co jemy - dość szybko się może zmienić - co do fosforanów to raczej niegroźne - miewałam w poprzedniej ciąży tez na wynikach takie opisy i nic nie robiliśmy z tym, a bakterie to wystarczy niedokładne umycie przed pobraniem moczu:) się nie zamartwiaj!

Ja dziś mam gości i powiem wam, że wczoraj nic a nic nie zrobiłam, bo sił nie miałam, o 21 spałam, za to dziś 6:15 salon odkurzałam przed pracą:) sąsiedzi mnie na pewno błogosławią:)))

Do góry