reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

dziewczyny ja też w poprzedniej ciąży dużo czytałam i też sobie wmawiałam różne rzeczy. teraz ani jednego artykułu nie przeczytałam i siedzę spokojnie ;) nie ma co się tak stresować.
w ogóle zauważyłam że teraz jak mam zajęcie w postaci Nata to szybko mi ta ciąża mija ;) w końcu to już 1/4 ciąży za mną a ja nie zauważyłam kiedy

reklama
Akuku wciskałam shift i alt i nic :) Spróbowałam shift i ctrl i już na szczeście dobrze :tak: Dzięki :)

Vinga ja teraz też zdecydowanie mniej czytam te rewelacje i od razu lepiej sie człowiekowi zyje. Natanielem wydawało mi sie ze mam zatrucie ciążowe, skracającą szyjkę w 7 miesiącu i wiele innych . Moj gin sprowadził mnie na ziemie i poradził nie sugerować sie takimi sensacjami :) Wiem , glupie to :szok:

Ja mam dziś parcie na coca cole .oj jak mi sie chce takiej zimnej.

To i ja się mogę dołączyć bo panikara jestem niesamowita nagłe ustąpienie objawów parzenie w brzuchu że zatrucie że serduszko nie bije bo mnie nie mdli cycki nie rosną, dzisiaj mnie opierdzieliła ginka, opowiedziałam jej jakie schizy w głowie i mowi że najlepiej pójść skontrolować dla własnego spokoju a nie szperać inf. Ale tak jest że się martwimy a jak już się zobaczy tą podskakującą dupkę przy usg... Brak słów by opisać tą radość, emocje. także dzisiaj nie weszłam na żadne czytanki i nie wejdę...

Vinga u moich chłopców też tak się działo,szczególnie jak wychodziły czwórki...

Dziewczyny zaczęłam się niepokoić:-(...Mam te bakterie coli i się juz naczytałam że to może być groźne dla dzidziusia:zawstydzona/y:Czy któraś z WAs przechodziła przez to????

w dodatku kręci mi się od wczoraj w głowie...(cisnienie książkowe mam)

Ostatnia edycja:
Dołączam trochę opóźniona. Właśnie wkroczyłam dziś w 12 tydzień a termin porodu to 15 stycznia:) Nudności już puściły, ból piersi również więc wchodzimy wielkimi krokami w II trymestr.:-)

Milusia miałam jakieś bakterie ale to nie były coli. dostałam furaginum, przeszło bo następna kontrola moczu i było ok.
A moze zrób ponowne badanie, możliwe jest że coli były przeniesione . Nam np pediatra sugerowała ze to bakterie które mogą być jak sie nie dokładnie dziecko umyje przed pobraniem próbki moczu

Milusia 21 Escherichia coli to inaczej pałeczka okrężnicy powodująca najczęściej zapalenie układu moczowego. Nie ma co się martwić na zapas. Pij sok z żurawin (wypłukuje bakterie E. coli) i konieczny będzie antybiotyk. O wyborze antybiotyku zadecyduje ginekolog ( na pewno będzie bezpieczny dla Twojego maluszka).;-)

_Hope, uśmiałam się, nowe słówko :-) He, he dobrze, że tylko chwilkę z nim została :-)

Blanka, straszne to co się stało :-( bardzo im współczuję. U nas już też po pogrzebie, ja co prawda nie byłam, ale i tak jakoś przez to nie mogę sobie miejsca znaleźć. Cały czas sobie wyobrażam jak ten mój kuzyn teraz musi się czuć - po pogrzebie wracają do pustego domu. Ich córeczka miała 4,5 roku - co prawda od urodzenia ciężko chorowała, nie rosła, w wieku 4,5 l. ważyła tylko 5 kg, i całe swoje krótkie życie spędziła jeżdżąc po lekarzach i szpitalach, operacje, zabiegi i w sumie to wszyscy się raczej spodziewali tego co się stało, ale to i tak straszne...

A u mnie, nie dość, że całą brodę mam obsypaną pryszczami (już mogłoby mi całą twarz obsypać, przynajmniej nie wyglądałabym jak jakiś czubek), to jeszcze coś mi się stało w policzek (ale tylko jeden) , zrobił się szorstki i cały czas mnie swędzi - oszaleć można.
No i jeszcze do tego mój mąż dzwoni wczoraj, że miał tam w Niemczech mały wypadek przy pracy - ciął żywopłoty i oparł się jedną ręką o krzaki, ręka mu wpadła i druga z włączonymi elektr. nożycami, ręka mu jakoś wpadła w te nożyce no i w efekcie poharatał sobie palca - na szczęście nie obciął :-( Założyli mu chyba 6 szwów, no i kość trochę ukruszył. Co ja mam z tym facetem, zawsze mu się coś przytrafia :) w tamtym roku pies go tam pogryzł a teraz to ... Na szczęście w środę za tydzień będzie już w domu :)

czesc dziewczyny witam sie porannie
Milusia ja na twoim miejscu zrobiłabym powtórke tego badania moczu tylko porządkie sie przed oddaniem moczu podmyj i pilnuj zeby tez żaden upław z pochwy sie nie dostał do próbki moczu, tak mi polozna w szpitalu kazala uwazac jak lezalam z bolami brzucha i okazalo sie ze mialam bakterie w moczu

reklama
Do góry