reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

cześć dziewczynki!!
kasia, blanka-strasznie, strasznie mi miło,że pamiętacie o mnie

kasia - to,że areczek tak sprząta to super sprawa, kiedys synowa będzie ci wdzięczna. mój mąż też sprząta i ja bardzo to w nim cenie

jaguś - noo to faktycznie niezłe jaja z tym klubikiem... a pani chociaż kwalifikacje odpowiednie ma??

cleo- fajnie że jesteście już w domu, oby wojtusiowi trauma szybko mineła i ma wracać do sił i apetytu!

akuku- ale ten czas leci, niech malutka siedzi grzecznie do bezpiecznego terminu a potem zaraz nam tu fotki wklejaj!!

a ja sie nie odzywam bo laptop mi się zepsuł i czasem z meza notebooka korzystam ale nie lubie wiec rzadko tu bywam. mam nadzieje ze niedługo bede miec okazje oddac do naprawy. od kilku dni julita znów spi w dzien.... oby nie zapeszac ale chyba foch na spanie minał... maz moj zmienil prace bo tamta po 13 godzin nas wykanczała, bywaly dni ze dzieci wcale go nie widzialy bo rano jeszcze spaly a nim wrocil to juz spaly, ja tez ze wszystkim sama... wiec od dzis pracuje po 8 godzin z tym ze za marna kase.... no ale coś kosztem czegos...

a mam pytanko: gotujecie jeszcze dzieciaczkom osobno?? bo ja jeszcze gotuje, ale raz ze mała już nie chce, tylko chce to co my, a dwa zemaz juz buczy zebym osobno nie gotowała bo ma jesc to co my... wiec pewniepowoli zrezygnuje z tego gotowania osobno dla niej...

reklama
Elama fajnie że jesteś:) Im nas tu więcej tym lepiej;) Dobrze że Julitka znowu śpi w dzień, u nas o różnych godzinach ale jedna drzemka musi być:)
Jeśli chodzi o gotowanie to Julka je to co my, niekiedy jej coś ugotuję osobno ale ona najchętniej jadłaby z mojego talerza ;)

A co do pani to kwalifikacje ma (wg mojego śledztwa na fb), opiekunki są młode ale studiują pedagogikę wczesnoszkolną i faktycznie dzieci za nimi przepadają, więc od tej strony raczej wszystko jest w porządku. No ale jak ktoś to kiedyś zgłosi to kilkunastu rodziców może zostać na lodzie, bo pewnie załatwienie tych uprawnień trochę potrwa...

Trochę mnie moje dziecko zaskoczyło, bo pierwszy raz od baaaardzo dawna poszła spać przed 21 - oby mi nad ranem albo w środku nocy żadnego numeru nie wywinęła...

Ostatnia edycja:
Kasiu narazie nie planuje wyjazdu do pl ;) napewno juz nie przed porodem a pozniej to nie wiem nawet jeszcze...

Jagus oj ostatnio serio opadlam z sil. Ledwo sie jiz tocze haha.

Cleo super ze jiz w domku ! Moze latwiej mu bedzie zaczac jesc. Zdrowka duzo !

Elema oczywoscie ze fotki bede wrzucac ;) bezpieczny termin jest od kiedy ? 34 czy 36 tc ?

Elema ja juz dawno nie gotuje osobno dla emilka. Je wszystko co my. Ale ja staram sie ogolnie zdrowo.
Super ze Julitka znowu spi w dzien. ;)

Akuku, z tego co pamiętam w pl po skończonym 36 tygodniu nie liczą dziecka jako wcześniaka.

Nie mam w ogóle czasu pisać!!! nałożyło mi się na raz dużo spraw, ale czytam Was regularnie z tel! niedługo postaram się coś skrobnąć i odpowiedzieć na Wasze pytania co do Maciusia (pisałam kiedyś ale zeżarło mi post grrrr). Tymczasem lecę spać. Buziaki!

Hejka:-)

Cleo świetnie ze juz w domku jestescie:) Oby tylko kaszel szybko poszedł w zapomnienie:)

Elama tak to u nas juz jest:(albo sie ma męża w domu albo kasę.... Chory kraj! Ja większość czasu sama z dziecmi, M wszystkie nadgodziny lapie ale szczerze mówiąc zaczyna juz to i mi i jemu ciążyć!

Oby mala juz z drzemki w dzień nie rezygnowala:)

Jaguś z klubikiem dziwna sprawa, dziwie sie ze ta kobieta tak na ryzyk fizyk działa....

Kasiu u nas Fifi tez sprząta! Zreszta to taki wiercioch maly ze co chwila robi cos innego:) wszystko byle nie zabawa zabawkami! Sprząta pierze rozwala z szuflad ubrania zaraz je chowa... Bawi sie w gotowanie:) garnki łyżki ciągle w ruchu! Ale na nic nie ma aż takiej zajawki jak na samochody! Codziennie wracają ze spaceru swoje musimy na parkingu odbębnić :) a co najlepsze auto,samochód to w Filipka języku uwaga- gcha gcha:-)
Teraz najadl sie urwis botwinki i spi:)

Pozdrawiam was kobietki :-)

Ostatnia edycja:
Hej babki! :)

U nas noc straszna..co 20min pobudka i placz Arka- zeby! Napuchniete ma dzisla w miejscu dolnych 4 i gornych 3...:/ ledwo oczy trzymam otwarte...

Ale jestem dzis mimo to zadowolona,bo wczoraj poprosila nas siostra meza na chrzestnych jej synka:) takze mamy pierwszego chrzesniaka :)

Milego dnia dziewczyny!:)

Cześć babeczki

Wojtuś dziś dostał ostatni zastrzyk w tą małą biedną dupkę. Poza tym mamy syrop bo wciąż jeszcze kaszle.
po szpitalu Wojtuś zupełnie roztroił się ze spaniem. Wieczorem zamiast o 20 to o 21 i jeszcze płacze żeby go nosić a rano pobudka 5 rano zamiast o 7 - a ja nieprzytomna chodzę, o 11 drzemka zamiast spacerku. Więc dziś nie byliśmy na dworze i dziecko mi w domu dziczeje.
Kasia jak wyżej rozumiem, trzymaj się kochana
Malinka czekamy na posta ;)
Akuku a nie 38 tydzień to w terminie? Nie wiem już nie pamiętam

Blanka no Fifi jest bardzo żywy jak mój Wojtek odkąd chodzi. 2 dni temu zanim się obejrzałam to dotknął gorącego garnka na gazówce zaraz rączka pod zimną wodę i śladu na szczęście nie było.
Jaguś oby młodej się ustabilizowało to spanie bo przynajmniej wieczorem można wtedy coś w domu nadgonić.
Elama ja gotuje osobno bo my nadal nie za dobrze z jedzeniem a jako że w szpitalu nic nie jadł oprócz mleka i biszkoptów to trochę nam się to rozwleka w czasie:(

Kasiu współczuje nocki. oby ta byla lepsza:)
I gratuluje :))) Bycie chrzestnym to fajna sprawa :-)

Cleo ciesze sie normalnie z Wami,ze koniec zastrzyków....jak napisalas o tej biednej dupci to zaraz przypomnialam sobie jakna jesieni Filip mial zapalenie krtani i na izbie zastrzyk dostal a ja twardzielka plakalamrazem z nim:(

Dobrze.ze juz koniec... Trzymam kciuki aby sie Wojtusiowi jedzonko i spanie unormowalo;-)

Malinka tez czekam na post:-)

Cleo mi tak jak Blance od razu też się przypomniało zapalenie krtani, z tym że u nas zastrzyki też trwały coś koło tygodnia, strasznie mi było żal Julki jak na sam widok pielęgniarki wpadała w panikę :(

Kasia to dzisiejsza noc może być tylko lepsza:) I gratuluję chrześniaka:)

A Julka jakoś nie umie się przyzwyczaić do takiego wczesnego wstawania i ok. 18-19 pada, pośpi 2-3 godziny i sama nie wie czego chce, niby dalej śpiąca ale nie potrafi znowu zasnąć, więc mamy wesoło ;)

Blanka no mnie też to dziwi, ale w sumie to taka patowa sytuacja bo niby fajnie się te panie zajmują dziećmi, a każdy kto wie (o ile wie) pewnie się boi, że z dnia na dzień zostanie na lodzie...

reklama
Dzień dobry!

u nas Wojtuś ma jeszcze trochę katar, ale kaszel tak jak miał:( nie wiem czy iść znowu do lekarza? Byliśmy w piątek ale syrop który nam zapisał akurat jest przestój w produkcji i dałam flegaminę. Jestem w kropce bo mamy zaplanowany urlop na koniec tygodnia, m ma wolne w pracy i nie wiem czy pojedziemy:(
Jak tam po weekendzie u was babeczki?
dajecie coś tatusiom z okazji dnia ojca? Ja miałam plan jakiś drobiazg ale teraz nie zabieram młodego do sklepu, sama biegnę do spożywczego rano zanim m do pracy idzie więc raczej kiepsko to widzę :(

Do góry