reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

Hej:)

Cisza tuuuu.....:p

Cleo- mam nadzieje,ze juz u Wad lepiej i do domku wychodzicie:)

Jagus- jak tam u Was? ;)

Akuku- jak sie czujesz? Mam nadzieje,ze Emis daje ci w nocy pospac:)

Blanka- a jak twoj urwis? Arek broi dzis caly dzien, a pobudka o 5!!! dzis byla...

My dzis od 5 na nogach...:/ ma to swoje plusy bo juz o 10 bylo posprzatane,obiad gotowy,a Arek do snu ululany:) ja kawka i relaks,ale teraz juz bym polozyla sie na chwilke a mlody w pelni sil:p

Milego dnia!

reklama
Kasia ja juz ciezko ;) nie mam na nic sily ale coz trzeba dac rade ;)
Emilek zasypia kolo 19 i budzi sie kilka razy tak do 23. Pozniej spi do 3 w lozeczku i budzi sie by spac ze mna ;) tak spimy do 5 i przewaznie juz nie chce spac.. czasem uda sie przeciagnac do 7.. tak wiec snu nie mam za duzo.
Ciekawe jak to bedzie jak mala sie urodzi.. bede jak zombi hehe

Akuku- u nas tak samo ze snem, z tym,ze pozniej Arek zasypua bo 20-21 i wtedy spi jako tako w lozeczku do tej 2-3, a potem to juz z nami reszte nocy... Duzo sily dla Ciebie kochana! :)

Hej;)

Kasiu Filip jak to Filip:-) prędki,pomysłowy i wszędzie go pełno :)najchętniej spedza czas na dworku:) w wózku lubi jeździć,a juz przy jakies ruchliwej ulicy to szal ciał:)a Areczek jakie ma zainteresowania:)?u nad auta bija na głowę wszystko... Z tym ze nie te zabawkowe:)

Akuku odliczasz juz czas co?

Cleo mam nadzieje ze juz w domu... Czekamy na newsy:-)

Elama Jaguś piszcie coś :)

U nad dzis ochlodzenie ze hej! Grunt ze nie pada!

Buzka :-)

Hej:)

Kasia, Blanka dzięki że o nas pamiętacie - żyjemy, ale przez tą moją pracę ciężko mi znaleźć czas by coś napisać, chociaż czytam na bieżąco:)
Z Julką już wszystko ok - od tygodnia znowu chodzi do klubiku, szczepienia też nie odchorowała więc oby tak dalej:)
Wreszcie podpisałam dziś umowę ze żłobkiem do którego Julka pójdzie od września więc przynajmniej mogę być pewna tego miejsca. A przy okazji rozmowy z panią dyrektor dowiedziałam się, że klubik do którego Julka teraz chodzi w ogóle nie ma uprawnień do prowadzenia takiej działalności... Przyznam, że szczęka mi opadła, ale sprawdziłam po powrocie do domu i to prawda... Co do samej opieki nie mogę narzekać, ale aż dziwne że ta właścicielka jest na tyle nieodpowiedzialna, że chce jej się tak ryzykować:confused:

Akuku ani sobie nie próbuję wyobrazić, jak się teraz czujesz z tym niewyspaniem, opieką nad chłopcami i jeszcze w takiej wysokiej ciąży - ale jak to śpiewają w "Krainie lodu" masz tę moc:D

A i jeszcze byliśmy w sobotę na weselu mojego kuzyna - Julka super się zachowywała i wytrzymała do 22, więc jak dla mnie impreza zaliczona do udanych:)

Blanka no jeszcze 66 dni do terminu..hehe ale moze mala sie pospieszy jak bracia i wyjdzie z 2 tyg wczesniej.. ja licze ze jeszcze 52 dni minimum ma siedziec! Jej jak ten czas leci.. a ja nic nie gotowa hehe

Jagus wlasnie mocy mi brakuje ostatnio..

blanka- Arek ma specyficzne zainteresowania bo....sprzata! Od rana do wieczora lata z odkurzaczem, sciereczka i jakims psikaczem do czyszczenia:) juz sie zastanawiam czy go nie krzywdze i na jakiegos mega pedanta nie wychowam co kazdy okruszek sprzata...

Akuku- podziwiam Cię co dnia kiedy moj Arek dokazuje...ty masz 3 synow i za chwile corcie..tutaj trzeba mięć "Tę moc"- jak to Jagus napisala :) A mam pytanko- kiedy teraz planujesz do PL zawitac? ;)

Jagus- to super ze weselicho udane i z ta umowa ok :) no i ze po tym szczepieniu nie ma zadnych problemow :) jak masz chwilke to pisz bo brakuje tu Ciebie :)

Elama- Co u Was? Odzywaj się bo tęsknimy!!! :)

spokojnej nocy kochane! :)

Akuku masz więcej siły niż Ci się wydaje, tylko tego nie widzisz:)

Kasiu postaram się pisać, w tym tygodniu nie było kiedy, bo m zostawał rano z Julką więc spali do 11, po powrocie z klubiku ucinała sobie znowu drzemkę a potem szła spać o 23 więc chodziłam na rzęsach bo wstaję o 5.40;)
A to sprzątanie to moim zdaniem fajna sprawa - a dla Arka świetna zabawa:)
Julka uwielbia wyciągać naczynia ze zmywarki, myć ze mną zapaćkane jakimiś małymi łapkami lustra i wieszać pranie;) I fajnie mi się z nią współpracuje :)

Dobranoc kochane!

Pisałam już wcześniej posta i zeżarło :(

My od poniedziałku od 14 w domu :) żeby nie było za pięknie to Wojtuś ma jeszcze kaszel i do piątku 2x dziennie zastrzyki. Poza tym walczę z nim by chciał jeść coś innego niż bułki i biszkopty i mleko - tak było w szpitalu - ma teraz uraz bo przez pierwszy niecały tydzień dostawał na siłę węgiel na biegunkę - wszystko
brudne przy okazji, a miał to 4 razy dziennie i przez to nie chce jeść a nawet pić czasami.
także jest tak sobie i nie wiem czy dobrze że nas już wypuścili.
Dużo zdrówka życzę wszystkim maluszkom i mamom bo jak widać to najważniejsze.
Akuku trzymam za Ciebie kciuki, dasz radę kto ma dać radę jak nie MATKA?
Kasia fajnie że Arek wszystko sprząta. Mój wojtek się cieszy jak coś porozrzuca a ja zbieram - taka zabawa o!

Jaguś dziwne że tak bez papierków prowadzi taką działalność i żadna instytucja się nie przyczepiła. A długo ten klubik działa?
Blanka nas te ostatnie dni w szpitalu puszczali na krótki spacer więc Wojtuś też wszystkie auta musiał obmacać za klamkę chwycić, gdyby mógł to by wsiadł i uciekł - dezerter mały :)

reklama
Cleo super, że jesteście już w domku - duuużo zdrówka dla Wojtusia i oby zastrzyki pomogły:)
A ta babka niby ma działalność gospodarczą, ale nie ma jej w rejestrze żłobków i klubów malucha - i teraz gdyby to wyszło to najbardziej szkoda tych rodziców co zostaną na lodzie... A prowadzi ten klubik już 2 lata i ciekawe że jeszcze nikt się tym nie zainteresował...

Do góry