reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2014 :)

u nas ta temperatura wczoraj tak nagle podskoczyła. na spaniu miała 37,7 wiec jej nie budziłam żeby coś podać, a u lekarza w gabinecie miała już 39,2 wiec szybko narosło. Dziś troszke silniejsza ale nadal gorączka skacze :crazy:

w weekend majowy planowaliśmy rodzinne grilowanie i lekkie oblewanie prac na naszej budowie.... ja z julita na 100% siedzimy w domu :-(

kasia - oby plany wypaliły

jaguś - choruje ta Julcia, oj choruje

reklama
Elama ani mi nie mów, z jednego choróbska przechodzi w następne:( Nie umiem jej nic wyciągnąć tym odkurzaczem a ma tak zatkany nos że nie potrafi nim oddychać, teraz zasypia i znowu ma problem:( A jeśli chodzi o majowy weekend to trochę mi było żal że nigdzie nie pojedziemy bo m nie dostał wolnego, a teraz się cieszę że będziemy w domu bo może wreszcie uda mi się doleczyć małą:)

Dzień dobry.
Jaguś Elama zdrowka dla maluchów...

Kurczę Elama tyle godzin na ip z małym dzieckiem? My często narzekamy u nas na szpital ale tyle to jeszcze nigdy nie czekałam. Z Filipem na izbie bylam trzy razy- raz na paluszek kiedy 3 tyg miał. Dr zeszla do nas od razu. Latem niedy miał trzydniówkę tez sie wystraszylam temp 39 i pojechaliśmy i tez może 10 minut czekałam. No i na jesieni na zapalenie krtani. Raz ze dr szybko schodzi a dwa ze nawet jak są ludzie w kolejce to u nas przepuszczają z takim maleństwem...jak kyos ze starszy dzieckiem czeka! Koszmar tyle męczyć dziecko!

Mój tez boi sie personelu jak ognia:-)

U nas widzę sie infekcja rozkręca. Katar masakryczny odkasłać tez zdarza się dzis częściej.
Powiedzcie mi co sadzicie o syropku z czosnku?
Moja znajoma daje dziecku taką miksturę -sieka drobniutko zabek czosnku do tego dwie stolowe łyżki miodu i cytrynę wciska. I daje po malej łyżeczce dwa razy dziennie...

Blanka- ja mysle,ze chyba troszke za male te nasze dzieci na czosnek...ale moze tak mysle bo nie daje Arkowi nic ostrego jeszcze jesc-tylko polizac jak juz :p

Boze, dziewczyny- zdrowka dla Was wszystkich! My poki co, odpukac, zdrowi- ale przed chwila nad jeziorem bylismy (ja biegalam dookola,a Arek z tata spacerowal) i boje sie ze przewialo malego bo mimo slonca to wietrznie u nas... Zobaczymy, mam nadzieje,ze nie bedzie chory :/

Elama oby szybko przeszło. U nas biegunka to przeważnie przez antybiotyk, a tych już parę było - najpierw zapalenie gardła, potem krtani, ucha, a dziś do kolekcji doszła angina... I wszystko w komplecie z zębami, tym razem przebijają się górne trójki.

Jaguś u nas tez trójki wychodzą...dzis dwie luźne kupki wczoraj też. Apetypu brak,grunt ze pije... Jutro idziemy do przychodni . Dzis dzwonilam ale naszej dr nie bylo:(

Jaguś angina? Co dostaliście?

Duzo zdróweczka naszym chorowitkom

Blanka mamy ceclor 3 razy po 5 ml, calcium i wit. C na katar 2 razy dziennie plus psikać i profilaktycznie nystatyne bo miała tyle antybiotyków że jest ryzyko jakiegoś zagrzybienia, do tego oczywiście probiotyk:)

reklama
Dzień dobry!

U nas kiepsko... Filip gorączkuje lekarza mamy dopiero popołudniu. Stawiam na zapalenie gardła czy krtani bobkaszel brzydki! I katar juz dzis zielony... :(

Ale nam dzieci rozłożyło...

Kasia kuruj sie.

Do góry