reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Witam dziewczyny,
nieslychane rzeczy o tym piciu gadaja.przeciez alkohol to trucizna, tylko dorosli ludzie,jesli maja sprawna watrobe,to nie ma problemu, ale zarodek, ktory sie rozwija? dla mnie to jest totalne zacofanie to co mowia? Inomama, a w jakiej telewizji/programie i kto sie na ten temat wypowiadal? chcialabym to wiedziec jak i to ile kobiet "przetestowali",zeby do takich wnioskow dojsc...

Fifka ja tak jak Ty napewno bede chodzila na basen. naprawde plywanie pomaga,zwlaszcza w pozniejszej ciazy na kregoslup,a ruch podczas calej ciazy, ze wzgledu na poprawe krazenia itd. u nas sa tez takie zajecia specjalnie dla ciezarowek, gdzie pokazuja odpowiednie cwiczenia;-) nie martwie sie o jakies tam infekcje, w 2 poprzednich ciazach chodzilam i chyba wrazliwa nie jestem, bo nic nie zalapalam.Moja lekarka tez nie ma nic przeciwkoa wrecz nakazuje! wiec tez co lekarz to opinia;-) a same i tak intuicyjnie wiemy co najlepsze:-)

reklama
justynaj - u mnie odbiera jedyny słuszny polski program - czyli tv polonia:) w śniadaniowej takie tematy poruszali. Przyznam Ci, ze, kiedy lekarz zaczął wypowiadać się w stylu "że można i nie szkodzi", wyłączyłam się i przestałam słuchać...

z tym basenem to super pomysł ja w lipcu wybieram się nad morze i też zamierzam pływać :) a na infekcje miałam już niestety 2 razy - polecam rephresh żel dopochwowy - bezpieczny dla ciężarnych mi pomaga nawet 1 razowa aplikacja i nie trzeba brać żadnych leków.

Ja też zamierzam zacząc chodzić na basen, bo to na kręgosłup dobre...chce zacząć jak skoncze 12 tydz...i ginka da zezwolenie...

A jak to jest dziewczyny z dentystą? muszę iśc sobie zrobić 2 zęby, bo już mam dośc duze dziurki, a ja musze miec znieczulenie....i pytanie...czy mozna...nie zaszkodzi dzidziusioi...podobno od 4 miesiaca mozna...

Można leczyć w znieczuleniu, ba nawet trzeba leczyć. Tylko koniecznie powiedz o ciązy dentyście żeby dobrał odpowiednie bo nie wolno nam z adrenaliną.
Mozna w każdym miesiącu. Ja miała w drugiej ciązy leczony jeden ząb na początku 3 miesiąca.

ja byłam u dentysty zaraz na początku tej ciąży , ale nie miałam znieczulenia ... mówił, ze jak jest konieczność to dobiera odpowiednie , ale dałam radę bez :-)

reklama
Zaraz kończę lalalallalalalallalaa :-D
Dzisiaj pierwszy dzień od wieków z ciut mniejszymi mdłościami, ale mi fajno :-D
Blanka, ale narobiłaś mi chęci na fasolkę szparagową, ośliniłam klawiaturę :-D Mus kupić jutro!
Milka Emilka witamy :-)

Do góry